Reklama

Reklama

Galavant

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2016), 6 h 26 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvůrci:

Dan Fogelman

Hrají:

Joshua Sasse, Timothy Omundson, Vinnie Jones, Karen David, Luke Youngblood, Mallory Jansen, Julian Seager, Sophie McShera, Hugh Bonneville, John Stamos (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Tam kde většina pohádek končí, tahle teprve začíná. Hrdinný rek Galavant, slovutný to chrabrý rytíř, bojuje o srdce své vyvolené, která na piedestalu zájmu cloumá jak s city všemi opěvovaného Galavanta, tak i zlého krále Richarda. (geklon)

Videa (7)

Trailer

Recenze (82)

Laerry 

všechny recenze uživatele

Parodie na pohádková klišé je o to hodnotnější, že vznikla pod záštitou Disneyovského impéria (stanice ABC). A že si nebere zrovna servítky – hlavní postava je arogantní povaleč s vysokým egem a hrubiánskými manýry, který pořád chlastá a několikrát „sexuje“ hned během úvodního songu. Jeho životní láska není žádnou obětí, ale ctižádostivá zlatokopka, která postrádá svědomí a sebereflexi. Zlodušský král je ve skutečnosti šikanovanou obětí, která jen tak mimochodem vyvraždila téměř celé své království... Ale vše je do určitých mezí korektní, tedy spíše je vše korektní až do absurdních rozměrů – sprostá slova jsou komicky vypípána (včetně rozmazání úst!), Galavantovi společníci jsou etnického původu – navíc jeho černý panoš je adoptovaný bílými židovskými rodiči... Písničky jsou originální – aneb takové texty v klasických pohádkách opravdu neuslyšíte (navzdory tomu, že songy měl na starost právě autor některých Disneyovských klasik) a vyplatí se jim věnovat plnou pozornost. Další perlou jsou nečekaná camea: Hugh Boneville, Ricky Gervais, Al Yankovic a Anthony S. Head jsou třešničkou na dortu. A co se týče hlavních postav: ty si prostě nejde nezamilovat.... Ať už se Galavant dočká jen jedné série (na konci se vtipně zpívalo o budoucím osudu seriálu), dozajista z toho bude kult. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Galavant je přesně ten seriál, u kterého si vždy řeknu, že to vypadá, jakoby se sešla parta přátel, a rozhodla se natočit tu největší hovadinu na světě, bez jakýchkoliv zábran, pravidel a obecně všeho, co je v TV průmyslu zavedeno. Tvůrci si během seriálu dělají ze srandu ze všech možných fantasy filmů a seriál, a postupem času i sami ze sebe. Narážky na nízký rozpočet, kostýmy a všechno možné jsou úplně běžné. Vůbec se nedivím, že se Galavant nedokázal v USA prosadit, protože je svým pojetím naprosto odlišný od toho, co běžně divákům v USA příjde vtipné. Možná škoda, že nápad na takový seriál nedostali třeba v Británii, kde věřím, že by se seriál stal klenotem. Pro mě tak Galavant zůstává zárukou velmi podařeného a naprosto potrefeného humoru, který mi na 100% sedí, a ke kterému se vždy rád vracím. ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Mohl bych vést hnutí na protest za ukončení tohoto úžasného seriálu. Plno gagů, naprosto dokonalé písničky. Vždyť tomu nic nechybělo, každý díl mě bavil, já se smál, byl jsem napjatý. A oni po 2 sezonách seriál zruší. Fakt obrovská škoda. Přitom spoustu hloupých seriálů pokračuje. Co postava, to perfektní a osobitý charakter. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech, které jsem strávila v křečích z toho smíchu, musím říct, že jsem zvědavá, co bude dál. Jakože pilot, který začal ve středověké době zpěvem opěvujícího Galavanta s dalšími a dalšími songy a opravdu nečekaným komickým zvratem a dalšími hláškami a vtipy.. no prostě zatím je to na 5*, ale já hodnotím vždy nejdříve po 4. díle, protože nikdy nevíte, co scénáristi poserou. Ale ty songy jsou až moc chytlavé, že pak uvíznou v hlavě na celý den a tolik humoru jsem už dlouho nenašla v žádném komediálním seriálu, na které se dívám.... snad naposledy v prvních sériích himym nebo tbbt a to už je ukrutně dávno.. slušných 7 let řekla bych. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Sunny Valencia!" První série je za 4-5* a originální. Jedinečná a kompaktní. Druhou tvůrci v prostředku uměle natahovali jako nešťastníka na mučícím stroji a ještě strkali do děje všechno, co šlo náhodou okolo (začíná a končí fajn). Hodnotím primárně podle první série. Bláznivý středověký muzikál s nadsázkou "ako sviňa". Parodie na legendu o Artušovi, Boj o trůny a bůh ví, co ještě. Statečný rytíř, krásná odvážná princezna, extra drsný bijec a nezapomenutelný pannenský král. "Everybody sing!" ■ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1tUW86-hQz8 (trailer je ponejvíce poskládaný z první epizody první řady). ()

Galerie (509)

Zajímavosti (7)

  • Když v 10. epizodě 2. série "The One True King" chlapec nabízí, že napíše králi písničku, Gareth (Vinnie Jones) odsekne: "Shut up, Menken" ("Mlč, Menkene"). Alan Manken je hudební skladatel, který je známý spoluprací s Waltem Disneyem a napsal i hudbu ke Galavantovi. (Tom:))
  • V hospůdce v magickém lese na začátku druhé série Galavant (Joshua Sasse) říká: "Thank you for not feeding us to the Bear" ("Díky, že jste s námi nenakrmili medvěda"), což je odkaz na Cancelation Bear - maskota webu TVByTheNumbers, který žere seriály, které nenatočí další řadu. (Tom:))
  • Skladatel Menken si dělá legraci ze známých, ale i svých písní. V 7. epizodě 1. serie říká sluha Galavantu: "Kiss the girl". To je jinak pobídka, která zazněla v Disneyho pohádce Malá mořská víla (1989), kdy rak a opatrovník Ariel našeptává princi Erikovi, aby v loďce políbil tu dívku. Právě v tu chvíli zazní pár tónu z oné zamilované písně od Menkena. (Gig)

Reklama

Reklama