Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(série)
Trailer 3

Epizody(10)

Obsahy(1)

Třetí řada sleduje život dvojice Ray Stussy (Ewan McGregor) a Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Oba se po neúspěšném pokusu oloupit Rayova bratra Emmita (kterého rovněž hraje McGregor) zapletou do případu dvojité vraždy. Jednou z obětí je starý muž s tajemnou minulostí, jehož nevlastní dcera Gloria Burgle (Carrie Coon) je policistka. Mezitím se Emmit snaží zpřetrhat pouta, která ho pojí k temné organizaci, od níž si před dvěma lety vypůjčil peníze. Ale tato společnost, mezi jejímiž zaměstnanci se nacházejí i V.M. Varga (David Thewlis) a Yuri Gurka (Goran Bogdan), má jiné plány. (AMC Czech)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (130)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možno o niečo slabšie ako dokonalé prvé dve série, ale možno ani nie. Atmosféra je opäť odlišná, ale nájdeme aj veľa styčných prvkov a je jasné, prečo sa to stále volá Fargo. Vynikajúci casting, každý herec tu doslova exceluje a pre diváka nebude vôbec jednoduché si zaradiť postavy medzi kladné a záporné. Ono to ani nie je možné, ak samozrejme nerátame pani šerifku, tam je to jasné. Séria reaguje na finančnú krízu a pokladá otázky (okrem iného) ohľadom hodnoty človeka podľa jeho majetku, čomu dáva korunu záverečné prirovnanie Davida Thewlisa človeka k mačke, ktorá má podľa neho nakoniec väčšiu hodnotu než lúzer, pretože aspoň slúži majiteľovi na pomaznanie. Áno, Fargo toho opäť ponúka veľa, len sa nad videným treba aj trochu hlbšie zamyslieť, nielen sa nechať unášať príťažlivým a napínavým dejom. I keď aj to je veľmi príjemné... ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě má Fargo v prvních třech sériích víceméně stále stejnou vysokou kvalitu, ačkoliv jsem tedy dal každé jiné hodnocení. První série mě subjektivně strašně štvala, protože měla extrémní množství dementních postav, a to já těžce snáším. Druhá série byla za mě úplně skvělá. A třetí je tak někde mezi tím. Sice je už od začátku jasné, že mustr se lehce opakuje, autoři ale dokázali vymyslet zase jiné a přitom přitažlivé kulisy. Dementních postav je víc než v druhé sérii (a v podstatě se opět omezují na policisty), ale rozhodně méně než v té první. Co je zarážející, že ten největší dement, policejní šéf, je vlastně svým způsobem sympaťák. Zásadním pozitivem série je hlavní záporňák mistrně ztvárněný Davidem Thewlisem alias Lupinem (což jsem si spojil až tak po pěti dílech, co jsem si rozklikl tenhle profil). Budu si jeho VM Vargu připomínat jako jednoho z nejlepších zlounů vůbec. Odporný zjev a držení těla, brilantní mysl, nezpochybnitelná autorita, nezapomenutelný přízvuk a vyloženě zastrašující nonverbální komunikace a pohyby. I jeho dvěma hlavním poskokům se ve mně podařilo vybudovat velmi příjemnou nenávist. Prvních 7 dílů jim vychází vše úplně přesně tak, jak chtějí a je to trochu zoufalství sledovat, ale naštěstí se to v posledních třech dílech malinko a nakonec i překvapivě zlomí. Na druhé straně barikády jsou velmi schopné a sympatické dámy. Snad jen dvojice bratrů Ewana McGregora mě vlastně moc nebavila, což jsou přecijen hlavní postavy. Nevadí. Jsem ale moc rád, že autoři stále nezapomněli na úžasnou znělku Cartera Burwella z původního filmu a zvlášť když se objeví v celém svém znění, mám tendenci odpouštět všechno. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada už má trochu jinou atmosféru, než první dvě. Opustila čistě pohádkově zimní prostředí a přešla do takového více špinavého módu. Napojení na první dvě řady se hledá poměrně těžko a určitá spojitost se vlastně objeví až v skoro v závěru celé řady. Je fakt, že určité aspekty se ve vztahu k prvním dvěma řadám už začínají opakovat, ale i tak stále dokáží tvůrci nabídnout dostatek kvalitního a bizarního materiálu. K tomu se přidává nebezpečně sexy M.E.Winstead, která je potěchou pro oči každého muže. ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Okay then." Třetí řada je už opravdu o něco slabší než ty dvě předcházející, ale zklamáním bych ji v žádném případě nenazval. Pořád je to prostě Fargo. Stále je to dobré, stále tam jdou najít ony charakteristické momenty, scény a figurky, které dělají celý seriál (i původní film) tím, čím je. Bohužel prvních pět epizod bylo na můj vkus až příliš rozehřívacích (zvláště v kontrastu se skvěle vystavěnou druhou sérií), což nezměnila ani menší odbočka do L.A. a sedmdesátých let, ba ani krásný Pann's Coffee Shop (x) (x). Zbytek série už odsýpá lépe, závěrečná scéna je zvláště povedená, herecky je to také velmi/někdy relativně slušné (Winstead, Coon, Stuhlbarg, Bogdan, Whigham i McGregor a opravdu odporný – ovšem nic moc více – Thewlis), ale stejně mne příběh nezaujal tak, jako u první nebo druhé řady... Silnější tři hvězdy. "The problem is not that there is evil in the world. The problem is that there is good. Because otherwise, who would care?" ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po předchozích dvou sériích velké zklamání. Sklouzává až příliš za hranu parodie, jak dějem, tak bizarními postavami. Případ šetří policistka(y) navzdory ignorantskému nadřízenému, jako bych to už někde viděl… jo vlastně v první sérii. Do sedmé epizody jsem se celkem solidně nudil a závěrečná a závěrečná gradace už celkový dojem moc nezachránila. 3,5* ()

Galerie (657)

Zajímavosti (5)

  • V záhlaví tištěného scénáře „The Planet Wyh“ od Thaddeuse Mobleyho (Thomas Mann) se objeví chybný název „The Planet Why“ (tedy „Why“ namísto smyšleného „Wyh“). (Caminzind)
  • Scéna z bowlingové haly je celá míněná jako pocta filmu Big Lebowski (1998). (vyfuk)

Reklama

Reklama