Reklama

Reklama

První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona). Vše klape, až na jeden nepříjemný problém! Ve městě prý řádí tajemný vrah. Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení. Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Ta má specialisty na mafie, drogy, komunisty, socialisty i jinou verbež. A má také machra na mytologii a mystiku. A tím je Aaron Food (Jiří Macháček), muž v dlouhém kabátě a klobouku, který si jen zřídka sundává z hlavy. Muž vychovaný českou kojnou. Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu. A aby ve městě nebloudil, k rukám dostává mladého policejního čekatele Josefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (313)

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Je skvělý, že mě filmy pořád dokážou strhnout, každopádně po odchodu z Wilsonova jsem se celý třásl. Možná šlo dokonce malé nervové zhroucení. Je mi opravdovou záhadou, jak může vzniknout takový film, jak na něm může tolik lidí pracovat, aniž by se našel byť jediný, kdo by zavolal režisérovi nějakou odbornou pomoc. Absurdní ukázka českého buranského pitvořivého humoru, který uráží všechno a všechny bez jakékoliv agendy nebo sdělení, prostě pro radost z toho chovat se jako retard, co může jakýkoliv svůj dementní, xenofobní a rasistický názor skrýt výmluvou "to byl přece fór". To není omluva, když z toho fóru nic nevyplývá. PS: Až po zhlédnutí jsem zjistil, že scénář psal Epstein... to vysvětluje hodně věcí, předně to, proč kriminální zápletka nefunguje ani na nejzákladnější úrovni. V hodnocení něco mezi odpadem za všechno, co ten film představuje, a jednou hvězdou za nějaké to production values. Rozhodně v top 10 nejhoršího, co u nás po revoluci vzniklo. UPDATE: Po rozmyšlení nemůžu zůstat ani u jedný hvězdy. To prostě nejde! ()

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Adéla ještě nevečeřela? To spíš Kameňák, co měl prachy a hodně fetoval. Případně vznikal v dojezdu nějakého tripu a hlubokém mentálním útlumu všech zúčastněných. Anebo ještě hůř - celé to vzniklo, aby producent mohl shrábnout "fíčko" z 52 milionového rozpočtu, což, bratru dělá hodně přes tři miliony do vlastní kapsičky. To za tu ostudu a špatné recenze i stojí. _____________ Rozebírat, co všechno je na Wilsonově špatně, by zabralo disertaci. Předně bylo vůbec úchylné měnit vážně míněnou hororovou povídku Michala Hvoreckého v parodii a popřít všechnu její původní poetiku a vyznění. Btw, Hvorecký tam nemá žádné připojování k USA, milostnou dějovou linii, postavy nejsou idioti a nejsou tu žádné vtipy na téma negři a židi. Má tam ale atmošku a překvapivou pointu. ________ Komedie za socíku suplovaly tehdy nedostupnou žánrovou zábavu. Dnes tvůrci ani nevědí, co by měli parodovat a proč, a rozhodně nemusí nic suplovat - jen je v porovnání se zahraničními filmy jasné, že na ně nemají.______________ Návaznost některých scén se střídání dne a noci mají parametry Eda Wooda Jr.. Level nezáměrné zábavnosti 9/10. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Nepopsatelná zoufalost, koukatelná jen díky solidní míře nechtěného humoru (ten chtěný nefunguje ani jednou, což tenhle film posílá hluboko i pod třetí Babovřesky). Ještě zábavnější byly některé z komentářů (s průměrem tří hrubek na jedno slovo) na Youtube, dle nichž se jedná o vkusnou (!!!!!!) zábavu, kde se člověk NĚCO DOZVÍ O HISTORII (!!!!!!!!!!!!!!) a že by se pochopitelně měl stydět každý, kdo na tenhle báječný film vrhne zlou slinu. Já se teda trochu stydím - především za to, že jsem Wilsonov dokoukal do konce, což se dá považovat za určitou formu sebetrýznění. U komedie je vždy obří průser, pokud herci nezvládnou věrohodnou dikci - a Macháček ve zdejší crazykomediální poloze je přímo hrůzostrašný, za což můžou z velké části režisér a scenárista, kteří ignorovali fakt, že něco vypadalo dobře jenom na papíře. Pokusy o humor/hlášky/gagy obvykle vychází z toho, že někdo (většinou Macháček) bezdůvodně udělá něco strašlivě macho/agresivního/rasistického - což může být vtipné, pokud se dodá patřičný podtext/kontext/pointa. Tady je pointa vždy jen to, že vtip vypráví debil. A debilní je tu koneckonců úplně všechno - scénář si nehlídá ani vlastní pravidla, díky čemuž spousta věcí (včetně chování postav) nedává smysl a opakovaně se spoléhá jen na to, že se stane něco totálně pošahaného a že se tomu snad někdo zasměje (zasměje - všechny ty existence, které tvrdí, že se tu dozví něco o skutečné historii, protože Bratislavu kdysi vážně chtěli nazývat "Wilsonovým městem", muhahaha, chrocht). Pěknej Kocourkov, tenhle Wilsonov. Dal by se rozebírat hodinu a pramálo z toho by stálo za řeč. P.S. Srovnávat Wilsonov s filmem Adéla ještě nevečeřela je jako přirovnávat obsah nemocničních bažantů k vítězům degustace světových vín. ()

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

co to ku.va bylo?srovnávat Wilsonov s tvorbou Wese Andersona je čistá svatokrádež.Teoreticky je možné si vybavit určitou spojitost s Grandhotelem Budapešť,ale zatímco ten je naprosto geniální,Wilsonov je až zoufale hloupý,nudný a zbytečný.Pro americkou tvorbu už dlouho platí,že parodie je mrtvá (díky tomu komu se dostává do rukou) a ta česká evidentně jakbysmet.Oldřich Lipský se musí otáčet v hrobě jen při náznaku srovnání tohoto s Adélou...0% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Něco tak ubohého už jsem vlastně dlouho neviděl. Ve filmu je spousta scén, které by měly být k smíchu, ale z nějakého záhadného důvodu nejsou. Stálo by za to zanalyzovat proč. Většina „humoru“ ovšem neměla šanci být vtipná v žádném ze známých vesmírů. Buď to žádná z osob zúčastněných na vzniku tohoto díla nepoznala, nebo to prostě všem bylo jedno. Na straně pozitiv jsou výprava, kostýmy, hudba a krása Táni P. (jo, a tomu vtipu s poštovním holubem jsem se vlastně zasmál – 10%). ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Počas nakrúcania v Bratislave bola historická budova Slovenského národného divadla spredu zahalená veľkou americkou vlajkou, čo mnohých miestnych zaskočilo aj pobúrilo. Nevedeli totiž, že vlajka je súčasťou nakrúcania filmu a ide iba o rekvizitu. (Piri)
  • Často je vo filme zobrazená americká vlajka, avšak súčasná s 50 hviezdami, ktorú v USA začali používať až v roku 1960. Navyše sa vo filme opakovane hovorí o tom, že Wilsonov chce byť 49. štátom USA a na vlajku (s 50 hviezdami) sa herci snažia prirobiť 49. za Wilsonov. (Raccoon.city)
  • Agent Food (Jiří Macháček) opakovane tvrdí, že je vo Wilsonove z úradnej moci FBI, avšak agentúra používa tento názov až od roku 1935, do tej doby fungovala pod názvom Bureau of Investigation (BOI) (od r. 1908). Navyše FBI má právomoci len na pôde USA, v zahraničí zasahuje CIA. Druhú spomínanú agentúru Food vo filme tiež spomína, avšak CIA bola založená až v roku 1947. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama