Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (984)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Celovečerní Kong: Ostrov lebek je o dost jiný, než jak se prezentuje v upoutávkách. Má mnohem blíž ke klasickému dobrodružnému filmu a kdo čeká v trailerech naznačovanou serióznost a dospělost, nedočká se jí. Blockbustery nepolíbený Jordan Vogt-Roberts ale umí občas vytáhnout hodně pěkný záběr a především naprosto bezproblémově zvládá velkolepé bitvy monster. A je jich víc, než byste čekali. Bohužel ve chvílích, kdy zmizí Kong ze scény a dojde na lidské hrdiny, je to o řád horší. Jednu chvíli film řeší zcela seriózně (a celkem působivě) válečná traumata z Vietnamu u Samuela L. Jacksona, aby se o minutu později změnil v komediální show Johna C. Reillyho. A mezi tím pobíhá nudný Loki a spousta dalších hrdinů, kteří vám budou úplně u zadku. Celkově je to fajn, ale lehké zklamání zapírat nebudu. Počítám, že za rok si pustím maximálně sestřih bitek, celý film ale asi jen těžko. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s názorem Segrestora! Žádný rozporuplný, nudný či nedejbože zmatený film jsem neviděl. Pouze skvělou akci v báječných efektech, kde děj směřoval z bodu A do bodu B s drobnými odbočkami. Pro mne mnohem lepší verze než nekonečně dlouhá a utahaná od P.Jacksona. Ale je možné, že jsem viděl jiný film než nespokojení jedinci.... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Skrátenú verziu filmu so všetkými "wao" nájdete vedľa v sekcii videá. Volá sa "Trailer". Scénár za 5 doláčov. Godzilla bola temná štýlovka, Kong je pestrofarebná želatína. Bez jedinej emócie či náznaku napätia. Opičák nastúpi na scénu razantne rýchlo, ale moment prekvapenia zabíja znalosť trailerov. Taktiež údiv z prďáckych monštier, ktoré sme v ňom videli všetky. Škoda. Snaha o atmošku stratených svetov z 50. a 60. rokov tu je, Hiddlestonovi to ako stopárovi svedčí (s Brie Larson by im to v lepšom scenári fungovalo) a John C. Reilly je highlightom filmu. Len Samuel Jackson nevie čo tu robí s jeho militantným magorom, v jeho postave by viacej fungoval řezník typu Stephena Langa z Avatara. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemny prekvapeni. Zadny dlouhy kecy, zadnej prekombinovanej scenar, jednoduchy dobrodruzstvi s tahem na branku, uplyne par minut a Kong tu v plny parade masakruje vse v okoli a krome par zbytecne ukecanejch scen se vydrzi rubat az do konce. Je fajn, ze se tvurci vysrali na budovani nejakyho promakanyho scenare, protoze u tohohle druhu filmu fakt clovek jen ceka na to, az si daj do huby, coz se dari na 100%. Herci jsou navic docela sympataci, je videt, ze prachu bylo na film dost, takze triky vymazleny a po vizualni strance parada. Takze za me spokojenost, na pet hvezdicek to sice neni, zas az tak jsem si z toho na prdel nesed, ale rozhodne solidni 4*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekedy začne nepriateľ existovať, až keď si ho vytvoríme.“ Áno, občas je prítomný podozrivý strih, polovica postáv bola v podstate, keď sa to tak vezme, zbytočná + koniec mi pripadal absurdne narýchlo zakončený (dve krátke potitulkové scény  to nevylepšili). Napriek tomu som nadšený a veľmi sa mi to páčilo! Vlastne je to najlepší King Kong, akého som videl (a to som bol ako decko v kine na verzii s Jeffom Bridgesom). Na tomto príbehu ma totiž vždy strašne nebavilo finále, v ktorom bol pán Ostrova lebiek prevezený do civilizácie. V Kong: Ostrov lebiek však našťastie zostáva až do samého konca na ostrove, čo je veľmi osviežujúce a nečakané. Žiadny nudný New York, "len" pôsobivé interiéry a exteriéry exotického ostrova odrezaného od zvyšku sveta (vo verzii Petra Jacksona bol ostrov síce predsa len ešte „vizuálnejší“, Vogt-Robertsova verzia je realistickejšia, ale i tak ponúkne viacero pozoruhodných lokácií). Je to vtipné i dojemné, naviazanie na vojnu vo Vietname je geniálne (a v neposlednom rade originálne), efektov je strašne veľa a sú hrozne dobré, kasting je presný (najviac tomu dáva možno prekvapivo John C. Reilly, ale svoje si nečakane uhral i Shea Whigham, ktorý má hnusnej vojny už fakt po krk) a má to veľa vynikajúcich vizuálnych nápadov a skvelý soundtrack. Trocha mi vadili náhody (fotografka nelogicky opúšťa bezpečie pevnosti a práve vtedy stretne Konga, výsadok hľadá posledného preživšieho a práve vtedy rovno pred nimi obluda vyvracia jeho psie známky) a na jednom ostrove by toľko gigantov nemalo šancu prežiť (alebo by spolu neustále prichádzali do konfliktu), ale i tak bez debaty 4*. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (48)

  • Kongov vzhľad vznikol kombináciou svojho náprotivku z roku 1933 a japonskej adaptácie zo šesťdesiatych rokov. Toto skĺbenie umožnilo kreatívnemu tímu spojiť základné vlastnosti klasického Konga s prehnanými "kaiju" (skratka pre japonské gigantické monštrá)  aspektami, a teda výraznejšou dĺžkou, stavbou a silou, ktorá umožní vyrovnanejšiu konfrontáciu s nadchádzajúcim filmom Godzilla vs. Kong (2020). (mivr)

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama