Reklama

Reklama

Epizody(16)

Obsahy(1)

Kmeny, koprodukční dokumentární cyklus, mapuje současné městské subkultury. Cyklus má celkem šestnáct dílů, ve kterých představí fungování různých komunit od hipsterů, hackerů, přes hooligans až po thrash metalisty. Dokumentární série Kmeny, vycházející ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, zavede diváky na místa, kde nejspíš ještě nikdy nebyli. Do komunit, které se svou odlišností, mnohdy patrnou na první pohled, záměrně vymezují vůči ostatním. Každý díl se snaží co nejpoutavěji a vizuálně co nejpozoruhodněji zachytit typické subkulturní aktivity, dílčí rituály. Šestnáct šestadvacetiminutových dílů natočených různými režiséry odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí budou také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Helo k tomuto seriálu (2)

Skinheads (2015) (E07) 

Tři týpci, který asi tak 10 minut vypráví historky ze svýho skinskýho života a zbytek stopáže tvoří pseudoartistický zpomalený záběry na holohlavce na koncertu, na holohlavce na fotbale, na holohlavce na koncertu, na holovhlavce na plese, na holohlavce, co si na veřejností drandí pelikána a nakonec zase na holohlavce na koncertu. Vypovídací hodnota na půl hodinovej dokument úplně minimální. ()

Thrash metal (2015) (E15) 

Ať jdou do řiti s nějakým artem, když to má ve výsledky nulovou vypovídací hodnotu. Už když na začátku jebli přes celou obrazovku bílej text, kterej byl místama na světlým pozadí úplně nečitelnej, tak jsem věděl, že to bude o prdeli. A bylo. Půl hodina chlastání a pseudouměleckých záběrů na to, jak někdo kouří na balkoně, proložená třema písničkama. Nevědět, co je to thrash metal, tak to po tomhle "dokumentu" nevim dál. ()

Reklama

Reklama