Reklama

Reklama

Doba ledová: Mamutí drcnutí

  • USA Ice Age: Collision Course (více)
Trailer 4

Jestli lze nějaké období pozemských dějin označit za hodně zajímavé časy nabité všemožnými katastrofickými událostmi, za časy, které každému pořádně prověří schopnosti přežít, pracovat pro tým a také sílu jeho charakteru, pak je to určitě doba ledová. Jedno jaká. Jestli první, druhá nebo pátá. A právě v pátém dílu jedné z nejpopulárnějších animovaných filmových sérií opět potkáváme všechny staré známé hrdiny a pár úplně nových. Přichází ledová událost roku a s ní mamuti Manny, Ellie a Broskvička, něco jako lenochod jménem Sid, tygr Diego nebo vačičáci Crash a Eddie. 
Nezapomněli jsme na někoho? Samozřejmě – na toho nejdůležitějšího, veverčáka Scrata. Ten, jak je jeho nedobrým zvykem, ve snaze ulovit konečně věčně prchající žalud způsobí nehodu, z níž se vyklube karambol a z něj úplná katastrofa. Začne to tím, že vytrvalého Scrata hon za žaludem katapultuje do vesmíru. A tam, díky třaskavé směsi své pověstné nešikovnosti a nekončící smůly, náhodně spustí sérii kosmických, nikoliv komických, katastrof. Což vede i k zcela zásadnímu ohrožení naší planety, na kterou rázem míří asteroid jako hrom a ohrožuje ledový svět i s jeho obyvateli. A protože se naše parta skládá ze samých nefalšovaných a neohrožených hrdinů, nečeká na své vyhubení, ale vydává se na záchrannou výpravu do tajemné Geotopie, během níž ji potká nejen řada nebezpečenství, dobrodružství a komických chvilek. Sice jim tu a tam bude tuhnout krev v žilách, ale to především zimou, jinak to bude hlavně legrace. A jestli se Scrat konečně setká se žaludem? Kdo ví... (CinemArt)

(více)

Recenze (263)

Khalia 

všechny recenze uživatele

No, už je z toho solidní kravina :) Kvanta postaviček, kvanta dějových linek, a nic z toho pořádně nerozvito. Jak taky, když je stopáž omezená. A hlavní příběh tak hloupý a bez jakékoliv myšlenky, že mi z toho bylo až úzko. Místy ještě hloupější dialogy, snad umocněny českým dabingem. Doufala jsem, že přidávání postav už neproběhne, inu - jak jen jsem se mýlila. Doufala jsem v to, že dostane více místa Shira - koneckonců z minulého dílu to byla dle mého názoru jedna z nejlepších postav. Opět jsem se mýlila. Broskviččin nastávající je jakýsi Julián, což mě přivádí na otázku - kam se poděl Ethan z minulého dílu? No nic... s hodně přimhouřenýma oběma očima dávám 3*. Za návrat Bucka (který byl stejně slabší než ve trojce), za ujetou guru lamu (snad jediná postava, která byla něčím zajímavá), a samozřejmě krysoveverka Scrat. Pár světlých momentů film má, ale abych se u snímku označeného jako "komedie" zasmála či pousmála jen třikrát, to mi přijde vážně málo. Když už z toho musí stále těžit prašulky, ať aspoň nahodí celovečerák se Scratem! :) ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Ale ano, zase je tam Back a to je základ. Hrdinů je tam už trochu moc, ale dobře se člověk baví. Je to až k nevíře jakou si tahle série drží laťku... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jen slabý odvar oproti předchozím dílům a jednoznačně jeden z nejhorších a nejzbytečnějších dílů celé série. Donekonečna opakované vtipy, prázdný humor, zbytečně překombinovaný a nesmyslný děj. Nesmyslné dialogy nezachraňuje ani humor, kterého je zde opravdu poskrovnu. Musím přiznat, že jsem se extrémně nudil a zatím poslední Doba ledová mě vůbec ničím nezaujala. Snad jen mimořádně, ale opravdu hodně šílená veverka, kde tvůrci nápady rozhodně nešetřili. Nic to však nemění na faktu, že měla Doba ledová skončit jako trilogie a všichni by byli spokojeni. 2/10. ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Hoci najnovšia Doba ľadová má tiež vtipnejšie momenty, mnohé z nich sme už v mierne odlišnej podobe videli v predchádzajúcich filmoch a hlavne Scratchove trampoty s orechom už vážne strácajú šťavu. Mne osobne sa príliš nepáči smer, ktorým sa séria čoraz viac vydáva a kde občas až násilne zväčšuje ústrednú skupinu z pôvodného tria na už ani neviem koľko ich vlastne je. Manny, Sid a Diego tak majú na stále menej priestoru na úkor nových postáv, čo podľa môjho názoru sérii príliš neprospieva. Až príliš očividná snaha je aj snaha zviesť sa na úspechu Zootopie, napríklad ju vidieť v názve podzemného sveta Geotopia a tiež v tom, že zvieratá sa čoraz viac chovajú ako ľudia, čo hrajú hokej, chodia do baru, sobášia sa a potom oslavujú výročia. Nečudovala by som sa, ak by v ďalšom dieli začali chodiť oblečení alebo sa rovno vybrali do vesmíru, z prvého pravekého a primitívneho dielu sme sa do piateho vedeckého a futuristického presunuli pomerne rýchlo a nepochybujem, že tu sa tvorcovia nezastavia. Hoci pre vlastné dobro značky Ice Age by radšej mali s novými dielmi stopnúť. Pozitívne hodnotím na piatom dieli pár vtipov a Buckov prístup k udalostiam. ()

