Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chceš bony, ňáký bony?" Ulice v centru Prahy patřily jim, vydělávali hodně peněz a divoce je utráceli. Co ale dělá partička někdejších veksláků dnes? Z vězení jsou už dlouho venku. Svět kšeftů s valutami a bony, nelegálně směňovanými poukázkami do obchodů s jinak nedostupným západním zbožím, je sice dávno pryč, ale způsobů, jak vydělat „rychlý prachy", je pořád dost. Stačí vědět, jak na to – podvody s dotacemi, úplatky, tunelování, krádeže. Stejně jako ve filmu Bony a klid z roku 1987 i tentokrát příběh začíná příjezdem naivního mladíka Martina (Jakub Prachař). Nemá práci, rodiče, holku, ani kamarády. Zato má dluhy a jdou po něm vymahači. Do Prahy se vypravil z Boleslavi sehnat peníze. Pak už stačí, aby potkal Bínyho (Roman Skamene), který už zase šlape chodník, nyní však pouze jako naháněč cizinců před restaurací na Staromáku. Osamělý Bíny vycítí v outsiderovi Martinovi možného parťáka pro nejistou budoucnost a zatáhne ho do svých kšeftíků... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Film Bony a klid 2 je bohužel stejná žumpa, jakou všichni očekávali. Bohužel? Sympatický je návrat tvůrců a herců, chytře užité jsou flashbacky, kupodivu to má i stejný feeling jako původní film, ale jako celek to funguje jen jako jeden velký videoklip, který s formátem celovečerního filmu nemá nic společného. Co mi ale zlomilo srdce je fakt, že Pepa Nedorost už není sexy, už je jenom fajn, ale jeho kouzlo je definitivně pryč. Jeníková, Potměšil a Skamene jsou ok, ale nejšílenější tečku tomu všemu dodala linka se Simonou Chytrovou, která měla raději zůstat jen u těch kostýmů. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že všetkým zúčastneným bolo jasné, že nielenže neprekonajú prvý diel, ale že sa dokonca stanú terčom posmechu, poprípade tí angažovanejší že prídu aj o posledné gate. Nostalgiský faktor tu funguje iba v zamixovaných záberoch jedničky, podmáznuté hitovkou Relax a to je tak všetko. Jeden z filmov, ktorý vôbec nemusel byť. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Vit Olmer /Bony a Klid, Tankovy Prapor/ natocil sice len priemerny film, ale stale su jeho Bony a Klid 2 kvalitnejsie ako Troskove Babovresky 2 , popripade retardovany Kamenak 4. Takisto ako v jednicke sa film Bony a klid 2 zacina prichodom naivneho mladika Martina /Jakub Prachar - vnuk Ilju Prachara/ do Prahy. Mladik prisiel, a nema nic : ani peniaze, ani pracu, ani rodicov ... a k tomu este dlhy. Takisto sa totiz zacinal aj prichod Martina /Jan Potmesil/ v jednicke z roku 1987. Tunajsi Martin /Jakub Prachar/ sa zapletie do kseftikov s miestnym Binym /Roman Skamene/, aby spolocne uskutocnili par mensich kradezi a podvodov. A film sa moze zacat. Pokial Bony a Klid 1 boli o vexlakoch, v dvojke uz logicky niet po nich ani chyru - napokon, doba a podmienky sa zmenili. A tak divak je svedkom osudov a postupnych stretavok vsetkych zucastnenych hercov z /pre mna/ kultovej jednicky. Chyba z logickych dovodov len Tomas Hanak, ale ten ako je zname sa zabil uz v jednicke. Ako je u rezisera Olmera dobrym zvykom, divak sa opat dozvie co - to o starostovani, podvodoch, uplatkoch, tunelovani - to je pre mna ako divaka dost zaujimave. Praha rovnako ako v jednicke hra samostatnu ulohu a rovnako je tomu aj v dvojke - akurat stara normalizacna osarpana Praha z Bony a Klid 1 sa zmenila na moderne velkomesto so vsetkym, co k tomu patri. Predsa vsak oproti Kamenaku 4 a Babovreskom 2 ma tento film zmysel opakovane vidiet : reziser Olmer po dlhom case natocil aspon priemerny film, Roman Skamene utrusi sem tam nejaku vetu, na ktorej sa da aspon pousmiat, zaujimava je pani s obrovskymi kozami, a hudba je tiez dobra. Takze Bony a Klid 2 uz sice nemaju na kvality jednicky, ale ako letnu zabavu a nenarocny oddych po tazkom dni - praci -behu sa na to dobre pozera. Toto moje hodnotenie je pochopitelne aj tzv. subjektivne nadhodnocovanie casto objektivne spatnych filmov, lebo stale sa hlasim k cechoslovakizmu a stale pozeram ceskoslovenske filmy /hrdost na staru cs tvorbu sa neda vymazat/. Jo adlhodobo ich pozerat budem a som proti tomu, aby cs kinematografia zanikla. To si rozhodne neprajem, ne, ne : 60 % ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Takoví jsme byli" - Vít Olmer se po takřka dvaceti letech vrátil k české exploataci a vytvořil další časovou konzervu hnusu a bizarností, v nichž si rochní aktuální česká společnost. Postradatelní české kinematografie, s vydatnou dávkou fanservisu pro starší a pokročilé, servírují hutný destilát cynického marasmu a zjitřené hysterie plebsovských internetových diskusí. ()

JohnSmith odpad!

všechny recenze uživatele

Vít Olmer se asi pomátl na rozumu. Tohle je to nejhorší, co jsem za poslední dobu viděl. Ne, že by mě to u české kinematografie nějak překvapilo, ale říkal jsem si, že když Olmer vezme starou partu z Bonů a klidu a udělá pokračování, tak to nebude tak zlý. Tenhle film je naprosto o ničem s naprosto příšernými hereckými výkony. Zúčastnění herci by měli změnit zaměstnání, jelikož to co předvádějí nemá už s herectvím nic společného. A Olmera si můžou vzít rovnou s sebou. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

  • Film sa natáčal hlavne v Prahe a v Stredočeskom kraji, ale tiež na zámku Liblice. (BathoryMan)
  • Několik záběrů odehrávajících se v budově soudu, případně na Ministerstvu vnitra, se natáčelo v dnešní budově Ministerstva dopravy na adrese nábřeží Ludvíka Svobody 12, Praha – Nové Město. (HonzaBez)
  • Premiéra filmu proběhla v Tipsport Areně. Nepřišli někteří z hlavních představitelů, zato dorazil Ivan Jonák, který byl o tři týdny dříve propuštěn z vězení. (Honzulik)

Reklama

Reklama