Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele baribal k tomuto seriálu (4)

Cosplay (2015) (E04) 

Bral bych helmu stormtroopera, ale stačí mi až v prosinci! ()

Skinheads (2015) (E07) 

Co mě už u několikátého dílu docela zarazilo je, jak je plno "kmenů" zajímavých, ale jak jeho členi nemají prakticky co říci. Každé druhé vyjádření.. chci ukázat, že nejsme jako fašouni.. víc už toho moc nezazní, jen takový balast vyplňující prázdný prostor. To není výtka k tvůrcům, spíš jenom návod k zamyšlení jestli mají "kmeny" co říci.. ()

Tuning (2015) (E09) 

Ještě jednou v životě uslyšim "zwanzing herz, vierzig herz,.." tak dostanu killing rage! Bohužel tu moc tunningu není, a když už něco, tak se jedná o motor a ne o to co je vidět na první pohled a to co dělá tunning tunningem. Žádné neony, nárazníky, nitro, atd.. Na druhou stranu ta komunita celkem překvapila a nepřišla mi tak vymytá jako například rainbow. ()

Straight edge (2015) (E13) 

U většiny kmenů mám problém oprostit se od vnímání subkultury ve vztahu ke kvalitě dokumentu. Zde je naprosto patrný rozdíl v přístupu ke tvorbě oproti ostatním dílům a rozhodně je to přístup v mnohém lepší a inovativnější. Bohužel mi je tato kultura naprosto cizí, stejně jako její členové. ()

Reklama

Reklama