Reklama

Reklama

Jako malý kluk byl Louis pěkný sígr, jeho výhodou bylo, že před následky svých činů dokázal skoro vždycky utéct. Toho si všiml jeho starší bratr Pete, kterého napadlo, že by běžecký talent mohl využít na závodní dráze. Dotáhl to až do amerického olympijského týmu na hry v Berlíně v roce 1936, kde mimo jiných ohromil i Hitlera. O pár let později ohromoval jeho spojence jako člen posádky amerického bombardéru operujícího v jižním Pacifiku. Když během jedné záchranné operace jeho stroj spadl do oceánu, byl Louis jedním ze tří členů posádky, kteří havárii přežili. Víc než měsíc strávil v záchranném člunu, než ho zachránila kolem plující loď. Bohužel, ta loď byla japonská. Zamperini se ocitl v zajateckém táboře, který připomínal peklo na zemi. Už tak těžké podmínky k životu se Louisovi ještě zhoršily, když se jeho věznitelé dozvěděli, že je to slavný sportovec. Chtěli ho zničit, chtěli ho zlomit. Jenže on byl prostě nezlomný. (CinemArt)

(více)

Recenze (478)

elanius 

všechny recenze uživatele

(91/2015) / Krásne a profesionálne natočený príbeh, ktorý ale postráda akúkolvek gradáciu alebo prekvapivý moment. Skrátiť o pol hodinu minimálne a pridať na tempe a mohlo ísť o nadpriemer. (6/10) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem film odkládala, protože jsem se obávala, že to bude propadák. A teď lituji, že jsem ho neviděla dříve. Již v prvních pár minutách mě "dostal" scénami v letadle, které byly tak...tak zvláštně natočeny, jako bych tam opravdu byla...Jako bych opravdu viděla to nebezpečí, tu krev, cítila ten vítr odspodku letadla, když nešel zavřít spodní prostor....Jack OConnell je Fešák, dát k tomu Gleesona a Wittrocka - tak to byla vraždná trojice :) :) Moc se mi líbilo, jak to bylo natočené. Sice to chvilkama spadalo do "a není to zbytečně natáhnuté, dlouhé či zbytečné"? :) Ale ne - byla to síla...Čím si hlavní postava prošla - dávalo mi to prostor přemýšlet nad: "zvládla bych to taky? Udělala bych to stejně?" A bohužel po několika jeho další strastech jsem si již říkala - já už bych se na to vysrala...ani si tu bolest nedokážu představit, co opravdu prožíval. Film je skvělý, byla jsem spokojena úplně se vším a ten japonskej sráč, který se vyžíval v tyranizování svých otroků - narvala bych mu tu jeho hůl do p*dele!!!! :) ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Angelina ukázala, že i s kamerou v ruce, dokáže skvělé věci jako před ní. Samozřejmě na svojí délku v určitých pasážích lehce nudilo, ale vše vykompenzovali herci, atmosféra a pěkná kamera! Příběh Louise a jeho životní cesty, plné utrpení a silné vůle přežít, je ohromující! Jako malý v něm objeví bratr talent v běhu. Ten ho dostane až na olympiádu, ale když ve válce se svými spojenci havarují, vše se rozpadá! Nejprve čelí přežití na otevřeném oceánu a bojují s přírodními podmínkami na člunu. Když se zdá, že jejch tríznění končí v podobě záchranné lodi, čeká je teprve ta nejtěžší zkouška. Dostanou se do japonského uprchlického tábora, kde jim začne peklo... 70% ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Film o válce. Film o Mirku Dušínovi. Film o americké síle. Moc čistý na válečný film, trochu zbytečný. Ta jejich americká nezdolná síla z filmu přímo stříkala. Poznámka: nepotřebujete ani příliš umět anglicky, abyste tomu zvládli porozumět. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Ještě, než jsem film viděl, tak jsem na něj slyšel dost kritiky, a sám jsem byl zvědavý jestli je to oprávněně nebo ne. Nezlomný je zajímavá látka, která po své zpracování doslova musela křičet, a i když to bude chvílemi působit neuvěřitelně, tak to má reálný podklad. Angelina Jolie jako režisérka k filmu přistupuje s velkým respektem a snaží se, aby se film každému zalíbil. Jasně ukazuje, kdo byl hodný a kdo byl zlý. Jako režisérka vykresluje hlavního hrdinu bez chyby, a že ustojí všechny rány osudu. V jejím podání je hlavní hrdina bezchybný a dokáže všechno. Vím, že Louis je něco jako "národní hrdina", ale taky mohl mít nějaké ostřejší hrany. Hodně mě vadilo nebo spíše mrzelo, že filmu chybí napětí, gradace, moment překvapení, prostě něco co by ukázalo, že film není jen pouhá omalovánka, a že má hloubku a není všechno jen na oko. Stačí si vzpomenout třeba na scénu, kdy každý zajatec dá ránu pěsti hlavnímu hrdinovi do obličeje, těch zajatců je tam přes stovky a hlavní hrdina má dvě tři modřiny. Nebo scéna s havarií, kdy se mu zasekne noha a on se topí, a za chvilku se mu uvolní a všechno je v pohodě. Jsou to maličkosti, ale mě mrzí, jelikož by se mohlo jít do hloubky. Jack O'Connell odehraje celý film s jedním výrazem a jeho herecký projev mě moc nebavil. Domhnall Gleeson je zkušenější herce a je to vidět. Mile mě překvapil Finn Wittrock(nejnovější řada American Horror Story - Freak Show), který jako jeden z mála postav není černobílý. Po vizuální stránce, střih, kamera, hudba, efekty tomu není co vytknout, jelikož to vypadá nádherně, problém je že je to celé bez emocí a nápadu. Nezlomný není špatný film, jen jsem si po celou dobu říkal, co by s tímto materiálem udělal někdo šikovnější. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

