Reklama

Reklama

Třída smrti

(studentský film)
  • USA Class of Death
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2013, 7 min

Obsahy(1)

Základní škola Rybnická má novou senzaci! Ve třídě učitelky Zimové každý rok zemře jeden žák. Je to morbidní shoda okolností nebo jsou žáci ve třídě opravdu prokletí? A pokud ano, jsou prokletí nějakou nadpřirozenou mocí nebo jen lidskou krutostí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (125)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela solidně depresivní atmosférický kousek. Pěkně se to rozjelo. byl jsem napjatý jak to dopadne. Když už jsem měl pocit, že to trochu vyzní obsahově do ztracena, tak ten úplný konec a titulek co se objevil před těmi závěrečnými titulky mě docela solidně uzemnil. Mohla to být všechno náhoda? No mohla, ale po pravdě já věřím na věci mezi nebem a zemí a nevěřím na náhody. Alespoň ne na náhody podobného typu. Každopádně do téhle třídy bych teda chodit nechtěl a projekt Pionýři hororu mě začíná velmi zajímat.75% ()

martasdas 

všechny recenze uživatele

Neskutečně atmosférický kraťas o sérii úmrtí ve školní třídě. Od začátku až do konce dech beroucí podívaná, depresivní podkreslující hudba, dokonalé komiksové kresby, temná atmosféra...kvalitní vypravěč. Mrazení v zádech ještě umocňuje fakt, že je příběh inspirován skutečnými událostmi. Jeden z nejlepších krátkometrážních filmů, co jsem kdy viděl. Bravo. ()

Reklama

Furmi 

všechny recenze uživatele

Pol noc ... v TV zapnuté ČT art ... sledujem tento zvláštne amatérsky nakreslený noir príbeh až dokonca a bojím sa že po biednych 7 minutách čo som práve zazrel nepôjdem ani spať. Niečo podobné som si ani vo sme nevedel predstaviť že niekedy moje oko zhliadne, atmosféra akú som práve zažil som naposledy zažil pri velediele The Shining pred rokmi rokúcimi. Poklona človeku čo niečo takéto vytvoril, i celý James Wan sa môže ist skryť, napodobeninu tejto neskutočnej atmosféry tvoril pri sledovaní jeho filmov viac jak hodinu a pol. 87% ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si řekla, že se hezky předvánočně naladím na horor křesťanského svátku a jako uznávaný strašpytel jsem si pustila horor trvající sedm minut. No sakra, to se mi ale krutě nepovedlo. Je to strašidelné! Krátké a děsivé. Klika, že už nechodím do školy, protože jinak bych se tam po Vánocích nevrátila. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

9/10 – Nejlepší studentský krátkometrážní film, jaký jsem kdy viděl. Naprosto skvělá a bezchybná animace, která člověka okamžitě vtáhne do děje a chvílemi i nažene strach. Děsivost tomu hodně přidávaji i bravurní tóny, které když se rozezvučí, tak jde do tuhého. Jak je možné, že má tohle patřičnější a hrůznější hudbu, než většina jiných hororů, to nechápu. Zkrátka moc pěkně zpracované téma, rychlé a přehledné. Je třeba ocenit i samotný námět, tedy skutečné události, jimiž je příběh inspirován; upřímně si myslím, že by se klidně daly zpracovat do samostatného profesionálního bijáku (např. průběh posledního roku, nejistota kdo zemře). Doufám, že to autoři ještě někam dotáhnou, pakliže ještě nedotáhli. Verdikt: "Velice znepokojivé." ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film je adaptací stejnojmenného osmistránkového komiksu Josefa Blažka, který stojí za scénářem komiksu, a Lenky Šimečkové, která se postarala o kresbu. Komiks byl otištěn v roce 2010 v komiksovém magazínu CREW poté, co v něm vyhrál scenáristickou a kreslířskou soutěž. Existuje ještě jedna jeho verze, nakreslená slovenským výtvarníkem Andrejem Wsólem. Josef Blažek se pak podílel i na filmovém scénáři. (choze)
  • Film je součástí antologie českých krátkých hororových filmů "Pionýři hororu", která se jako celek dočkala premiéry v listopadu 2013 na hororovém festivalu Bloody Xmas Fest v Chotěboři. (choze)

Reklama

Reklama