misar3 

všechny recenze uživatele

Parodie na rodinné vztahy a sexuální narážky, kam se podíváš... Zajímalo by mě, kdo určuje rating těhle filmů. Scratch byl znásilněn vlastním ořechem... ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

No ,co k tomuto animáku jenom napsat,tak za prvé dalo se na film podívat akorát ,všeho moc škodí .Kouzlo prvních dílů se asi nějak vytratilo.Další díly jestli budou ,tak už ne .Jednou přece doba ledová musí skončit. 60% ()

Franta 

všechny recenze uživatele

Máme zde další díl série a buhužel také další ústupky na kvalitě. Doba ledová už má to nejlepší za sebou a tak je tento film pouze propracovaná pitomost bez nějakého nápadu. Počet postav se pořádně rozrostl a to je špatně. Žádné postavě se totiž nevěnuje tolik pozornosti, kolik by si zasloužila. Proto mají všichni nepropracované charaktery a celkově nepůsobí dobře. Film ždimá z předchozích dílů a je vidět, že jediné o co mu jde, je co největší zisk. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší díl z celé série a myslím, že by se mělo s dobou ledovou přestat. Už je toho prostě moc, začíná se blbnout záchranou celé planety před meteorem, lítá se do vesmíru .. no zkrátka to nejde nějak dohromady. Veverka s oříškem sice baví a pár postaviček je perfektně švihnutých, ale místo celýho filmu mohli udělat jen pár kraťasů a fertig. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

35% - komentář 20ti slovy: Poprvé dávám "velko" animáku "špatné" hodnocení. Přeplácané kvanty postav, které jsou až moc inteligentní, příběhově nic poutavého a ani veverka mě nebavila. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Ačkoli je Doba ledová: Mamutí drcnutí stále zábavný animovaný snímek s řadou zajímavých momentů, působí už v mnoha ohledech značně vyčpěle a v konečném důsledku mu podkopává nohy přehršel postaviček, s nimiž se nemáme ani dostatečný čas seznámit, a nepříliš fungující moralizující momenty. Ty pravděpodobně odzíváte díky tomu, že podobná poselství jsou v každém druhém animáku. Stále se jedná o nadprůměrný, byť lehce infantilní film s pěknou animací. Nicméně přesto bude dost možná lepší, kdyby byl v rámci série i posledním, uzavírajícím kouskem dětské skládačky. Ostatně dosavadní nepříliš uspokojivé tržby, o jejichž výši tu jde (jakožto u zažité značky) především, mi v tomto směru dávají za pravdu v tom, že opakování nemusí být zdaleka vždy matkou moudrosti a pro zachování tváře je někdy vhodné v nejlepším přestat… Konec páté Doby ledové je dostatečně uzavřený a při tom, s jakou zápletkou a zasazením tentokrát autoři scénáře přišli, bych se obával, v jaké „sci-fi“ by se to celé mohlo případně vyvinout. Více zde: http://nafilmu.cz/2016/07/recenze-doba-ledova-mamuti-drcnuti-2016-napadita-prece-nijak-strhujici-taskarice/ ()

