Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Nail k tomuto seriálu (3)

Hooligans (2015) (E02) 

Úplně o prdu, když už hooligans, měli si vybrat jiné klub. Ale pochybuju, že by třeba Sparta, Baník apod, šli do něčeho takového jako natáčet tuto kravinu... ()

Skinheads (2015) (E07) 

Problém tohodle dílu a zdá se mi celého dokumentárního cyklu Kmeny je to, že se dycky zaměřuje jen na určitou část dané subkultury. Skinheads chtě nechtě se dělí na spoustu odnoží. A ukazovat zde jen lidi, kteří ujíždějí na SKA, chodí na Bohemku a pár záběrů z nějakého Oi koncertu kde se lidi promenádujou v trikách Good Night White Pride..... Taky co město to jiní skíni. Jednu hvězdu za Červeňáka, páč ten řekl asi tak vše co bylo důležité. ()

Tattoo (2015) (E08) odpad!

Ach jo, na tenhle díl jsem se těšil a vzešla z teho prvotřídní sračka. Co se týče té buchty co dělá make-up a rádoby tetování a je o ní asi 3/4 dílu tak musim říct, že tenhle styl se mi nelíbí a ani ho nepovažuju za nějaké umění. Taky co bych očekával od někoho, kdo si na sebe něco načmárá a za chvilu ho to přestane bavit a začerní si to. To ať si příště něco pořádně rozmyslí než si na sebe hodí další čáru. Mnohem lepší by bylo, kdyby celéch 25 min bylo z prostředí Tattoo convention, kde by byli rozhovory s různéma tatérama a bylo vidět více stylů. Tohle bylo fakt o prdu. Díl co díl větší a větší sračka. ()

Reklama

Reklama