Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catherine Cawoodová, sedmačtyřicetiletá řadová policistka na malém městě v Západním Yorkshiru, řeší kromě běžných kriminálních deliktů v sociálně vyloučené oblasti i poměrně komplikovaný osobní život. S manželem Richardem se rozvedla, přesto se stále vídají. A společně se sestrou Clare, bývalou narkomankou, vychovává osmiletého vnuka Ryana, jehož matka a Catherinina dcera Becky spáchala krátce po jeho narození sebevraždu. Nyní se Catherine dozvídá, že se do města vrátil Tommy Lee Royce, o němž je přesvědčena, že způsobil dceřinu tragickou smrt. Mezitím se nespokojený účetní Kevin Weatherill jen těžko smiřuje s faktem, že mu jeho zaměstnavatel Nevison Gallagher odmítl zvednout plat, aby mohl zaplatit školné pro svou nadanou dcerku. A zoufalí lidé často dělají zoufalé a především nepředložené věci, které by do nich za normálních okolností nikdo neřekl. Události rychle nabírají osudový spád, v jehož rámci se příběhy Catherine a Kevina nešťastně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobře rozehraný příběh, který tak dobrou ženskou hlavní postavu neměl hodně dlouho. Policejní seržantka Catherine Cawood se v poslední dekádě může srovnávat asi možná jen se Sagou Norén, racionální inspektorkou ze švédského Malmö, která se s ničím moc nepáře, ovšem trpí Aspergerovým syndromem a kvůli tomu ji dělají mnohé běžné společenské zvyklosti problém. V tom je ovšem životem otřískaná Catherine úplný opak. Na feťáky a násilníky z britských sídlišť je drsná, mezi nejbližšími a s oběťmi trestných činů ovšem citlivá a empatická. U dalšího rutinního zásahu na sebe „práskne“, že je jí sedmačtyřicet, je rozvedená, bydlí se sestrou, bývalou alkoholičkou. Jedno dítě jí umřelo a druhé s ní nemluví, přitom se stará o osmiletého vnuka. Mezitím kdesi jinde v Yorkshiru požádá moula Kevin svého šéfa, zda by mu nezvýšil plat. Bez úspěchu. Nasupený účetní nevymyslí nic lepšího než tamnímu podvodníkovi Ashleymu sdělit plán, že by z únosu šéfovy dcery káply slušné prachy. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková Julie Lescaut z Velké Británie, to bylo první, co mě napadlo, když jsem slyšela televizní dabing..:-)) Zdá se ovšem, že Catherine Cawoodová je propracovanější a výrazně zajímavější. Uvidíme.... ()

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně seriál, kde, když se jí nějaké jídlo, tak ho doopravdy jedí, a jen se v tom nevrtají! Hurá, super! A jinak,  proč se všichni rodiče - v tomto případě se sice jedná o prarodičku, ale to je jedno - tak zarputile brání, aby jejich dítě/vnuk  navštívilo psychologa? Když se objevují problémy s agresivitou, a navíc vedení školy je velmi vstřícné, a je to cele samozřejmě v zájmu toho dítěte a jde o  ochranu dětí v jeho blízkosti...? Proč do toho nejít? Potěšila Kate Bush, a to dokonce dvakrát. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl slibuje slušné drama. Ten ukoktanej, upocenej účetní na mě přenesl děsnou beznaděj! :D Catherine Cawoodová v podání Sarah Lancashire je sympatická a uvěřitelná ve své roli. Těším se na další díly a trochu se bojím, jestli mě při tom očekávaném nerváku nerupne žilka v oku. ;) ()

Jurcekk 

všechny recenze uživatele

Tak sa veci zbehli,že som v jeden večer prvý diel videl a potom prvý diel the Killing. No to je ako ...Killing začína o triedu lepšie... ()

Reklama

Reklama