Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Jaroslaf k tomuto seriálu (7)

Hooligans (2015) (E02) odpad!

ty bitky vypadaly jak špatnej vtip. Jen se tam po sobě věčně váleli po zemi. a já si myslel, že když se mlátil i Elijah Wood jak to není cool .) Není. Celej fotbal je mi krajně odpornej a nesympatickej ale tyhlencty zrůdičky, co se ani v nejmenším nedaj považovat za lidi, to pozdvihli na uplně jinou úroveň. Ze záběrů na malýho kluka v autobuse, kterej v tom byl vychovávanej a musel poslouchat ty jejich nechutný popěvky se mi udělalo fyzicky špatně. chudák kluk, nikdy nedostane šanci. ()

Rap (2015) (E03) 

Bohdan Bláhovec pojal tento díl spíše jako pojednání o jednom smutném, zlomeném člověku. O Orionovi. Vidíme si Oriona rovnat prádlo na balkoně, vidíme ho kouřit v parku, vidíme jeho zadumané, někdy až smutné pohledy nikam, vidíme jeho opilecké promluvy v bazénku za svitu měsíčku. Do toho nám Wladimír 518 chvílemi recituje svá moudra. To je podstata repu přátelé. Btw, nikdy nepochopím proč ČT nikdy nepřijala dokument Česká Rapublika. I když slabota tohoto dílu byla zjevná, Česká rapublika by po něm sedla jak prdel na hrnec. (rozhodně víc než posraná 8 mile.) ()

Skinheads (2015) (E07) 

po delší době jsem na to koukl a tohle bylo docela v pořádku. informační hodnota vcelku velká, žádné nicneříkající záběry do prázdna jako u jiných dílů, potěšil mě skin hrající z gramců Jamese Browna .) To mluvilo za vše! ()

Hipsteři (2015) (E11) 

kmeny už beru jenom jako čistou zábavu, takový 25minutový komediální seriál. A jako takový funguje výtečně :) ()

Straight edge (2015) (E13) 

podobné filmy: Útěk do divočiny, Divočina, Proti přírodě. Výsledek? NEJNUDNĚJŠÍ DÍL. ()

Hackeři (2015) (E14) 

Příspěvek o lidech, co se zfetovávají chilli papričkama a koukají se dívat na trafo stanice místo výletu do lesa. Forma je pěkná, ale jak už to bývá, ze samotného hackingu neuvidíme nic, neuvidíme dokonce snad ani displej počítače a když už ano, běží na něm Worms 1 .) Ta elektrická hudební věc byla sice zajímavá, ale nemusela být prakticky v každém záběru. Naopak bych se (když už) skoro rád dozvěděl víc o tom automatu na bitcoiny nebo co to bylo....něco takového jsem viděl prvně. Rovněž mi není známo z jakého důvodu stříkali tomu týpkovi pepřový sprej do ksichtu....Byl to jejich druh zábavy? Experiment? To se samozřejmě nedozvíme. (a btw tipuju, že ten typ s beďarem mezi obočím, se dá buď velmi brzo na pervitin anebo s tou "prací" praští, když ho to tak vysává .) ()

Graffiti (2015) (E16) 

Chcete se dozvědět něco o Graffiti? Tak si radši pusťte Gympl nebo Vejšku vod Vorla a tomuhle se obloukem vyhněte. To myslim smrtelně vážně. A Pavla Abraháma jsem si tak trochu od dob skvělé České RAPubliky přestal díky jeho počinům v Kmenech vážit. ()

Reklama

Reklama