Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele gonga k tomuto seriálu (4)

Kmeny (2015) 

V naprosté většině případů blamáž, kde, namísto, abychom se něco dozvěděli něco o jednotlivých subkulturách, nás tvůrci přesvědčovali o tom, jací jsou lidé z jednotlivých subkultur dementi. Absolutní propadák, jednu * za pár dílů, které měly jakousi informační hodnotu. ()

Skinheads (2015) (E07) 

Tak co jsem se dozvěděl o skinheads : rádi mlátí týpky, kteří se jim nelíbí, vyhazují lidi z vlaku, mají rádi svoje kořeny a často taky druhé kluky. Jo a chodí na fotbal a na koncerty. Tak u mě ti to, Zadku, nevyšlo, tohle mě fakt ke skinheads nepřivede. Nakonec mě nejvíc rozesmál ten jejich Buqičák, kterej na jednu stranu "pláče" jak jsou policajti svině, že je mlátí bezdůvodně a na druhou stranu je svým způsobem hrdej na to, že neznámé lidi vyhnali z vlaku. Proč? Protože jsme skinheadi. Jediné, co bylo na dokumentu fascinující bylo nakolik je tato subkultura prosáklá homosexuály (nic proti nim) resp. skrytým homosexuálním chováním. Není to sice nic nového, ale vsadím se, že mezi nimi je gayů daleko víc než v průměrné 4% většinové společnosti. ()

Tattoo (2015) (E08) 

Asi jeden z lepších dílů, bohužel, zejména vzhledem k časovému rozsahu, dosti povrchní. ()

Graffiti (2015) (E16) odpad!

Přehlídka nicneříkajících záběrů na utíkající nohy, vlaky, zdi pokryté patlaninami namísto kvalitního graffiti a dementů, kteří se o tom všem "nenuceně" baví. Být sprejer, který se snaží o svého druhu umění, tak bych tvůrce nakopal do prdele. ()

Reklama

Reklama