Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (420)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Wirkola natočil ve své domovině jediný dobrý film a to první Mrtvý Sníh, potom mu dali vela peňazí, natočil si s plejádou hvězd slušně odsýpající blbinu (samozřejmě jedině director's cut) a stouplo mu to do hlavy.Zatímco jednička, byla svižná a nápaditá jízda, plná skvělé atmosféry a dokonalého černého humoru, dvojka je rozvleklá nuda s neuvěřitelně násilně našroubovaným humorem.Scénky nejsou vůbec efektivní a svižné, přimomínalo mi to ten styl humoru televizních estrád, kdy někdo udělá fór a vteřinku se trapně čeká, jestli se divák začne smát a on začne, jelikož z produkce řvou smějte se čuráci.Jenže tohle Wirkola řvát nemůže a já mu na to seru.Pár vtipů ušlo, policajtka je kurva sexy a místy je dobře udělaná i akce.Jenže celý to nějak nefunguje, některé scény už jsou i na mě moc a to především výbuch dvou kočárku a sex s mrtvolou,Film paradoxně funguje nejvíc v těch pasážích, ve kterých odkazuje či přímo ukazuje první díl, který byl skvělý, díky sněhu měl úžasnou atmošku a odsýpal (dal jsem 5* mimo jiné) takže na dvojku jsem se tešil jako prase a jako svině byl zase zklamaný.Wirkolovi narostlo ego a už to není taková sranda a vy, kteří jste z jedničky udělali záležitost 59% a tohle jste namrdali na 77% jděte do hajzlu.Snad to spadne tam, kde to má být, na 50%. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Odbržděná zombie parodie, která se ani nesnaží zapírat své amatérské kořeny, ale o to víc boduje neskutečnou nápaditostí a převracením žánrových pravidel. Zábavné splatter efekty jsou samozřejmostí, severský odstup a chlad co do (ne)sympatičnosti kladných postav nutností, a veškeré dojemné rozplývání se si tu dokonale uzurpuje to nejroztomilejší zombie chuďátko, jaké se kdy ve filmu objevilo. Nad jeho postupnou fyzickou destrukcí ukápne slza nejednoho cynika. 7/10 ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Jednička mě zklamala v tom, že ačkoli její premisa (skandinávská hororová komedie o nazi zombies) slibovala mnohé, ale film byl nakonec vlastně jen vyvražďovačkou s bizarními způsoby zabití. Dvojka je ale přesně to (a víc), co jsem chtěla. Velmi krvavá, velmi nekorektní, šokující a vtipná. Nápady a vychytávkami se tu nešetří, ale upozorňuji, že bát se nebudete. Smát ale ano, zvlášť pokud máte rádi hodně černý humor. Velký palec nahoru dávám za drzost a politickou nekorektnost (film nešetří děti, matky s kočárky ani důchodce). Wirkola tentokrát přesně věděl co dělá a je radost jeho práci sledovat. A ta poslední scéna! :-D ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak mám pocit, že nám Wirkola dospěl. Naznačovali to už jeho předchozí Lovci čarodějnic. Po vyloženě teenagerskejch blbinkách typu Kill Buljo a Død snø je tu najednou dospělácká komedie plná skvělejch gagů a povedenejch hlášek, navíc s emočně silným závěrem! :-) Vidět slabší jedničku není třeba, je to vlastně ztráta času, bohatě stačí pětiminutový shrnutí předcházejících událostí na začátku týhle parádní zombie-komedie. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá akčná hororová komédia, ktorá je pokračovaním vydarenej jednotky. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa okamžite po udalostiach predchádzajúceho dielu, muž, ktorý ako jediný prežil útok nacistických zombií skončí v nemocnici, pričom mu jeho verziu očakávane nikto neverí a sám je obviňovaný z vrážd svojich priateľov. Ale podarí sa mu uniknúť a oživené nacistické zombie sa vo svojom vražednom ťažení chystajú pokračovať a tak chce urobiť všetko preto, aby ich konečne zastavil. A pomáha mu pritom nielen skupina nových priateľov, ale aj zombie ruka, ktorá mu bola omylom prišitá. So spracovaním som nadmieru spokojný, toto pokračovanie ponúka veľký potenciál pre mimoriadne zábavné béčko a ten sa podaril využiť snáď úplne naplno. Úvod okamžite nadviaže na predchádzajúci diel a netreba vôbec na nič čakať, film si už po chvíli nastaví vysokú úroveň zábavnosti a pod tú už ani na okamih neklesne. Je tu množstvo výborných nápadov, tu som mal skutočne miestami pocit, že jedna vydarená sekvencia strieda druhú, navyše tvorcovia sa nebáli žiadnych hraníc a tak nemajú problém ani s tým, čo mnohé podobné filmy a našťastie to ani raz neupadne do stereotypu, neustále prichádza niečo nové. Takže toto ma skutočne bavilo od samotného začiatku až do konca. Akcie je tu plno a je výborná. Po hororovej stránke to očakávane moc nefunguje, keďže o atmosféru alebo napätie tu nejde prakticky vôbec, ale to mi ani trochu neprekáža. Hlavne, že nacistické zombie tu majú plno priestoru, pričom o akciu sa nestarajú len oni, všetky akčné sekvecie sú technicky skvelo zvládnuté, rôznych zabití je tu nespočet a všetko je nápadité, slušné krvavé a aj úplne nekompromisné, keďže tu nie je ušetrený vôbec nikto. A za zmienku stoja hlavne všetky scény s tankom, obzvlášť nekompromisné vhodenie ženy pod pásy alebo smrť chlapca. Herecké obsadenie je na tom dobre, hlavný hrdina je opäť bez problémov, ale sadli mi aj všetky nové postavy, ako fanúšikovia, rukojemník alebo policajt. Réžia a technická stránka sú skvelé, výborná vizuálna stránka, vydarené triky a úplne ideálna atmosféra, tu nemôžem nič vytknúť. Takže som mimoriadne spokojný, vo svojej kategórii patrí Dead snow 2 medzi to najlepšie, čo som vôbec videl a kľudne by som uvítal aj trojku. 79% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)
  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)
  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)

Reklama

Reklama