Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V temné atmosféře losangeleského tajného hráčského doupěte se scházejí karbaníci. Uznávají jen jediné pravidlo: podvádět. Po dálnici k L.A. se velkou rychlostí blíží automobil. Řidič drží v ruce balíček karet, které s lehkostí snímá: kouzelník, který předvádí své triky. Falešný hráč Vernon. Jeho stará láska Tiffany je žena, která by vyřízla muži srdce, kdyby jí to mělo rychle vydělat prachy. Všichni mají společný cíl: chtějí vyhrát nad Deanem, nepřekonatelným falešným hráčem, kterému ostatní dají všechny své peníze, jen aby mohli říct, že seděli u jeho stolu. A tak přichází ke slovu ON. Velký učitel podvodů a triků Steven (Sylvester Stallone) - král všech hráčů. Karty jsou rozdány a hra začíná! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (144)

Skip 

všechny recenze uživatele

Při podvodu je podvedený vždycky jaksi za blbečka, ale dělat z lidí ve filmu až takové blbečky, to není moc fér. Po technické stránce se mi film docela líbil, ale obsah, s tím už je to o moc horší. Prostě je to ve všem všudy slabé a pointa skříbe jak písek mezi zuby. Aspoň že herci nehráli nijak špatně. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela slušná karetní jednohubka plná podrazů, u které jsem se celkem slušně odreagoval. Tempo filmu slušné, scénář v poho, ale nebejt toho obsazení tak je to asi mnohem horší, protože režisér tomu moc nedal. Stuart Townsend je fajn, Thandie Newton správně sexy, Gabriel Byrne překvapivě hodně dobrý a za zmínku stojí i Stallone s Foxxem v menších rolích. Prostě takový fajn odreagování na večer. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád poker, takže ja som si film celkom užil, aj keď scenáristicky to nie je žiadna sláva. Teda až na ten koniec, ten bol naozaj prekvapivý s parádnou a nečakanou fintičkou. Ale pokiaľ sa vo filme nemihnú karty tak nudí, dobrá atmosféra je snáď iba pri hráčskom stole, nikde inde. Takže priemerná jednohubka, ktorá neurazí ale ani výrazne neoslní. Viac si ju užijú ľudia, ktorým nie sú karty cudzie. 65/100 ()

Slam7 

všechny recenze uživatele

Jo už nejsi nejmladší, chtělo to změnu, a sednout si za pokrovej stůl je určitě snažší, než se rvát v ringu nebo běhat po Vietnamu s bouchačkou v ruce. Samozřejmě všichni ví o kom mluvim a ačkoliv tady nemá tu pravou nefalšovanou hlavní roli, tak on byl jedinej důvod, proč jsem se na tenhle film podíval a výsledek???????? Nadřenej drsňák z akčních filmů je mnohem lepší! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Falešný hráč Vernon, jeho stará láska Tiffany a Charlie Miller jsou dobře sehraný tým hazardních hráčů a podvodníků, kteří se v ilegálních hernách L.A. snaží dosáhnout především na co nejvyšší výhry. Situace se ale zkomplikuje, když Tiffany přivede nového hráče Larryho Jenningse. S jeho pomocí a Vernonovou zručností mají oškubat dalšího. Jenže Larry udělá největší chybu a nechá se strhnout hrou, a než se naděje, prohraje 85 tisíc dolarů. Netuší, že se stal součástí dobře promyšleného plánu a že peníze si rozdělí Charlie, Vernon a Tiffany. Kumpáni-podvodníci ale netuší, že peníze, o které Larryho obrali patřili mafiánovi Maxi Malinimu, který je bude chtít zpátky. A pak dojde na velký karetní souboj, jehož hostitelem je Max Malini a nenaruší ho ani komplikované vztahy mezi trojicí podvodníků. A do toho přijíždí do města pokerová legenda Dean Stevens a na diváka se valí jeden švindl za druhým a nejde jen o karty, ale hlavně kdo s kým a proti komu hraje. Takže řada zvratů to jistí a hlavně to jistí trojice Sylvester Stallone se svým zteřelým obličejem, celkem přitažlivá Melanie Griffith a Stuart Townsend. Nečekejte víc, než jen zábavnou hru o velký balík peněz, která nenudí. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • Kniha "The Expert at the Card Table" od S.W. Erdnase je známá jako Cardmanova bible. Byla vydána v roce 1902 s účelem naučit podvádět, a je považována za nejlepší knihu popisující manipulaci s kartami. (PußyMagnet)
  • I když všechny karetní triky jsou reálné, některé nejsou popsané a mnohdy zaberou hodně času i zkušeným harcovníkům, i přesto se je však herci naučili. (PußyMagnet)
  • Karetní triky na začátku filmu provádí scénárista/režisér Damian Nieman, R. Paul Wilson, Jason England, a Earl Nelson, všichni známí karetní mágové. Earl Nelson a R. Paul Wilson dokonce učili kvůli filmu Sylvestera Stalloneho a Stuarta Townsenda jak dělat správně karetní triky. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama