Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Facik. k tomuto seriálu (2)

Kmeny (2015) 

"Kolik mu je ? Budou mu tři. No vida, to už chce pomalu nějakou tu basu vole, začít to drtit vole" aneb vynikající první díl plný neuvěřitelných životních mouder především z huby PLEXISáka Petra Hoška. Naopak druhý díl "hooligans" který si vzal evidentně příklad s Hoštic v Itálii kde je hlavním chuligánem kluk lízající nanuk ve společnosti bečky sádla která do sebe tlačí jitrnice jako by byla na cestě do Osvětimi za dobrovodu komparsu který Plzenští schrastily někde na autobusové zastávce za flašku čůča je opravdu neuvěřitelný počin za který by měl následovat trest v podobě useknutí rukou. ()

Rainbow (2015) (E06) 

Asi se půjdu nahatej proběhnout do města k sámošce obejmout strom, ke kterému jezdí už dlouhá léta kálet matka jedné mé bývalé spolužačky ze základní školy. ()

Reklama

Reklama