Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele geklon k tomuto seriálu (4)

Hooligans (2015) (E02) 

Hooligans je životní styl, má svoje pravidla a svoje zásady. Znám chulgány, kteří čtou Nietzsche i Bibli, znám fotbalový fanošky, kteří jsou vegani, kteří dobrovolničí v duchoďácích. Tohle je totální výsměch a pokud někdo odsoudí tuhle komunitu, jen na základě 26 minuté píčoviny, bez hloubky, je mi ho líto. Tohle nejsou žádný kmeny. Tohle je osobní vyřizování účtů. Ostuda. ()

Rap (2015) (E03) 

Kdybych chtěl vidět Vorla jak si věší prádlo....tak si koupím voucher "den s Orionem". Refeew rapující do Cranberries, je asi nesilnější momet dosavadních Kmenů. Jinak plochá verze pražskýho rap blouznění. Smutné figurky v najkách, bez rozsahu a nadhledu. Smutní panáčkové na cestě propastí smutku a osamění. Soráč, takhle to působí... Ať takový jsou nebo ne. Vypadá to, že Bohdan měl za úkol udělat den s rap celebritami a působí jako medailonek do 13 komnaty. ()

Cosplay (2015) (E04) 

O téhle komunitě vůbec nic nevím. A mám pocit, že dokument mi tuhle subkultůru představuje spíš jako sezóní, víkendovou zábavu, nic na doživotí, nic pro co musíte obětovat, to co mátě rádi. Zatím mě Kmeny nepřesvědčily o své sdělovací a obohacující jedinečnosti a nutnosti ve formě televizního doku. ()

Straight edge (2015) (E13) 

Kurvááááá. Takhle to má vypadat. Přínos Kmenů, když v ničem jiným, tak je v tomhle díle. Naprosto svědomitá a poctivá práce s geniální řežisérovou invencí. ()

Reklama

Reklama