Reklama

Reklama

Film vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (552)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Od Legend Zločinu jsem čekal hodně, ale bohužel nejsem moc nadšený. V hlavní roli Hardy a Hardy, což je dvojitá porce skvělého herce. Oba bratry zvládl skvělé, každý je úplně jiný a s mimikou v obličeje umí pracovat dobře. Tohle nezvládne jen ledajaký herec. Vše bohužel stojí právě na něm, ač se třeba dočkáme skvělých scén, tak jich není tolik. Vše je zbytečné utahané, dialogy občas nemastné a celkový pocit není úplně ideální. Netvrdím, že jsem se jako divák nezabavil, přes průměr se Legendy dostanou, ale na víc nedosáhnou .. 6/10 = 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na samom začiatku sa necháte uniesť odľahčeným britským vtipom a skvostnou atmosférou 60. rokov, ako vystrihnuté zo Scorseseho. Trvá to však len prvú pol hodku. Názov je síce pútavý, no obsah mu vôbec nezodpovedá. Legendami sa bratia stanú, ale okrem vtipne štylizovanej scény prestrelky v bare nie je vo filme žiaden významný čin, ktorý by ich na legendárnych zločincov povýšil. Popri evidentnom konflikte medzi charakterovo rozdielnymi bratmi sa črtá romantická línia. Takáto štylizácia premieňa film o bratoch skôr na príbeh o smutnej a nenaplnenej láske Francis k Reggiemu, plnej žvástov o spoločnom živote a bezbrehej nudy. Vrcholom nešťastne zvolenej šablóny je absencia chémie medzi herečkou Emily Browning a Hardym. Samostatnou kapitolou je hudba. Soundtrackový výber síce dokresľuje dobový nádych výpravy, ale piesne sú akoby náhodne vybrané. Chýba prepojenie medzi hudbou a charakterom scény, počuté viac vadí než dokresľuje videné. V konečnom sumáre nestačí zopár dobrých scén a perličkových dialógov. Ani dvojnásobná porcia Toma Hardyho, nech je akokoľvek mega. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy se pro mě stává jedním z nejzajímavějších herců loňského roku. Legendám zločinu jsem příliš nevěřil a kino jsem vynechal, ale ukázalo se, že jsem prohloupil a film mi sedl jako prdel na hrnec. Gangsterky mám navíc rád a jelikož mě potkalo to samé s Man from Uncle, tento rok už si podobné kousky ujít nenechám. Nejedná se o nějakou pecku, na kterou se bude vzpomínat a připomínat ještě roky, ale rozhodně jde o svižný, zábavný a nenudící drama s fantastickým Hardym v obou rolích...Už jsem to asi zmínil, ale Hardy je fakt bůh s charismatem dalšího boha...90% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

A víc natahnout to nešlo? Tohle bylo ješte horší jak Black Mass, protože Hardy mě tolik nebere. Proč má každej v oblibě ty filmy podle skutečný udalosti tak natahovat? Vdyt je to uplně zbytečny!! Jako jo je to dobrej film, ale tak 45 minut z toho nudná jak prase. Ten závěr mimochodem taky nic extra. Zlatej Scorsese ten stěma 2 hodinama aspon umí vynaložit. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní Britská odpověď na tu Émerickou mrtku z krtka emh jak se jmenuje? Jo Black Mass či co to je za jebku no a taky chtě nechtě musím ač nerad uznat, že něco na tom Hardym je! Tohle sice taky tak úplně není ten typ drsný gangsterky který bych chtěl vidět, ale i tak se neubráním dojmu, že Briťáci zkrátka umí tyhle žánrovky dělat o dost líp, než jejich kolegové ze země kterou omývá oceán žabích sraček v New Jersey.75% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhá zejména v centru Londýna, konkrétně ve Waterloo v Roupell Street, v The Ivy House v Peckhamu, Watts Street v části Wapping, South London, East End, ve Vallance Road a na Burnham Beeches v Buckinghamshiru. (Zdroj: dailymail.uk) (Petrasuvicka)
  • Pro některé scény bylo nutné zakrýt veškerá Hardyho tetování. Zamaskování trvalo 4 hodiny. (Zdroj: tomhardy.org) (Petrasuvicka)

Reklama

Reklama