50% ... Čakal som viac. Dostal som nezastaviteľný nával sentimentality od Angeliny Jolie (Warhorse-like). Príbeh mal potenciál, no zostal nezúžitkovaný. Proti Jackovi O'Connellovi nemám vôbec nič, ale to už nemohla nájsť talianskejšie vyzerajúceho herca než tomuto chudáčikovi zafarbiť pleť nejakou neprirodzenou oranžádou a vlasy ešte neprirodzenejšou čiernou. A inak po vojne zázračne vybledol. Hudba bola tiež strašne presladená. Aspoň cez tu kameru sa bolo na čo pozerať. A aj chlapci-herci sa držali aj keď na žiadne oslavné chorály to nebolo. ()

Honzua 

všechny recenze uživatele

Můj celkový dojem docela přesně vysvětluje konfrontace s mými přáteli bezprostředně po skončení snímku, která následovala na jejich docela nevinou otázku, jak se mi to líbilo. Za veškerou kritiku, kterou jsem Unbroken podrobil, jsem byl pak ostrakizován opravdu odzbrojujícím argumentem: "Chtěl bych vidět tebe v zajateckém táboře." Marně jsem se snažil vysvětlit, že mé výtky na adresu snímku přece nejsou výtkami na osobu Louiho Zamperiniho, ba naopak snímek dle mého názoru nedostává cti jeho životnímu příběhu. Docela překvapen jsem tím zjistil, že je těch lidí víc, kteří přes štít toho, o čem snímek vypráví, nedohlédnou na to, jakým způsobem tak činí a jestli vůbec kvalitně. Myslím si, že ten nejhlubší rozpor v Unbroken tkví ve skutečnosti, že na jedné straně se snaží podat pravdivé a silné svědectví o individuální nezlomnosti ducha navzdory brutální tortury v zajateckém táboře v Pacifiku, avšak s kýčovitou, vymazlenou kamerou a dokonale depilovanými svalovci, na kterých sedí půl tuna makeupu i po několika letech v lágru. Díky tomuto a PG-13 ratingu, protože přece nemůžeme pominout výchovný účel snímku, se mě tak bohužel nedotýkalo nic z toho, čím byl Zamperini zkoušen. Film ke své vlastní škodě rovněž zcela pomíjí náboženskou rovinu odpuštění, kterou plně odhalí až závěrečný epilog v titulcích, který tak prozradí opravdový potenciál Zamperiniho příběhu. Kdyby se film spíše věnoval Zamperiniho cestě po letech do Japonska s paralelním flashbackovým vyprávěním z války a (ne)konfrontaci s velitelem tábora zabalené v náboženské polemice, možná by to dopadlo mnohem lépe. Místo toho máme ale snímek bez špetky vlastního rukopisu s wtf scénou s velkou kládou a asi hodinou strávenou ve člunu, po kterých se může za nezlomného považovat každej, kdo to v kině vydržel do konce. ()

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Angelina si vybrala dokonalý tým a podle toho film také vypadá. Nádherná kamera, hudba a poměrně slušný scénář. Problémem je, že se film občas neúnosně natahuje místo tnutí do živého a přitom herci hrají absolutně skvěle. 6,5/10 Film pro Spielberga no. Škoda:) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tu kládu by nad hlavou neudržel ani člověk, který by to měl jako olympijskou disciplínu. Takže proto jen tři hvězdy. Myslím si, že takovéto téma jde uchopit i bez toho, že by se muselo pro dramatičnost tlačit na pilu. Každopádně se ale jedná o životní příběh člověka, který to měl nalajnované úplně jinak. A v tomto ohledu mi to může být líto a taky je. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Neplýtvá-li se slovy a pátrání bombardéru ve vzduchu, nekonečné živoření na záchranném člunu či následně v japonském zajateckém / pracovním táboře přibližují nádherné, hypnotické obrázky Rogera Deakinse, neschází odměřenému, jakoby věcnému řetězení situací síla ani působivost. Mluvení a interakce více osob naopak často vyznívají pateticky, i když se tomu Angelina na režijní sesli sebevíc brání; a zejména ke konci už některé scény hodně přetahuje. 70% ()

Killda 

všechny recenze uživatele

On to není vůbec špatný film, ale během dvou a čtvrt hodiny nebyl jediný mrazivý moment, jediný moment, kdy bych utíral slzu dojetí... což u filmu jménem Nezlomný je nejspíš špatně. Tenhle film totiž nezlomil ani mě, ale to je přece špatně Angelino! ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli mám být zklamaný tím, že takovou donebevolající nudu napsali bratři Coenovi, nebo že takový příběh někdo vůbec svěřil Angelině. Celé je to strašně roztahaná, ploché, postavám nerozumíte, nenavážete s nimi žádné citové pouto, ale hlavně jsem nepochopil, proč se to jmenovalo "Nezlomný". To jako že mu nic nezlomili? Vždyť si po jedné scéně spravuje zlomený nos! Promiňte, omlouvám se za svou necitlivost, věřím, že skutečný Louie byl opravdu hrdina, ale tento film vám to neřekne. Neřekne vám nic. 40% za to, že byl pěkně barevný a byla tam fajn úvodní sekvence amerického náletu. That's all. ()

Bagr_007 

všechny recenze uživatele

Mrhání talentovaných lidí na režijní sen Angeliny Jolie. Ta zoufalá neschopnost vykřesat nějaké emoce, i přes soustavné tlačení na pilu, je vlastně docela smutná. Ale koukat se na to dá. 5/10 ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Válečné drama založené na neuvěřitelném skutečném příběhu si stejně jako Koleje osudu s téměř totožnou tématikou zasloužilo trochu zručnějšího režiséra. Nic proti Angelině Jolie, ale zfilmovat takovýto příběh, aniž by z něho čišely jakékoliv emoce, je jasným důkazem její nezkušenosti. Problémem bohužel je i přílišná stopáž a výběr rádoby dech beroucích scén, které nejenže jsou zbytečné, ale po chvíli začnou nudit, což platí naštěstí pouze první polovinu filmu a tyká se zejména samotného ztroskotání, kde se půl hodiny koukáte jenom moře a posloucháte nezáživné dialogy. Na druhou stranu samotné zajetí je vyobrazeno velmi dobře a oceňuji snahu, aby vypadalo co nejautentičtěji. Připočtu-li k tomu fakt, že hlavní představitelé podávají skvělé výkony, tak se rozhodně o žádný propadák nejedná. Moje hodnocení 65%. ()

Lottr 

všechny recenze uživatele

Mám u tohoto film naprosto stejný pocit, jako u režijní prvotiny Angeliny Jolie, V zemi krve a medu. Já to považuju za výborně zvládnutou práci a abych se přiznal, několikrát jsem v tom viděl rukopis starého, ostříleného Clinta Eastwooda. I když druhá půlka mírně pokulhává, já jsem opět spokojený a už se těším, na Agelinin další režijní počin. A opravdu nesdílím názory posměváčků, kteří vidí jméno a hned na film nakydají hromadu hnoje, i kdyby byl sebelepší. ()

