Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Foox k tomuto seriálu (7)

Punk (2015) (E01) 

Poměrně zajímavě ukázaný názor na to samé, dvou naprosto odlišných lidí, pomineme-li, že oba se dají zaškatulkovat do stylu punku. ()

Hooligans (2015) (E02) 

Nejspíše tradiční výlet na fotbalové utkání úplně nestačí k přiblížení téhle sorty lidí, alespoň autentické záběry z po-fotbalových bitek dokážou strhnout svou syrovostí. ()

Rap (2015) (E03) 

Nejhorší z celého cyklu dokumentů. Člověk se dozví maximálně to, že Orion chodí do baru, má facebook a plno bot, wtf? 10% ()

Cosplay (2015) (E04) 

Přiblížení pohledu na svět této skupiny lidí je už jen z tématu velmi vděčné, což hodně pomáhá i dokumentaristovi, který ví na co se zaměřit a kde naopak trošku ubrat. 70% ()

Motorkáři (2015) (E05) 

Velmi poutavý pohled pod pokličku několika motorkářů, kteří nejen ukazují své umění, ale především se nebojí mluvit i o nepříjemných věcech, které k tomu prostě patří. ()

Skinheads (2015) (E07) 

Efektní i inteligentní zpracování má jediný problém, a to jasnou zaujatost režiséra, proto člověk vidí jen to "hezké". ()

Tattoo (2015) (E08) 

Velmi vděčné téma zpracované nezajímavým způsobem. Hlavní hrdinka je poměrně nudná a upřímně její styl tetování zaujme diváka co se něco chce dozvědět minimálně. I když je všechno stylově natočeno, ale co na plat, když se dokumentuje něco ze špatného pohledu. ()

Reklama

Reklama