Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 1
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (275)

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Tak tohle nepochopím..Jak to může mít kruci nižší hodnocení než Hunger games nebo předchozí díly téhle série? Podle mě jeden z nejlepších scifi filmů vůbec. Mělo to hlavu a patu. Nebylo to moc podle předlohy, ale někdy to zkrátka jinak ani nejde.. Konečně nějaký film, kde se nebojí zabít kohokoliv a dočkáváme se i nějakých těch překvápek a není to žádná slaďárna jak HG. Těším se na závěr série. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Už pri jednotke som prižmúril oko, aby si vôbec zaslúžila tri hviezdy. Dvojka už bola fakt blbosť a trojka v tom vizuálne peknom gýči pokračuje. Udalosti nemajú logiku (poškodení vs. čistí, otváranie maskovacej steny, sérum zabúdania), hrdinkino IQ zase kleslo (On mi klamal!) a celé je to naťahané ako pradedkove hosentrágle. Akoby niekto zobral hudbu a technické hračky z NEVIDOMÍCH a myslel si, že to stačí... Nečakal som, že aj tuctovky ako LABYRINT: ZHORENISKO a DROZDAJKA 2 budú zmysluplnejšie... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejsem upřímná a nejsem ani mírumilovná. Takže, pokud budu muset, budu bojovat a budu lhát." Jenže o tohle už nejde, protože je zcela jedno, kdo je sečtělý, neohrožený, divergentní nebo rezistentní. Tady jde jen o zdravé, porouchané a dotace, což tomu dodává trochu šťávy, ale žádný velký důvod k jásání to není. Tris je totiž stále stejně nezajímavá, na vyzdvihování kvalit Čtyřky jsem příliš hetero a padouch se vyloženě nepovedl. Disponuje totiž nulovým charismatem bruselského úředníka a démonický je asi jako tuňák ukrytý v konzervě. Přesto jsem se dvě hodiny nenudil a ten ustřihnutý konec mě snad ani moc nenaštval. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Budem tu celkom úprimný. Po tom čo som videl minulého roku Insurgent som mal z filmu podľa mňa oprávnené obavy. Viem, že ten film má svojich fanúšikov, no podľa mňa bol skutočne veľmi podpriemerný a podaný tak neskutočne rýchlo, že sme nedokázali ani na sekundu nasať atmosféru príbehu. A miesto toho sme len tápali a behali od jedného miesta k druhému. A iróniou je, že podľa mňa je "Allegiant" tentokrát krok vpred. Nie v rámci príbehu, ale skôr v rámci celkového podania príbehu. Hoci som najprv toto riešenie odsudzoval, myslím si, že rozdelenie tohto príbehu na dve časti filmu neškodí. Dokonca práve naopak. Myslím si, že vďaka tomu mal Schwentke viac času na to, aby sme sa mohli pomaly, pokojne a celkom nerušene veci dozvedať a boli podané oveľa zaujímavejšie. To je pre mňa veľké pozitívum, lebo ďalší zrýchlene podaný príbeh ako sme mali naposledy by som už netoleroval. Okrem toho mám pocit, že aj herci tu dali trošku viac zo seba než naposledy. A príbeh nie je ani napísaný najhoršie. Nebudeme si klamať, že tu panuje obrovská predvídateľnosť a všetko je maximálne nalinajkované, že film nás ani nemá v čom prekvapiť, no na druhú stranu to aspoň bolo podané zaujímavejšie. Čo však v tomto filme podľa mňa nefunguje je fakt, že Schwentke akosi má talent ignorovať všetky postavy naokolo a venuje sa najmä hlavnej dejovej línii a hlavným postavám. Ale čo sa týka ostatných, dokopy skoro vôbec vo filme nie sú. A myslím si, že je to maximálne na škodu, lebo v Divergent napriek faktu, že postavy boli chodiace klišé, vedeli sme ich spoznať a mali sme možnosť poznať ich vzťahy a film z toho vedel ťažiť. Tu, a rovnako aj naposledy tento element výrazne chýba. Ďalšia vec, ktorá ma dosť štve (ale pravda je, že ma to štvalo aj pri knihe) je fakt, že sa autorka opakuje vo svojich konceptoch, len vždy za nitky ťahá iná postava. A vždy musí niekto stáť proti niekomu, kto má svoje plány a bla bla bla. Efekty sú podľa mňa mix. Je tu pár skutočne pekne vyzerajúcich a potom sú tu rovnako aj niektoré do očí bijúce. Pre mňa to bol pozerateľný film. Nie je dobrý, ale nie je ani hrozný. Ak ste fanúšikmi série, myslím si, že si ho môžete pokojne pozrieť. Čo sa týka ostatných... možno bude najlepšie počkať, až bude dostupný na DVD. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C+ ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Ty jo, tyhle teen scifíčka začínají být už fakt na jedno brdo. Pořád to samé dokola: všechno je nalajnované od neoriginálního příběhu až po podivné chování postav. V podstatě jsem se nudil, protože jsem stejně věděl, co se tam zhruba bude dít. Neříkám, že je to úplně špatně natočené, ale scénář je prostě pitomý - šílená patlanina. Opět o třídu níž než předchozí díly. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Na natáčanie filmu sa použili novinky od nemeckej firmy Arri, a to kamera Arri Alexa 65 s veľkým 65mm senzorom a Arri Alexa XT. (FocusForcePi)
  • V plánu bylo i pokračování s podtitulem „Ascendant“. To mělo zadaptovat druhou polovinu knihy „Aliance“, nicméně od nápadu se upustilo poté, co tento díl v kinech propadl. Jeden čas se zvažovalo, že by snímek přeci jen natočen byl – mělo se však jednat o televizní produkci s nízkým rozpočtem a jinými herci, což fanoušci ságy kritizovali natolik, že byla varianta smetena ze stolu a film definitivně zrušen. (fiLLthe3DD)
  • Po prvýkrát v celej sérii sa v tomto filme vyskytne Štyri, resp. Tobias Eaton (Theo James), ako malé dieťa. (FocusForcePi)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama