Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovreňáci a Velraňáci jsou dvě party kluků ze sousedních vesnic. S vervou sobě vlastní se nenávidí a bojují proti sobě s odhodláním svých statečných dětských srdcí. Jejich netradiční válečné trofeje - knoflíky, šle a pásky jsou na druhé straně vykupovány výprasky a tresty stejně urputných rodičů. Chlapci procházejí těžkou zkouškou, která jim dá poznat to nejdůležitější v životě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale "Knoflíková válka" je pro mě jeden z nejzajímavějších dětských příběhů v tom smyslu, že se jedná o zvláštní alegorii na válku, která je kritická, zábavná, ale zároveň do jisté míry i děsivá, protože některé věty zní z dětských úst nevinně, ale dosadit je do dospělých, najednou to má jiný smysl. Tohle staré francouzské pojetí se mi líbilo velmi. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu bomba...nepamatuju se, kdy naposled mě takhle pobavil film, ve kterým se to hemží samíma dětma :-) francouzská klasika s dějem, kterému jsem popravdě moc nadějí nedával, ale pak musel uznat, že to ty caparti i s výborným režisérem zvládli neskutečně dobře. Většina scén (impotent, kalvádos......) je bezkonkurenční a pokud byste nevěděli odkud pochází slavná věta "KDYBY SEM TO BYL VĚDĚL, TAK BYSEM SEM NECHODIL", tak ted už vám bude všechno jasný :) ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Kdybych to byl věděl, tak jsem na tenhle báječný film kouknul už dávno. Nevím, jestli se může líbit jak klukům tak holkám, jde vlastně o čistou klukovskou romantiku a tam mají holky (v tomto případě jedna) často nelichotivá a předem určená postavení. Ale myslím si, že žádným dětem by, na rozdíl ode mě, tenhle film utéct neměl. V porovnání se spoustou našich socialistických dětských filmů neztrácí totiž ze svého kouzla vůbec nic. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

CHCI BÝT ZASE MALÝ KLUK. Chci zase řešit tak veliké problémy jako jsou roztržené kalhoty, utrhané knoflíky. Chci chodit s partou stejně bojovně naladěných kamarádů a provést nějakou klukovinu jiné partě na druhém konci městečka. Pozdější vzpomínky na toto vše totiž působí na "dospěláka" jako hřejivý balzám a uklidňující lék na mnohem podstatnější problémy, se kterými se musí denně vyrovnávat. Film, který i přes nepatrně smutnější závěr toto vše muže připomenout, a proto ho velmi rád doporučuji, a to nejen dětem. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Poněkud volné, ale velmi hezké filmové zpracování knihy Louise Pergauda, které můžu doporučit všem příznivcům tvorby Věry Plívové - Šimkové. Největší chlapecká válka v dějinách Francie vypravována v tomto úžasném dobrodružství o přátelství a statečnosti. Skvělá hudba, příjemný český dabing dětských hrdinů a dobové černobílé zpracování, to vše je prostě báječné. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Natáčeno v pískovně Saint-Arnoult-en-Yvelines, v lomech Poyers (Orphin) a na venkově v Bailleau-Armenonville. Scény v Longeverne jsou natočeny v Armenonville-les-Gâtineaux (Eure-et-Loir) a ty ve Velrans v Orphin (Yvelines). Poslední scéna se natáčí na Adolphe-Chérioux na rue Édouard Tremblay ve Vitry-sur-Seine. Rybářská párty se koná u rybníka Guiperreux v Poigny-la-Forêt. Yves Robert také využívá okolí svého pozemku, Moulin de la Gueville v Saint-Hilarion v Buttes Noires. (sator)
  • Film měl problém ve Spojených státech kvůli nahým scénám, které šokovaly americkou Ligu ctnosti. (sator)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

Reklama

Reklama