Reklama

Reklama

Třída smrti

(studentský film)
  • USA Class of Death
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2013, 7 min

Obsahy(1)

Základní škola Rybnická má novou senzaci! Ve třídě učitelky Zimové každý rok zemře jeden žák. Je to morbidní shoda okolností nebo jsou žáci ve třídě opravdu prokletí? A pokud ano, jsou prokletí nějakou nadpřirozenou mocí nebo jen lidskou krutostí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (125)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ta grafická poetičnost Limba, a Patrasův depresivní hudební doprovod, podobnému příběhu neskutečně sluší. Věřím, že ještě před pár lety bych nebyl daleko od nadšení, dnes mám již bohužel trochu odstup. Tento znepokojivý kraťas je totiž příjemným překvapením. Není struhující, nicméně zaujme a nabudí divákovu zvědavost a z audiovizuálního hlediska velmi potěší. Skoro jako bych se vrátil do dětských let, k táboráku, kde jsme si vyprávěli vypointované strašidelné příběhy dle skutečných událostí, a příjemně nám z toho naskakovala husí kůže. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela solidně depresivní atmosférický kousek. Pěkně se to rozjelo. byl jsem napjatý jak to dopadne. Když už jsem měl pocit, že to trochu vyzní obsahově do ztracena, tak ten úplný konec a titulek co se objevil před těmi závěrečnými titulky mě docela solidně uzemnil. Mohla to být všechno náhoda? No mohla, ale po pravdě já věřím na věci mezi nebem a zemí a nevěřím na náhody. Alespoň ne na náhody podobného typu. Každopádně do téhle třídy bych teda chodit nechtěl a projekt Pionýři hororu mě začíná velmi zajímat.75% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Wau! Ihned se mi vybavil nejlepší český animovaný horor Čarodějův učeň.  Temný, depresivní, mrazivý a děsivý. To poslední eskaluje v závěru a závěrečná informace pochopitelně uzemní, byť jí nevěřím. Půl, možná i třičtvrtě úspěchu u podobných děl je pak hlas vypravěče a Matouš Ruml byl skvělou volbou. Nástěnka je plná... ()

MatakCZ 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní studentský snímek Třída Smrti má unikátní a zapamatovatelný art-style, doprovázený znepokojujícími zvukovými efekty a společně s trochu klišovitým, zato funkčním hororovým piánem tvoří velmi atmosférický zážitek. Dále i samotný hlas Matouše Rumla, který svým klidným přednesem vkusně sedí do celkového tragického děje. Jediné menší mínus je pár momentů, které se až trochu moc na sílu snaží vyděsit diváka, v porovnání s momenty, kde se buduje atmosféra, působí trošku slaběji, ale jedná se jenom o menší vadu na kráse. Jako bakalářská práce to funguje skvěle a i díky stopáži pouhých sedm minut, můžu Třídu smrti jedině doporučit. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krátké animované filmy mám rád, protože mohou velmi překvapit. Tváří se, že nejsou třeba i nic moc, ale pak najednou zjistíte, že to je výborná podívaná. V případě "Třídy smrti" tohle platí dokonale. Ano, animace je jednodušší a místy hodně statická. To ale spíše podporuje hororový dojem, který si na vás při sledování sedá. K tomu ještě skvělý hlas vypravěče, který správně ovládá svou intonaci. Skvělý zážitek a ukázka toho, že jsou zde originální hororoví tvůrci, kteří se nebojí výzvy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film je součástí antologie českých krátkých hororových filmů "Pionýři hororu", která se jako celek dočkala premiéry v listopadu 2013 na hororovém festivalu Bloody Xmas Fest v Chotěboři. (choze)
  • Film je adaptací stejnojmenného osmistránkového komiksu Josefa Blažka, který stojí za scénářem komiksu, a Lenky Šimečkové, která se postarala o kresbu. Komiks byl otištěn v roce 2010 v komiksovém magazínu CREW poté, co v něm vyhrál scenáristickou a kreslířskou soutěž. Existuje ještě jedna jeho verze, nakreslená slovenským výtvarníkem Andrejem Wsólem. Josef Blažek se pak podílel i na filmovém scénáři. (choze)

Reklama

Reklama