Reklama

Reklama

Fargo - Season 3

(série)
Trailer 3

Epizody(10)

Obsahy(1)

Třetí řada sleduje život dvojice Ray Stussy (Ewan McGregor) a Nikki Swango (Mary Elizabeth Winstead). Oba se po neúspěšném pokusu oloupit Rayova bratra Emmita (kterého rovněž hraje McGregor) zapletou do případu dvojité vraždy. Jednou z obětí je starý muž s tajemnou minulostí, jehož nevlastní dcera Gloria Burgle (Carrie Coon) je policistka. Mezitím se Emmit snaží zpřetrhat pouta, která ho pojí k temné organizaci, od níž si před dvěma lety vypůjčil peníze. Ale tato společnost, mezi jejímiž zaměstnanci se nacházejí i V.M. Varga (David Thewlis) a Yuri Gurka (Goran Bogdan), má jiné plány. (AMC Czech)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (130)

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria ma potešila najmenej, aj keď som ani pri nej nemusel siahnuť po nižšom, ako trojkovom hodnotení. Musím sa priznať, že som seriál ako celok asi nepochopil. Každý diel je uvádzaný slovami, že je to nakrútené tak ako sa to skutočne odohralo a mne to najviac pripomína Rašómona, keďže každá séria má pozmenený dej a postavy, o hercoch ani nevraviac. A pri spätnom pohľade mám najlepší pocit z 1. série a z filmu. A keď mám v tejto spojitosti porovnať "záporákov", tak vedie temný Billy Bob Thornton, pred Indiánom a najmenej ma oslovil Varga z 3. série, ktorý bol iba odporný. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí řada Farga přinesla výborné postavy v podání Davida Thewlise, Mary Elizabeth Winstead a Gorana Bogdana i dobře propracovaný příběh, ale závěrečná epizoda mi přišla slabší. Závěry obou předchozích sérií ve mně zanechaly mnohem hlubší dojem, na druhou stranu jsem musel ocenit návrat Mr. Wrenche. Třetí sezóna mi připadala jako nejslabší, protože jsem měl pocit, že až příliš vychází z první řady, někdy ji téměř kopíruje. Ale i přes všechny výhrady musím říct, že se mi líbila a že jsem se dobře bavil. ()

Reklama

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že V. M. Vargas je asi nejodpornější záporná postava, kterou jsem v seriálu kdy viděla. A to si myslím, že jsem toho viděla docela hodně a hned tak něco či někdo mě neznechutí.. Fargo trojka je hodně jiná než předchozí dvě série, je svým způsobem záhadnější, méně protkaná typicky fargovskými vtípky, méně absurdní. Pořád mě to ale baví a jsem moc zvědavá, co tvůrci vymyslí v sérii č. 4. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

3. séria "Fargo" je konečne za mnou a môžem povedať, že to je uspokojivo zakončené. Opäť samozrejme obrovská dávka krvi a mŕtvol ako aj počas minulých sérii. Nakoľko som k minulým sériam nedal žiadny komentár, tak iba v krátkosti, čo si o nich myslím. Prvá séria bola podľa mňa absolútne najlepšia. Mali sme tu skvelého zabijaka Lorna Malva, ktorý sa ukázal ako veľmi šikovným zabijakom s veľmi tajomnou osobnosťou. A potom tu bol Lester, ktorý sa ukázal ako skutočne pekný hajzlík. Silná séria s veľmi dobrými poslednými epizódami a skvelým zakončením. Druhá séria ma už bavila o niečo menej, no mali sme tu skvelú hlavnú dvojicu v podaní Kirsten Dunst a Jesseho Plemmonsa. A okrem toho náš indiánsky zloduch bol skutočne vynikajúci. Po všetkých stránkach. Tretia séria je opäť nový príbeh (hoci sa opäť stretáme s jednou známou postavou) s novými hrdinami a zloduchmi. Poviem ale pravdu, že V.M. Varga je pre mňa asi najotravnejší padouch zatiaľ z celého seriálu. Vie byť hrozivý, vie byť mocný a rozhodne si vie veci vybaviť. No počúvať jeho monológy z histórie mi už o chvíľu strašne liezlo na nervy. Človek má pocit, že keby sa ho spýta, čo si dá na raňajky, tak nám povie o čom sa Stalin s Leninom bavili niekedy v roku 1920. A tieto monológy ma často už vysoko otravovali a unavovali. Jeho pravé ruky toho povedia oveľa menej. A vďaka tomu vedia byť zaujímavejší. Ewan McGregor je tu veľmi dobrý a dvojrolu zvláda skvele. Okrem toho napriek všetkému som nemal pocit, že by Emmit bol zlý človek. A mám pocit, že mal potom aj kvôli všetkému čo sa stalo skutočné výčitky. Mary Elizabeht Winstead je skutočne zaujímavou. Najmä v posledných epizódách. Ukáže sa ako veľmi schopná a tvrdá holka. Predtým skôr bola len tá čo chcela prachy. A nič viac. Neviem či jej vzťah s Rayom bol úprimný. Lebo iba od neho chcela, aby z brata vyťahoval peniaze. A za to ho potom milovala. Takže aj keď neskôr sa chce ukázať, že láska tam bola, neviem či jej mám veriť. No ku koncu série bola fakt super. A musím ešte pochváliť aj Carrie Coon v role policajtky. Držal som jej palce a skutočne bola veľmi chytrá. A prešla si skutočne tiež pekne tŕnitou cestou. Opäť je to pre silné žalúdky a rozhodne sa seriál nesnaží byť jemný. Mám pocit, že niekedy je problém sa odštartovať, no keď sa veci už dajú do pohybu, je to poriadna jazda. Hodnotenie: B+ ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po třetí sérii oficiálně prohlašuji, že Fargo je historicky prvním seriálem, jehož zatím všechny vydané série ode mě dostaly 5 hvězdiček. Tak mistrovsky natočený a napsaný seroš snad momentálně není. (Možná jen Twin Peaks, na který se ale furt bojím podávat.) A ten soundtrack je neuvěřitelnej, tu cenu Emmy si stopro zaslouží. Nemluvě o parádních hereckých výkonech Obi-wana a Elizabeth Winsteadové, kterou teď asi chci za ženu. Kdo má rád herce Lupina v Harry Potterovi, I dare you, zkoukněte třetí sérii, už nikdy se pak na něj nebudete dívat stejně. Jako fakt. Nikdy.... ()

Galerie (657)

Zajímavosti (5)

  • Scéna z bowlingové haly je celá míněná jako pocta filmu Big Lebowski (1998). (vyfuk)
  • V záhlaví tištěného scénáře „The Planet Wyh“ od Thaddeuse Mobleyho (Thomas Mann) se objeví chybný název „The Planet Why“ (tedy „Why“ namísto smyšleného „Wyh“). (Caminzind)

Reklama

Reklama