Reklama

Reklama

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (420)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Snad ještě horší než jednička. Příšerné obsazení, krajně stupidní děj, a záplava krve a blitek (v tom filmu každou chvíli nějaká postava zvrací - lidi trpící emetofobií by se měli téhle sračce obloukem vyhnout). Jediné plus, které jsem zde našel, vidím v tom, že je na začátku v rychlosti zrekapitulován děj jedničky, aby se člověk, který ji neviděl nebo ji viděl před dlouhou dobou, rychle zorientoval; vše co následuje poté je ale vrchol demence. Příšerný český název tomu jen nasadil korunu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šílenství je zpátky s větším rozsahem a lepší formou a mně jen v hlavě lítá otázka, zda je Dead snow 2 nejlepším Zombie Filmem či nejlepší hororovou komedii. První díl byl pro mě průměrnou nezajímavou žánrovkou se slabými digitálními triky a s minimem humoru, ale druhý díl !! mě posadil na zadek. Neskutečnéj masakr od začátku do konce, všude lítají střeva, vnitřnosti, krev pomalu teče i z obrazovky do toho parádní, chytlavý soundtrack a nejlepší masky zombíků, které jsem kdy viděl a také nemůžu nezmínit spousta jak zábavných a vtipných scén, tak i dialogů. No zde si dal opravdu někdo na filmu záležet, perfektní technická i režíjní stránka, film tak dobrý, že v něm musí být 3 světové jazyky, vše šlape jako švýcarské hodinky, milovník gore si opravdu libuje a já se nemohu dočkat další projekce s bongem v ruce. 10/10 Guilty Pleasure. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BUDE JICH VÍC, MNOHEM VÍC. PŘÍLIŠ MNOHO NA JEDNU RUKU....“ /// Taky vás zajímá, jak by to asi dopadlo, kdyby Ashley nezmizel ve středověku, ale vrátil se domů? (s rukou?) (v autě). Nevážně vážně o fašounskejch zombíkách, kteří už jsou vzhůru (jedničku neznám a nikomu to nevadí!) a který můžou porazit (kromě vyvolenejch) jen rudoarmějci. Umíraj zombie, děti (co děti! Nemluvňata!), postižení i vobyčejní (spokojení) lidé. Že jde o zcela novej žánr netvrdím, ale od dob Zombielandu je to nejftipnější zombárna. Černá a brutální. Prostě kravina, který bych mohl dát i 4*. Kdyby to nebyla taková kravina. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neposlouchá mě pravačka. 2.) Za barákem máme hroby neznámejch vojáků. (Padlejch) 3.) Thx za titule ,,maddy1111“ a ,,sightl3ss“ /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Dobré pokračovanie. Spočiatku som si hovoril, že pri takomto priamom druhu pokračovania odohrávajúcom sa za bieleho dňa v meste, treba dosť veľa peňazí i talentu. Wirkola mal tentoraz prekvapivo oboje. Trochu si počkáme, kým sa masaker rozbehne, ale potom tvorcovia rozprúdia ozaj solídnu akčnú zábavu. Už jednotka ukázala, že na zombienáckov najlepšie funguje kosák a kladivo, a sovietsky veliteľ je v dvojke fakt hustý sympaťák, aj keď nemá nejako extra veľa priestoru (čo však nevadí). Napokon ani tentoraz nedám štyri, pretože mám pocit, že bez jednotky by pokračovanie (minimálne v prvej polovici) nefungovalo až tak dokonale... Finálna romantika ma ale dala totálne dole.... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jedničku si už moc nepamatuju, takže těžko porovnávat. Jedno je ale jisté, dvojka je jiná. Co do komediální stránky je to určitě bohatší (některé momenty byly opravdu výborné) a dějově je to úplně o něčem jiném. Příběh je zpočátku celkem zajímavě rozehrán a dobře navazuje na jedničku, což oceňuju, nicméně si myslím, že postupem času to začalo ztrácet. Navíc se objevovaly momenty, který byly dle mého spíš trapně ujetý než vtipný. Závěr taky nic moc, takže celkově hodnotím jen průměrně. Ale chtěl bych ještě jednou zdůraznit - některé scénky a hlášky, hlavně z první poloviny, byly perfektní. 65% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)
  • Po titulcích následuje ještě jedna scéna. (MATADOR)
  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno