Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Notáře Blažka napadli před šantánem, s těžkým zraněním leží v nemocnici, a v nedalekém táboře židovských uprchlíků se ztratila mladá dívka. Nová výpomoc, četník Hynek Polívka, je poněkud upjatý a akurátní, o uprchlících si myslí své, ale profesní čest mu nedá, a tak spolu s Martinem a Zdeňkem odhalují pozadí jednoho z nejdramatičtějších případů, který četníci z Luhačovic vyšetřovali. Příběh je inspirován skutečnými událostmi. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadprůměrná epizoda, kterých v tomto seriálu bohužel k vidění až tak mnoho nebylo. To, že byl příběh natočen podle skutečných událostí mu ještě mnohem více přidává na intenzitě. Je až s podivem, co válka dokázala s lidmi udělat, a jakých zvěrstev se tito "lidé" dopouštěli na druhých v novém poválečném uspořádání. Je vskutku neuvěřitelné, kam až může nenávist člověka dovést a čeho všeho je vlastně schopen, když je zaslepen zlobou a touhou po pomstě. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poté, co ze seriálu zmizel komický Sova, snad definitivně zmizela i Hejkalová. Tomicová svoji roli zahrála dobře, ale její hraní bylo už příliš dlouho "monotematické" a vývoj, který by pozitivně ovlivnil seriál se očekávat nedal. Zato Gebert zraje jako víno.Jsem zvědav, zda a kam se bude vyvíjet bigotní Polívka. Příběh má napětí i skoro i překvapivé rozuzlení, i když možná jen z pohledu diváka, který ví že je to detektivka, a ví že se něco muselo stát, a k tomu všemu ještě nahrávají indicie, které jsou časově příliš blízko, aby je divák "zapomněl". Každopádně, poctivý scénář, dobrá režie, dobré herecké výkony. A tudíž i poctivé 4 body. ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál svou první epizodou na mne neučinil nejlepší dojem. Musím své původní hodnocení napravit. Jako by se tvůrci učili za pochodu, úroveň se případ od případu zlepšovala a to jak hereckými výkony, tak dobovou atmosférou, výpravou a kostýmy. Tento případ byl po stránce příběhu excelentní i když milovníkům detektivek bylo dříve než četníkům jasné, kam se ti zmizelí židé poděli. Tento díl byl velmi dobrý, jen s jedinou výhradou. Vraťte nám Tomicovou! ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad první díl, kde jsou také četníci vidět jako drsní a disciplinovaní lidé, což v jiných dílech naprosto chybí. Stačí si přečíst pár úředních dokumentů z té doby a víte, že četníci rozhodně nebyli žádní beránci. A každý není přívětivý a milý. Jinak velmi krutý případ, o kterém se za první republiky záměrně nemluvilo: https://zidovskelisty.info/2017/03/25/zapomenuta-bestialni-vrazda-halicskych-zidu/ ()

fugyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako sa píše v anotácii, ide o jeden z najdramatickejších prípadov / dielov seriálu, humorné vsuvky boli v tomto prípade len výnimočné. Prvý prípad napadnutého notára urobil mostík do Slavičína, kde sa následne rozbehlo vyšetrovanie prekvapujúco nechutného prípadu. O to viac, že epizóda bola inšpirovaná reálnymi udalosťami, udržali tvorcovia vážnosť celého dielu. Jedinú pochybnosť som mal nad samotným priznaním - museli si uvedomovať, že aj keď si predĺžia život, tak ich trest smrti neminie... Ale v jednoduchosti pováh, aké stvárňovali, tento prístup je možný, i keď v kontraste s množstvom bystrých výhovoriek počas výsluchu... V závere zaujala postava sudcu Janotu, ktorý neskrýval zhnusenie a snahu uzavrieť prípad čím skôr. Jeden z najlepších dielov. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Předlohou tomuto případu jsou skutečné události z Třebíče, které měly za následek několik vražd židovských obyvatel. Místem, kde se vraždy udály, byl Kohnův mlýn na Vysočině. (ArthasKarfa)
  • Natáčeno v Jimramově, zámku Lesní Hluboké, mlýnu Štampach, Býkovicích, Prostějově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Místo, kde najdou spícího Bartoše, je před jeskyní Rozbořenka v Korkořínském dole. (Winster)

Reklama

Reklama