Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele DrBuznička k tomuto seriálu (2)

Motorkáři (2015) (E05) 

Zdá se, že pro někoho není jednoduché rozpoznat rozdíl mezi režijním konceptem a tím když režisér celou věc naprosto odflákne a tváří se, že jde o "stylizaci" či "záměr". Abrahám očividně zneužil to, o čem Vladimír mluvil jako o prostoru pro "vlastní autorské vyjádření" a prošlo mu to. Proboha, vždyť veškerá footage se dala natočit během několika málo hodin! Co to je potom za dokumentární sociologickou sondu o kterou se Kmeny snaží? Naprosto nulová režijní invence, kdy prostě postavím motorkáře před kameru a položím všem stejný naskriptovaný set otázek. Do toho přihodím nějakou tu vatáž, kterou se mi poštěstí nasbírat po cestě. Jízdy po pózujících motorkářích jsou fetišizací Ničeho! A celý je díl je taky jen vyprázděný, nic neříkající obrázek natočený v hezkém světle! ... A ještě bych zapomněl zmínit výborný random střihový generator během rozhovorů. ()

Tuning (2015) (E09) 

Nová upgradovaná verze generátoru náhodných střihů. Přesně takhle si představuju něco, co vám v blízké budoucnosti budou plivat automatické střihové programy, které video udělají za vás. Prostě jen zanalyzují množství materiálu, vyhodnotí, že 90% jsou nesouvislé klipovité zpomalené hlouposti, nabídne vám možnost postříhat videoklip, vy zadáte "fusion with documentary", program si těch pár žvástů co respondenti nablábolí připraví do tématických bloků, zadáte možnost bez jumpcutů tzn. že program mezi jednotlivé výpovědi rozhází několik super rychlých a zcela bezvýznamoých střihů, zadáte jednu skladbu (program zatím neumí pracovat s hudební dramaturgií natolik, aby kombinoval více motivů), necháte počítač pracovat a přepočítávat, a můžete vesele hodit nohy za hlavu, stáhnout kalhoty a nechat se bezprizorním střihačem-člověkem análně uspokojit. (Hudbu k tomu máte adekvátní.) ()

Reklama

Reklama