Reklama

Reklama

Sedm smrtelných hříchů

(seriál)
  • Japonsko Nanacu no taizai (více)
Trailer 3
Japonsko, (2014–2021), 39 h 12 min (Minutáž: 24–25 min)

Předloha:

Nakaba Suzuki (komiks)

Hrají:

Tacuhisa Suzuki, Aoi Júki, Sora Amamija, Misaki Kuno, Džun Fukujama, Júki Kadži, Kotori Koiwai, Maaja Sakamoto, Mamoru Mijano, Šin'ičiró Miki, Nana Mizuki (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(96)

Říše padne pod nadvládu tyranů a sesazená princezna se vydá hledat rozprášenou skupinu hrozivých rytířů, kteří jí mají pomoci získat království zpět. (Netflix)

Recenze uživatele Ondak k tomuto seriálu (5)

Sedm smrtelných hříchů (2014) 

Pro podrobnější hodnocení si můžete přečíst moje recenze k jednotlivým sériím. Takhle jen pro shrnutí se jedná o jedno z lepších anime, kde mi ale přijde, že autoři občas nevěděli jakou cestou se vydat a postupně v seriálu vyzkoušeli vše od humoru, až po temnější momenty. Od dlouhých bojů po kraťoučké souboje vyřešené jednou schopností. Prostě je zde vše, někdy dobře, někdy vůbec ne. Co to ale celé vystihuje je naprosto výborný vývoj postav. Třeba postava Diane, byla moje oblíbená od první série a postupem času jsem ji vyloženě nemohl vystát. Opakem je pro mě postava Bane. Nejlépe byla ale vymyšlená postava Escanora, ale zde jsme zase na začátku, kde autoři netušili jaké limity postavě udělat. Tak to vyřešili...  Celý seriál provází přehnané schopnosti hrdinů, proti tomu bych moc neměl, tak to prostě je. Ale zde je snad v každém boji nová silnější schopnost a občas to graduje do absurdity. U seriálu jsem se ale dobře bavil a moje hodnocení odráží zábavnost. ()

Série 1 (2014) (S01) 

Seriál má jednu obrovskou výhodu. Hlavní postavy jsou tak různorodé, že snad každý si najde tu svou. Také humor je vážně dobrý. Sice se jedná o vtipy o sexu, ale v tomto podání se jedná o obrovskou zábavu. Hlavní dějová linka je ale dost zvláštní. Sice zde nějaký cíl je, ale vlastně žádný příběh neexistuje. Neustále se mění a je natolik náhodný. Zkrátka mi přišlo, že to ani není cílem držet se nějaké dějové linky. Dáme hlavní myšlenku a je to. Hlavní problémy, proč jsem nedal plný počet hvězd je, že u hlavních hrdinů jsou hrozně nevyrovnané schopnosti. V některých dílech mají schopnost porazit celou armádu, ale v dalších se ani neumí bránit. Další problém, že příběh je moc "hodný" a rozhodně by seriálu prospěla temnější stránka. ()

Přikázání revival (2018) (S02) 

Tak po první sérii, která mě opravdu bavila přišla druhá, ze které tedy nadšený nejsem. První polovina celé série je nudná. Díly jsou poskládané ze vzpomínkových dílů a téměř vymizel humor. Poté už je to o něco lepší, ale autoři vše dělají zvláštním způsobem. Když má být obrovská bitva, tak se rozhodnout udělat nějakou soutěž nebo to vyřeší humorem, nebo jedním máchnutím. Jediné co je v této sérii dobré je zajímavá postava escanora a téměř konečné vysvětlení příběhu Meliodase. Vše ostatní bylo takové nudné. Co mě vyloženě rozčilovalo byla postava Diane a neustálé hlášení čísel, které byly úplně k ničemu. Také si nemůžu zvyknout na styl "když to nejde silou, jde to ještě větší silou. A když to nejde větší silou tak to ještě raději vynásobíme 10, aby byly všichni ostatní zase pro smích". Doufám, že se další série zlepší, protože tímto tempem bude nekoukatelná. Závěrem se ale nejednalo o hodně špatnou sérii, jen tam bylo hrozně moc věcí, které mě štvali a byly až moc náhodné. ()

Vznešený hněv bohů (2019) (S03) 

Zatím rozhodně nejlepší série z prvních třech. Dozvíme se minulost a vysvětlení. Přibylo příběhu a ubylo soubojů. Pro mě to bylo super a skvěle nachystáno na 4tou sérii. Bohužel si ale nedovedu představit jaké schopnosti už chtějí přidávat, už zbývá jen ničení planet... Kvůli téhle nevyrovnanosti sil nedávám plný počet hvězd. Nemám iluze, že to čtvrtá série změní, spíše naopak. Ale rozhodně se těším. ()

Dračí soud (2021) (S04) 

Odpustím hodně, ale tato série měla končit 13,14 dílem a dále nepokračovat. Bohužel se jedná pouze o boje a nic víc. Jen se bojuje a na nic jiného není čas. Autor chtěl vše nacpat do jednoho. Ono to ale nefunguje a divák jen sleduje co se děje a je toho tolik, že ho to nemůže bavit. Mělo to být roztahané alespoň do dvou sérií a nějak lépe vysvětleno. Potenciál vyřešení linky Merlin mohl být úplně jiný, takhle to přijde velice zbytečné. No a znovu jsou tu staré neduhy v podobě nevyrovnanosti sil jak záporáků, tak hrdinů. Znovu je zde nějaká nová nezmíněná schopnost, která vše vyřeší a extrémní zvraty. 4 hvězdy dávám za prvních 13 dílů, které byly vážně dobré (pro mě na 5 hvězd). Poté bych snad dějovou linku snížil až na dvě hvězdy. Celkové vyústění, poslední díl a ukončení linek hrdinů mě potvrdili, že zůstanu na 4 hvězdách. ()

Reklama

Reklama