Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ghatos k tomuto seriálu (8)

Cosplay (2015) (E04) 

Když si děti hrají, je to dobré. Když si hrají dospělí, je to ještě lepší. 69%. ()

Rainbow (2015) (E06) 

"Můj táta by si to tady i užíval, ale nevím, jestli by to vydržel bez piva. Možná by tu i běhal nahatej mezi ostatníma." :) :) Chápu jejich myšlení, ale DOBRO a LÁSKU si automaticky nemůže zasloužit každý. Někteří lidé jsou zlí a chtějí vidět svět hořet. Dobroser, co nosí jídlo prostitutkám do bordelu....taky dobrý. 50%. ()

Skinheads (2015) (E07) 

Užitečný materiál. Ponoření do vzpomínek zakládajícího člena má svou hodnotu. Informace o skinheads, vhodná forma, dokonce umělecké zpomalené záběry...it's all okay. 70%. ()

Meatheads (2015) (E10) 

Jo, jo. Jídlo je důležité. Starý kulturista byl sympaťák. Bohužel jen obrazové fragmenty. Hlubší vhled? Ani náhodou. 42%. ()

Hipsteři (2015) (E11) 

Cival to popsal přesně. Víte co je hipsterský? Když jdete do restaurace a tam si zaplatíte půst. Podpoříte majitele a přitom nejíte (očistíte organizmus). Tady se tedy jen řešila móda, ale jídlo je pro ně také důležité. Zmínka o normcoru mě obohatila. 61%. ()

Goths (2015) (E12) 

Gothic elektro není vůbec špatné :) . Kmen je to poměrně známý, jako nakouknutí do určité subkultury nedostatečné...44%. ()

Straight edge (2015) (E13) 

Určitá filosofická cesta (ničím zvláštní). Subkultura...no nevím. Jako dokument slabé. 43%. ()

Thrash metal (2015) (E15) 

"Jsem někam padal, to je metal." P. Hátle rezignoval na všechno. O metalu neřekl vůbec nic. 28%. ()

Reklama

Reklama