Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele 666teen k tomuto seriálu (11)

Punk (2015) (E01) 

Ne, ne, ne a ne. I když. Co je dneska punk? Nakropenej Hošek, nebo Mirek Dušín co by nesnědl Štětináčovu krysu ani za příslib beztřídní společnosti? Jděte se vysrat, než vás někdo omrdá rozbitou lahví. Co, Side? ()

Hooligans (2015) (E02) 

Ten krásný slogan o koitu s nedefinovaným gerontoanálem by opravdu mělo slyšet každé děcko. Ne jen to, které si omylem stopne autobus z Pilznu do Práglu. Pak už ho totiž na Hlaváku nic nepřekvapí. A pokud (Satan s námi chlapci) ty děti patřili neandrtálům ve vozidle, tak se přikláním k soudruhovi Hitlerovi a pro určité skupiny občanů navrhuji řízenou sterilizaci. Vystihl pan režisér hůligány? Doufám, že ne. ()

Rap (2015) (E03) odpad!

Tak tohle bylo opravdu úplně a zcela mimo Míšu. Pokud se takhle vidí sami otcové, zakladatelé českého rapu, tak je to teda "průser co nerozdejchá žádnej lůser". Manželé se na Jižáku v hrobě obrací. ()

Cosplay (2015) (E04) 

Když jsem naposledy jel narvanou mastnou tyčí ke svému psychiatrovi převlečenej za Vílu Zvonilku , dostal jsem několik cenných rad ohledně porouchané identity....Zpátky jsem se vracel taky sockou, převlečenej za Golgoťáka z Dogmatu. Sám. Blbý je, že jsem ten debilní autobus musel i řídit. ()

Motorkáři (2015) (E05) 

Vrrrm, vžuuum versus Brrrm, brrrm. Nechápu tenhle díl. Na jedné straně parta klaunů na zmrzlinách v čele s typem, který je noční můrou všech logopedů a na druhé straně pár dobře zařízených Samyc na HD. Co natočit jejich setkání? Tě vy-vy-vy-vymr.....Jako by se stalo. Ale jinak čest všem dárcům orgánů. ()

Rainbow (2015) (E06) odpad!

Zatím nejstrašlivější díl Kmenů. Moje vrozená fobie z hippies, eko-matek, pojídání nevinných kedluben, všeobjímající lásky, bubínků, recyklovaných hadrů a jiných poživatin se zhmotnila na ČT2. Pokud na tyhle srazy jezdí i "normální" lidi, tak jak je v cilvilu poznám? Podle toho, že se na náměstí vrhaj na turisty a frýhagujou? Zkus to a pošlu ti do špitálu flávrs. ()

Skinheads (2015) (E07) 

BOOZE&GLORY, nebo BOUND FOR GLORY? No, jasně že radši Booze. Na Bound Vám sere bílej tesák. ()

Tattoo (2015) (E08) 

Tyhle kmeny, to je teda...Nacpat do necelé půl hoďky něco o něčem, je určitě ten...těžká věc. To značí, že výpovědní hodnota dokumentu bude ta....divný dojem. Tenhle díl sleduji z pohledu nestranného pozorovatele, neboť nějaké jehly do kůže jsou pro mě pasé. Mě stačí, že mě děti ve školce počmáraly inkoustovkou a dodnes to nejsem schopnej umejt. ()

Hipsteři (2015) (E11) 

Takže hipster je kretén ve svetru po Pavlovi Horňákovi? Holka obdivující shluk květináčů? Jakože umění? Já si je dal jenom na stranu, protože jsem tam potřeboval vytřít. ()

Goths (2015) (E12) odpad!

Tak tohle bylo pěkný. Dejte mi kameru a natočím dokument o rozmnožování datlů. Vím o něm hovno, ale nešť. Budeme mít první část série Kmeny, aneb, co kolem nich žije. Druhý díl zvaný Veverky bych svěřil Kulíkovi, protože je gurmán. Zájemci o participování na dalších dílech jsou vítáni. ()

Thrash metal (2015) (E15) odpad!

Pán Loutek spolu s Andělem Smrti, Svázani Krví by asi měli Hatátitlovi posrat prsa. To mě jebej mokrou latí... Jako zcela nestranný pozorovatel bych doporučil Totální Destrukci pod Vlajkou Nenávisti. Oranžový Agent je taky řešení. Asi jsem dokmenoval. Bojím se totiž, co se zase nedozvím. ()

Reklama

Reklama