Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chceš bony, ňáký bony?" Ulice v centru Prahy patřily jim, vydělávali hodně peněz a divoce je utráceli. Co ale dělá partička někdejších veksláků dnes? Z vězení jsou už dlouho venku. Svět kšeftů s valutami a bony, nelegálně směňovanými poukázkami do obchodů s jinak nedostupným západním zbožím, je sice dávno pryč, ale způsobů, jak vydělat „rychlý prachy", je pořád dost. Stačí vědět, jak na to – podvody s dotacemi, úplatky, tunelování, krádeže. Stejně jako ve filmu Bony a klid z roku 1987 i tentokrát příběh začíná příjezdem naivního mladíka Martina (Jakub Prachař). Nemá práci, rodiče, holku, ani kamarády. Zato má dluhy a jdou po něm vymahači. Do Prahy se vypravil z Boleslavi sehnat peníze. Pak už stačí, aby potkal Bínyho (Roman Skamene), který už zase šlape chodník, nyní však pouze jako naháněč cizinců před restaurací na Staromáku. Osamělý Bíny vycítí v outsiderovi Martinovi možného parťáka pro nejistou budoucnost a zatáhne ho do svých kšeftíků... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl hodnocení a přečet jsem si pár komentářů, tak jsem čekal asi ještě větší sračku. Mně ten film zase až tak strašnej nepřišlel. Spíš úplně zbytečnej. Je to taková zoufalá snaha vyždímat ještě něco z "kultovního" prvního dílu. Ale musim uznat, že několikrát jsem se i něčemu zasmál. A Roman Skamene to je prostě borec. Jinak film nemá hlavu ani patu a často sklouzává do trapnosti, ale 2 (slabý) hvězdy nakonec dám. Jinak je komický, že Prachař jde do Prahy dělat nějakýho rozdavače letáků, protože v Mladý Bolehlavi nemoh sehnat práci. Tady třeba do Škodovky berou i negramotný cikány. Ostatně sám ve Škodovce pracuju a lidi sem za prací běžně dojížděj třeba třeba 60-70 km daleko. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TAK STARÁ PARTA ZASE POHROMADĚ"... /// TO SI KRETÉNI DĚLAJ PRDEL! Blbeček Skamene, vzdělanej blbeček Prachař, banda dalších blbečků a (vlhký) sny plný lechce vydělanejch jásadel. Mezi ,,VZPOMÍNÁŠ, JAK…“ Evička Tričko vojede dalšího hřebečka, ale HLAVNĚ prej je třeba pořešit, že vekslákům (bejvalejm) je tu hej. Holá zbytečnost. Místy trapná a výsledkem podobná Polívkovu vzpomínání. Jen mám takovej (vnitřní) dojem, že tohle mě docela (vzhledem ke vzpomínkám) uráží. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zrovna jsem přemejšlel, v jakým filmu by mohl hrát hlavní roli Roman Skamene. (V blbým…). 2.) Vyměnil jsem bony za eurodotace. (A co prodávaj víno v krabici, začal jsem archivovat.) /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Film jako takovej je natočenej blbě.Nedotažený,navíc některý herci hrát nikdy neuměli.Přitom s přivřenejma očima i docela dobrej scénář.Co ale nechápu,že je v týhle zemi někdo,kdo nevěří,že to tady v těch nejvyšších sférách běhá hóóódně podobně.To musí bejt ale velkej naivka,nebo člověk s náturou píči Klause.Jinak ale film na hovno.30%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně, ale hodně povrchní pohled na současné "mafiánské" praktiky v ČR očima bývalých hrdinů původního filmu a pár nováčků včetně jednoho, který do tohoto prostředí zaplouvá podobně jako jeho předchůdce. Vieweghovy knihy jsou oproti tomuto filmu hlubokou sondou. Postavám nevěřím nic, ani dobrý den, a "pádlo" nakonec je jak z laciné telenovely - kdo by o ty staré fuchtle v Itálii stál? Honička mafiánů pak připomene Nahoru na prodej neblahé paměti. Špatný střih, zbytečné zrychlovačky a zpomalovačky a nevyvážený soundtrack, a máme zde skutečně velmi špatný film, jak je to k panu režisérovi kruté vzhledem k jeho lepším počinům. ()

Gavin87 odpad!

všechny recenze uživatele

Olmera by konečně měli zavřít...lhostejno, zda do kriminálu za trestný čin prznění české kinematografie, nebo do ústavu pro chorobomyslné... na trosku Skamene je žalostný pohled. I členové toho nejtragičtějšího amatérského divadelního spolku by dokázali své role zahrát lépe, než "herci" v tomto filmu. O kvalitě scénáře a úrovni režie snad ani netřeba hovořit. Jediné, co mě smiřuje, je fakt, že jsem neutratil za shlédnutí části tohoto filmu ani korunu. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

Reklama

Reklama