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Tvůrci očividně nevědí, kdy skončit! Pátý díl se opravdu už moc nepovedl. Tvůrci se nějak nemohli rozhodnout, na co se film bude zaměřovat. A tak se na naší krásnou zemi řítí obrovský asteroid, naší partičku pronásledují tři "dinoptáci", což jsou mimochodem snad nejhorší záporáci, které jsem v poslední době viděl, a do toho se řeší rodinné vztahy. Dialogy jsou navíc často opravdu stupidní a snad žádná postava se nechová tak, jak se chovala v minulých dílech. Na druhou stranu, animace je skvělá a například část v elektrické bouři byla slast pro oči. Hudba film také poměrně dobře doprovází. Film není vyloženě odpad, ale tahle série měla čtvrtým dílem, který už byl na hraně, skončit. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Tak toto vážne nie. Takúto nudu som už dlho nezažil v kine. Však toto nie je ani len zábavné a príbeh tu tiež nie je nejako extra prelomový. Tvorcovia doslova varia z vody. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

“Tvoj plán je taký hlúpy, že keby mal tvár, tak mu vylepím”. Hláška dielu? Alebo to bolo skôr “Konečne pokrok. Teraz vieme, čo nevieme ako urobíme”. Každopádne, bol tu humor, bol tu Scrat (vyhráva scéna s gravitáciou), bola tu celá svorka/rodina. Ale fungovalo to aj po piatykrát? Nie tak úplne. Prekombinované. Aj na kreslenú rozprávku až príliš nezmyselné. Sílené. Navyše vysvetlenie veľkého tresku by asi neuspokojilo ani doktora Sheldona Coopera. Trochu sklamanie po štyroch vydarených zárezoch a v podstate z ľútosti dávam slabšie tri. Raz to zrejme prísť muselo. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

)Tak pátá doba ledová pokračuje ve velice zábavné smršti svých předchůdců. Scratch v létajícím talíři byl prostě vynikající (vznik Sluneční soustavy, zničení života na Marsu). Dále také zábavné hlášky: No tak dino-ptáci zapojte tu svoji Jurskou síluNaúčtoval jsem ti fakturu. Podle tradice, kterou jsem právě vymyslel vše platí otec nevěsty. Taková cena za kytky? Kytky jsou drahé. Nejsou, jsme v džungli, dají se natrhat zadarmo. Ty si se s tou fakturou zbláznil . Další vynikající věcí je návrat Bucka, který jako vůdce výpravy nemá chybu (ten jeho operní zpěv) a toulky jeho mozkem to prostě nemělo chybu (ta dýně). Při té potitulkové scéně, kdy Scratch musí projít několika dveřmi za svým oříškem jsem umřel smíchy. Fakt, že v kině bylo na premiéře jenom dospělé publikum a všichni se velice smáli, svědčí o tom, že Doba ledová má stále, co nabídnout. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Po 14ti letech od prvního dílu tu máme trojnásobek hlavních postav, čtyřnásobek barevnosti, a pětinásobek vtipů. Ne, tak to poslední je lež, pár dobrých hlášek tu je, ale že by jsem se celý film za břicho popadal, to ne. Bohužel, příběh je blbý, kryserka nesmrtelná a ke všemu se tu i zpívá. Jo, konec dojal, přece jenom jsem na tom vyrůstal (i když mě nikdy Ice Age vlna moc nechytla). No, mohlo to být i horší, takhle to bylo dobrý a dobrý je za tři ! :))) ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte nápad, tak vám nepomůže ani mimozemská technologie. A tady nápad opravdu nebyl. Spousty postav a nic z toho. Škoda, ale můžu si pustit jedničku, ta byla opravdu parádní. ()

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama