Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

Retik 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film. Tlupa postav na jedno použití se rychle prokousává neoriginálním příběhem, který začne nudit už po první třetině filmu a tak jediné, co vás zajímá, je uřvaná opice, která kolem sebe plácá rukama. Vypadá to hezky, monstra jsou zajímavá a někdy i jejich souboje, ale upřímně řečeno už mě tyhle filmy začínají s*át. Mrhání peněz a totální výplach mozku, s kterým se bohužel většina lidí spokojí a tak budou vznikat dál. 3.5/10 ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Docela bych si dokázal Hiddlestona představit jako novodobého IJ, vidět, že umí i klaďase dobrodruhy...Zbytek ansámblu docela nuda, SLJ jako záporák nevýrazný...Jinak jde ale o těžkou oddechovku, která plní účel a nad kterou netřeba provětrávat závity... ()

barlow 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně nezklamalo. Tradiční biják s velkými potvorami a akcí, která hbitě ubíhala. Jestli je tohle start nových filmů a budou ve stejné kvalitě, tak to si nechám líbit. ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Těžko říct co je víc trapnější - jestli zoufalá snaha o znásilnění predátora, nebo snad (bohužel dokonalé) vyobrazení americké hlouposti? Z aktérů tak nebyl jediný, kdo by mě alespoň v určité části děje nesral - a to bohužel musím říct i o S.L.Jacksonovi, který ač mi jinde nijak nevadí, mě v tomhle skvostu neuvěřitelně sral. Jediné co se mi líbilo, tak že občas to alespoň dobře vypadá. To už ale v dnešní době přestává stačit.. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Kong to na diaľku Godzille natrel aj s arašidovým maslom na hlave. Sexi ostrov mu svedčal viac ako tej zmutovanej jašterici fádna skulptúra mrakodrapov. Z priehršte nápadov ste si mohli vybrať kam siahala inšpirácia. Od Cesty do pravěku cez Indyho až po Predátora. Ťažisko môjho kladného hodnotenia treba hľadať, okrem iného, aj v delikátnej kamere a v šialene nadupaných efektoch, kde závisťou blednú aj A(ss)vengeri. Vidieť aj počuť v nich každý cent, vďaka čomu mi bola priemerne scenáristická a herecká vložka na míle ukradnutá. Ako prvotriedny blockbuster Kong rozdával radosť ako trinásty plat. ()

Dallon 

všechny recenze uživatele

Bohužel film nemohu doporučit. Film má sice skvělé akční pasáže, ale to by se dalo čekat od filmu který stál $ 185 000 000. Je to přehnané a přetažené za vlasy. Obří ještěři, mega pavouk a chobotnice atd....je to sice cool, ale kdybych to měl srovnat s King Kongem od Petera Jacksona, tak.......ehmmm....... 5/10 ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Jako forma zvítězila nad obsahem (příběhem), který je v podstatě žádný... Ale jako Kong je natočen skvěle a je to docela napínavé. Nevím proč se všem zdá, že to připomíná Avatar, spíš jde o další Jurský park...celkově moc nevím jak to hodnotit,když navíc Konga tam bylo zoufale málo....70% (viděno v kině ve 3D) ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Ultimátny digifest ako tu viac ľudí načŕtalo sa nekonal, škoda, najlepšia akcia bola bohužiaľ tá prvá (útok na vrtuľníky) a posledná, ostatné ako rýchlo prišli tak aj skončili. Pribeh a herectvo hodnotiť nejdem, čo nemá moc pri takomto type filmu význam. Videné v 3D IMAX. (65%) ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Táta se mě zeptal - je to lepší než "tamten?" (myšleno verze Petera Jacksona) . Nemůžu říct lepší, tamto je verze, více dramatická , kopírující věrně originál, nebo verzi z roku 33, nevím jestli to byl originál. Tady tvůrci vzali ostrov kde ta opice žije a poslali tam v době vietnamské války partu vojáků, vědců, záhadologů, fotografky a sympaťáckého stopaře. A rozpoutali pekelnou honičku, akční řežbou a naháněčkou ve stylu prvního Predátora. Nehrajou si na tajemný, Kong se objeví hned v první scéně a vzápětí hned po příletu, nebo vlastně při příletu vrtulníků. A pak už to lítá a to doslova! ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Pustite nového Konga pánovi s prsteňmi, aby videl ako mal vyzerať ten jeho. Tomuto opičiakovi takmer nič nechýba a je skutočným pánom svojho ostrova. Ďalší nájomníci počnúc stromolezom s parádnym maskovaním, agresívnymi jašteričkami, či prerasteným pavúkom s patentom na ústnu hygienu rovnako stoja za reč. Oceňujem nevtieravosť domorodcov, ktorí nás neotravujú svojimi tančekmi a som rád za hereckú zostavu, čo nás počastovala svojou charizmou. Veď len trio Jackson, Goodman, Reilly jej má na rozdávanie a aj keď borci začnú postupne odpadávať, vždy ich pochodeň ochotne prevezme ten druhý. Moc sa ľúbili atmosférické pasáže s vrtuľníkmi, či tie na cintoríne a nesmiem opomenúť dobový rock´n´rollový soundtrack. Jedno upozornenie, je to maxi béčko v áčkovom balení, takže kto sa rozhodne hľadať logické lapsusy, ten ich aj nazbiera. Čo sa týka mňa, ja nič podobné robiť nebudem a už teraz sa teším na drakov a godzillu, čo Ostrov lebiek, alebo nejaký ďalší, doplnia na najbližšom výlete. Dovtedy ešte poprosím Unrated verziu. ()

Danken 

všechny recenze uživatele

7,5/10 Ostrov lebek zprvu vypadá jako místo, které by na Invii trhalo rekordy v zájmu o rekreaci. Zde vystupující zástupci druhu Homo sapiens sapiens si to ze začátku myslí taky. Hned zkraje je však přivítá místní meteorologická anomálie a záhy jsou koseni jeden za druhým a velice rychle si uvědomují, kdo je zde oním pánem tvorstva. Hlavní roli tu skutečně hrají příšery gigantických rozměrů. Tvůrci se očividně pěkně vyřádili. Přežvýkavec s opravdu pozoruhodnými rohy, obří členovci, věrohodné pakobylky, dvounozí plazi a hlavně jeden velice dobře živený přerostlý lidoop. Nové filmové zpracování o legendárním primátovi je příjemně ubíhající dobrodružství a celkem se těším, až si to na férovku rozdá s ozářenou ještěrkou. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Původně jsem se na to dost těšil ale po tom co jsem u toho 5x usnul tak si říkám že to není zas takovej trhák ke kterej by zase pouštěl znova. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

No já musím přiznat, že veliké překvapení. Čekal jsem spíše nějakou nudný příběh o King Kongovi, který bude mít sem tam nějakou akci. Ale naopak se mi dostálo parádního akčního filmu, kde se s ničím nepárali a tak by to taky mělo být. Nevím jestli někdo čekal něco víc, já ale rozhodně ne. Výkony hlavních herců především Hiddlestona s Jacksonem výborné a hudba byla taky skvělá (hlavně ty staré hity). Mi se to celkově líbilo moc a chybělo jen malinko k pěti hvězdám. 85%. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Naprosto jiné zpracování. Luxusní efekty, luxusní sestava. Jízda od prvních až do těch posledních minut. Mně nechybělo vůbec nic, ale opravdu vůbec nic! ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele

Fakt nevím, kam tohle má spět, ale nelíbí se mi to. Godzilla byla ještě fajn, ale tady to táhnoj jen slavní herci a pokus o „dobovku”. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

První verze Konga, která byla v pohodě a nešlo tam o nějakou dementní romanci mezi uberopicí a blondýnou. Tady zůstáváme celou dobu v jeho domovině, která nabízí různé další potvory a právě samotné bitky a kosení zabloudivších lidí je to, co na filmu všechny baví. Z lidského castingu je nejsympatičtější asi Hiddleston, zbytek je snadno zapomenutelný včetně opičáka Jacksona, u kterého už jen odpočíváte čas, než ho Kong rozmázne na sračku. Že k tomu dojde tušíte už od začátku, co Kong likviduje vrtulníky. Proti nic moc Godzille toto zaujalo, neurazilo. ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama