Reklama

Reklama

Godzilla II Král monster

  • USA Godzilla: King of the Monsters (více)
Trailer 1

Po celosvětovém úspěchu filmů Godzilla a Kong: Ostrov lebek uvidíme v kinech další kapitolu z filmového monstrsvěta: Godzilla II Král monster. Ve výpravném akčním dobrodružství se Godzilla střetne s jedněmi z nejznámějších monster v historii popkultury. Nový film sleduje osudy kryptozoologické agentury Monarch, jejíž členové změří síly s armádou obrovských monster, včetně impozantní Godzilly. Ta se střetne s gigantickou radioaktivní můrou Mothrou, kaiju Rodanem a také svým největším nepřítelem, trojhlavým Kingem Ghidorahem. Když tyto předpotopní druhy, které byly doposud pokládány za pouhé mýty, opět ožijí, začnou bojovat o nadvládu a samotná existence lidské rasy tak visí na vlásku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (599)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaný sequel Godzilly po strhujících trailerech je nakonec jen promarněnou šancí a další letošní Blockbuster, který nenaplnil očekávání. Michael Dougherty je režisér, který natočil Halloweenskou noc a Krampus, tedy dva slušné svátkové horory, ale Godzilla se mi zdá jako velké sousto, které nezvládl. Postavy absolutně nezaujmou ( byť Eleven se snaží), tempo je poměrně dost kolísavé, z 15 zmíněných monster vidíme v Akci jen 4 a to ještě k tomu opakovaně. Nejhorší na tom všem snad je, že ten film není vůbec zábavný a pokud se to na plátně zrovna neřeže, tak to poměrně nudí. Nejvíce mě zaujala Hydra, která je vizuálně solidní a samotné finále si myslím, že je uspokojivé, ale ten zbytek téměř vůbec nefunguje. Škoda.60% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejné jako jednička. Veškeré počínání lidí je zde uplně k ničemu a nemá takřka žádný vliv. Všechna akce se odehrává ve tmě a souboje monster rozhodně nejsou tak zajímavé jak by se mohlo zdát (možná kdyby monstra byla o trochu slabší a lidé silnější, tak by to mohlo být zajímavější) Hodnotím okolo 50% ale slabších ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nemůžeme filmu vyčítat, že nenabízí postupně budované napětí, protože to už nejde. Ani trikové orgie všemi "giganty" nejsou primárně nic negativního. Jenže snímek není ničím originální, postavy nejsou hloupé, jen nudné a bitev mezi zvěří je zbytečně moc. A ani myšlenka "to, co občas vypadá pro lidstvo zle může být jeho dobro" už také není moc originální. Zpětně děkuju svým kritičtěji naladěným kolegům z práce, mám tu ještěrku prostě rád a kdyby jich nebylo, možná bych se nezamyslel tak, jak je potřeba a nesnížil pár dní po zhlédnutí filmu hodnocení. 50%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nic bombastického, ale příjemná ekologická agitka prošpikovaná populárními monstry. Mothra je krásná, když rozevře svá zdánlivě křehká křídla, Rodan rozsévá ohnivou zkázu a King Ghidorah je prostě král! Ze zbývajících sedmnácti zmiňovaných monster jich během filmu zahlédnete jen pár a většinu na monitorech, tam se ale mihne i Kong. Nevím, jak kdo, ale já se vydal do kina na souboje oblud. Jasně, mohl bych naříkat, že se bily většinou jen krátce, ale nechť. Nejlepší ze všech byl samozřejmě tříhlavý Gidorah, který má ode mne deset hvězd. Lidi až tak důležití nebyli, ale Ch. Dance mohl dostat mnohem více prostoru. Drak stojící na vrcholu sopky je jedním z nejkrásnějších obrazů. Jen jsem čekal poněkud ničivější devastaci měst v přímém přenosu, ale vyvažuje to u mne podmořská cesta. Celkově jsem byl spokojený a 3,5* zaokrouhlím nahoru. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kardinální otázka. Kdo kuchtil ten kulervoucí trailer s muzikou od Debussyho napumpovanou steroidy ? Protože ten měl dělat i tenhle přepálený, potemnělý, nepřehledný, uřvaný a nablblý biják a zřejmě by to dopadlo o poznání lépe. Jelikož o balancu mezi obrazovou epikou, hudební poetikou a zároveň úctou k předloze, si tady mohou všichni nechat ve full verzi ledatak zdát. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (36)

  • Ve filmu se objeví celkem devět monster. Krom Godzilly, Mothry, Rodana, Ghidoraha a Konga je to ještě další jedinec druhu MUTO, kteří se poprvé objevili v prvním filmu Monsterverse od Garetha Edwardse; poté obří pozemní lenochod s kly, který je identifikován jako biblická nestvůra Behemoth; dále pavoukovitý tvor s chapadly okolo úst, který je identifikován jako monstrum Scylla z řecké báje o Odysseovi; a konečně titán, připomínající horu, a nesoucí jméno Methuselah (česky Metuzalém). Také ostatní titáni, jejichž jména se objeví na obrazovkách organizace Monarch, mají jména mytologických tvorů. Objevují se zde například bibličtí Abaddon či Leviathan, řecké mýty dále reprezentuje Typhon a jako zástupci domorodých bájných tvorů jsou přítomni kupříkladu africký Mokele-Mbembe a australský Bunyip. (Israha)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Základny organizace Monarch, které mají za úkol „dohlížet“ na příslušná monstra, nesou číselné kódy podle roku, kdy spatřily světlo světa první filmy, ve kterých konkrétní monstrum účinkovalo. Godzillu monitoruje základna číslo 54, Rodana základna číslo 56, Mothru základna číslo 61 a v oficiální novelizaci filmu se dočteme, že Kong je pod dohledem základny číslo 33. Pouze antarktická základna monitorující Ghidoraha se tomuto vymyká, protože má číslo 32 a Ghidorah se ve filmu poprvé objevil v roce 1964 (Ghidorah, the Three-Headed Monster). (Israha)

Související novinky

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama