Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chceš bony, ňáký bony?" Ulice v centru Prahy patřily jim, vydělávali hodně peněz a divoce je utráceli. Co ale dělá partička někdejších veksláků dnes? Z vězení jsou už dlouho venku. Svět kšeftů s valutami a bony, nelegálně směňovanými poukázkami do obchodů s jinak nedostupným západním zbožím, je sice dávno pryč, ale způsobů, jak vydělat „rychlý prachy", je pořád dost. Stačí vědět, jak na to – podvody s dotacemi, úplatky, tunelování, krádeže. Stejně jako ve filmu Bony a klid z roku 1987 i tentokrát příběh začíná příjezdem naivního mladíka Martina (Jakub Prachař). Nemá práci, rodiče, holku, ani kamarády. Zato má dluhy a jdou po něm vymahači. Do Prahy se vypravil z Boleslavi sehnat peníze. Pak už stačí, aby potkal Bínyho (Roman Skamene), který už zase šlape chodník, nyní však pouze jako naháněč cizinců před restaurací na Staromáku. Osamělý Bíny vycítí v outsiderovi Martinovi možného parťáka pro nejistou budoucnost a zatáhne ho do svých kšeftíků... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA HD - Český průser 21. století. Tohle se hoodně nepovedlo. Herecké výkony, děj, střih, rádoby efekty, atd. Vše úplně mimo mísu. Opravdu jsem tam nenašel jedinou kvalitní, zajímavou či povedenou pasáž či scénu. Aktuálně má Bony 2 22% a 152. místo mezi nejhoršími filmy, což naprosto chápu. Jedinou hvězdičku udílím za to, že jsme měli možnost vidět téměř všechny herce z jedničky po 27 letech, což je zajímavé. 20%. ()

Gavin87 odpad!

všechny recenze uživatele

Olmera by konečně měli zavřít...lhostejno, zda do kriminálu za trestný čin prznění české kinematografie, nebo do ústavu pro chorobomyslné... na trosku Skamene je žalostný pohled. I členové toho nejtragičtějšího amatérského divadelního spolku by dokázali své role zahrát lépe, než "herci" v tomto filmu. O kvalitě scénáře a úrovni režie snad ani netřeba hovořit. Jediné, co mě smiřuje, je fakt, že jsem neutratil za shlédnutí části tohoto filmu ani korunu. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Tohle začíná být den ode dne zábavnější. Není nad to, když místní mudrlanti nastoupí a začnou se tady seberealizovat, aby zapomněli na to, že je šéf v práci buzeruje a jejich stará je hnusná. Jak jinak si totiž vysvětlit, že se kolem některých filmů rozpoutává pravidelně naprostá hysterie? A Bony a klid 2 jsou jen její další obětí. Vzhledem k tomu, že velká část místního osazenstva opravdu nemá moc přehled a jediné co ví, že mají všude tvrdit, že Lynch, Cameron a Nolan jsou super, zatímco Troška nebo Magnusek jsou shit, není se výslednému "ovčímu" hodnocení co divit. Bony a klid 2 není nějaká bomba, ale ani katastrofa. V první řadě je třeba říct, že je to film vtipný a zábavný. Proto zamzí dvojnásob, že děj obsahuje mraky hloupostí. Olmer zcela evidentně upřednostňuje vtip před dramatem a na příběhu je to vidět. Až moc se tady žvaní, co dialog to v podstatě vtipná hláška jako ze sitcomu. Nejde si ani představit, že by v reálném světě někdo takhle mluvil. Děj to příliš nemá a celkové pojetí je velmi naivní. To ale samozřejmě může být i záměr. Z filmu je cítit, že se v první řadě snaží být zábavný, což v podstatě taky znamená, že je bulvární, nerealistický a povrchní. Divák tu v klišoidní formě najde všechny nešvary, které nějakým způsobem ovliňují dnešní společnost. Podvody s dotacemi počínaje a naivní představou o Anonymous zdaleka nekonče. Zamrzí i občasné sklouzávaní do opravdu nevkusného humoru. Malující šlapky mi opravdu vtipné nepřišly. Mluvit o některých rádoby cool "vizuálních" efektech nemá ani smysl. Totálně mimo je i přítelkyně hlavního hrdiny, která ač celý den dělá hovno a žije si luxusně z otcových peněz, snaží se ho přesto zničit. Pokud ale byl záměr ukázat, jak se chovají nevděční zbohatličtí haranti, nemám s tím problém. Bony a klid 2 rozhodně není taková katastrofa, jak by se mohlo na první pohled zdát. Film je to průměrný, nic zásadního se z něj člověk nedozví, ale na chvíli dobře pobaví a pak zase vyšumí. Mně to v kině stačilo. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Pan Olmer zamrzl kdesi na přelomu let osmdesátých a devadesátých... Jinak si nedovedu vysvětlit tento počin... Měl to snad být jakýsi apel na zamyšlení jak je dnešní podnikatelský a politický svět prorostlý veksláckým podhoubím z jehož peněz a kontaktů si dnes nejeden papaláš staví zámky a kupuje doktoráty? Jistě je spousta takových, co knihy ,,kupují na metry'' a dál mají své zvyky z minula. Možná se naučili pít kvalitní vína, postarší siery a medáky vyměnily za BMW a Range Rovery Vogue, ale to všichni víme. Nechápu proč se točí filmy o Mrázkovi a proč se točilo tohle... Trapný product placement, neherectví některých zúčastněných z nichž se v tomto ohledu nejvýše vyjímá tradičně Chytrová a recyklace některých ze socialistických hvězd (Skamene ad.) s hrůzným scénářem z filmu dělá dost nepoživatelný guláš. Kratochvílová je kočka, ale hrát neumí. Ať raději někde běhá v plavkách nebo zachraňuje delfíny, ale ať už proboha nehraje... Na tohle dnes může jít jedině tak nějaký vekslák a těm dneska pokud dobře počítám táhne na sedmdesát. Tak to chtělo do reklam zakomponovat ještě nějaký ten kloubní preparát ! Cílovou skupinu tohohle filmu nechápu. Ještě že nám na začátku Olmer vysvětlil, co to ten vekslák vlastně je. Teenageři v multiplexu by se totiž asi nechytali. Jeden BON je tak akorát abych měl klid. * ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že všetkým zúčastneným bolo jasné, že nielenže neprekonajú prvý diel, ale že sa dokonca stanú terčom posmechu, poprípade tí angažovanejší že prídu aj o posledné gate. Nostalgiský faktor tu funguje iba v zamixovaných záberoch jedničky, podmáznuté hitovkou Relax a to je tak všetko. Jeden z filmov, ktorý vôbec nemusel byť. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (9)

  • Během bujarého večírku lze v pozadí slyšet skladbu „Tepláky“ od dnes již zaniklé české hudební skupiny Nightwork, jejíž spoluzakladatel byl mimo jiné i Jakub Prachař, který si v tomto filmu zahrál hlavní roli zlodějíčka Martina. (rublik05)

Reklama

Reklama