Fisek 

všechny recenze uživatele

Nic není jednoduché. Obzvláště, když danou činnost děláte poprvé nebo i podruhé. V tomhle případě ani nelze brát ohled, že by se jednalo o její režijní debut. Musím tak film označit jako fiasko. Což mě dost mrzí, protože jsem Angelině fandil a věřil. Ve filmu byla totiž spousta zbytečných pasáží (což mělo za následek zbytečně dlouhé stopáže… ke konci se to vyloženě nedalo vydržet), jako například, když byly hlavní postavy uvězněni na moři. Unbroken vlastně začíná až po druhé polovině, kdy se děj odehrává v zajateckém táboře a už se začíná něco dít. Už to na diváka začíná mít určitý vliv, přesně jaký by film tohohle druhu mít měl. The Railway Man je ale mnohem lepší… ono se konec konců jedná o téměř totožné filmy. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Angelínou, co by režisérkou. Začátek slušnej - Slušnej start, ale pak film postupně začínal nudit, až mě unudil k spánku, takže sem musel dokoukávat na dvakrát :o). Příbeh si bezesporu zasloužil filmové zpracování, páč to co prožil tenhle týpek, tak se nevidí každý den. Co mi vadilo asi nejvíc, tak hlavní hrdina, kterej nebyl prakticky vůbec charismatickej, prostě takovej týpek o ničem. Nějak to na mě celkově nefungovalo. Když trpěli žízní na člunu, netrpěl sem s nima, když ho šikanoval rákosník rákoskou, neměl sem pocit,že sem obětí šikany :o). Moc mě Angelína nedokázala vtáhnout do děje a tím přesvědčit o svých režisérských kvalitách. Příště to snad bude o trochu lepčí. Ale každopádně snaha byla... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Angelina režírovat umí (no motá se okolo filmu už dost dlouho na to, aby i něco solidního okoukala). Takže Nezlomný jako film, že natočený solidně (kamera je příjemná, to co je vidět je také solidní, střih nerušivý). S čím ale holka přestřelila je téma. Je to totiž silné a vážné téma hodné nějakého režijního velikána (Eastwood, Spielberg), který ví jak látku uchopit, aby nevznikla strojově sterilní nudná podívaná s obludnou stopáží... Bez legrace, když děj překročil 120 minutu, trpěl jsem jak pes. Prostříhat o 30-40% by filmu prospělo nejvíc. Takže. Podívaná zajímavá. Život Louise opravdu nářez, ale 2x se na to podívat nemusím... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Tak já si nemyslím, že by to Angelina nějak prokaučovala z důvodů svojí celkové režijní nezkušenosti, film se sice místy vleče jak sopel, ale toto mínus vzápětí zachraňují skvostné herecké výkony - Jack O´Connell, to co tady předvedl, je neskutečná one-man show ! Zatím jsem ho měl možnost vidět pouze ve filmu Jezero smrti, kde byla jeho role záporná, ale především nevyzrálá. Tady, na to že mu je pouhých !! 24 !! let, zvládá svou roli nezlomného zajatce skutečně na výbornou. Samotný konec je dosti kýčovitý, na druhou stranu si ale asi každý přál kladný konec a co si budeme namlouvat, mohlo to skončit i hůře. Nakonec tedy hodnotím, jako velice milé a zasloužené 4*, jsem příjemně překvapen, jedná se o kvalitní, umě odvyprávěný válečný film, ty neskutečné podmínky a to,jak bylo ve válečných kempech zacházeno se zajatci, jsou vykresleny hodně reálně....................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nezlomný je mé premiérové seznámení se s Angelinou Jolie na režisérském postu, a myslím si, že to nedopadlo vůbec špatně. Dokonce mě až překvapilo, jak nekompromisní občas dokázala být. Každopádně, Unbroken je určitě mnohem silnější ve své druhé polovině, ta první se totiž jednak dost táhne, především toho času na moři jsme s hrdiny strávili až zbytečně moc, a jednak i to zpracování mi přišlo dost nevýrazné, nicméně jakmile se Louis dostane do zajetí, film dostane úplně jiné grády, celé to působí daleko přesvědčivěji a silněji, a byla jen velká škoda, že Angelina párkrát i nepřitlačila více na pilu, co se emocí týče, neboť v tomto ohledu to působilo poměrně dost chladně. K pozitivům mohu ale určitě přiřadit atmosféru, která je vážně působivá a pár scén, které nelze označit jinak, než za strhující. V čem naopak neměla podle mě Angelina úplně nejšťastnější úsudek, bylo obsazení jak ústředního hrdiny Jackem O´Connellem, který mi po celou dobu přišel dost nesympatický a nevýrazný, tak bohužel i ostatních postav, prostě nikdo nedokázal být opravdu natolik výrazný, abych to mohl ocenit. Když bych měl ale každopádně Nezlomného hodnotit jako celek, mé dojmy se kloní spíše ke spokojenosti, a to i kvůli tomu, že se jedná o příběh inspirovaný skutečnými událostmi, díky čemuž pak film působí mnohem intenzivněji a silněji. Za mě tedy velmi, velmi nadprůměrné 3*! ()

Související novinky

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Reklama

Reklama