Reklama

Reklama

Green Room

  • Slovensko Zelená miestnosť (více)
Trailer 1

Basgitarista Pat (Anton Yelchin), gitaristka Sam (Alia Shawkatová), bubeník Reece (Joe Cole) a spevák Tiger (Callum Turner) tvoria štvorčlennú punkovú kapelu Ain´t Rights. Po skončení zmluvy cestujú po severozápade Spojených štátov a hľadajú príležitosť na vystúpenie alebo stály angažmán. Moderátor miestneho rádia Tad (David W. Thompson) s pomocou bratranca Daniela (Mark Webber) im zariadi vystúpenie v bare skinheadov a neonacistov, ktorý sa ukrýva pred zrakom verejnosti hlboko v portlandských lesoch. Hudobníci potrebujú peniaze a rozhodnú sa ponuku prijať. Vyhadzovači Gabe (Macon Blair) a Big Justin (Eric Edelstein) im vezmú mobily a zatvoria do zelenej miestnosti. Koncert beží bez problémov, ale po jeho skončení sa Pat stane náhodným svedkom vraždy. Po vystúpení sa vracia po mobil do zelenej miestnosti a objaví dobodané telo skinheadky Emily (Taylor Tunesová), ktorú zabil neonacista Werm. Svedkyňou vraždy bola aj Emilina priateľka Amber (Imogen Pootsová). Pat chce zavolať políciu, ale majiteľ klubu Darcy (Patrick Stewart) zatvorí členov kapely spoločne s Amber a agresívnym vyhadzovačom do zelenej miestnosti, kým sa nerozhodne, čo s nimi urobí. Hudobníkom zostáva im len veľmi málo času vymyslieť, ako sa dostať na slobodu a zachrániť si holé životy. (TV JOJ)

(více)

Recenze (188)

Tosi 

všechny recenze uživatele

Pankáči v jednoduchém obléhacím thrilleru, který se díky spoustě mačet, brokovnic a hladovejch pitbulů změní v tratoliště krve. Díky režisérovu umu se z toho naštěstí nestal béčkový chaos, ale klidným cynismem prosáklá noční můra punkové kapely. Dobře udělaný film, kterému čtyři hvězdičky utíkaj jen o fous. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Green Room vzniknout před několika lety zpět, měl by dnes status kultovní béčko. Má to drajv lokomotivy s ostnatým drátem, tvrdou atmosféru, pěkně to zacuchá nervama, je to sakra stylové, atmosférické, napínavé, brutálně a nepříjemně krvavé, hezky čistě odehrané, psi tu rvou lidské krky, nohy u toho dřevnatí a odsejpá to jak má! Poctivým tvrdým útokem. Silný čtyři hvězdy za prozatím nejlepší žánrovku 2016. Takhle má vypadat čistokrevný "survival" film. P.S. A má to božský plakáty! ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Punkový nářez! Nečekaně kvalitní podívaná, která je trochu schovaným filmem bez větší pozornnosti. Tvůrci si nelámali hlavu s nějakými hlubokými charaktery, nebo nepředvídatelnou zápletkou. Prostě to napálili a dopadlo to dobře. Nečekaně slušní mladí herci a k tomu Patrick Stewart. Fajn drsárna! RIP Anton Yelchin! ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(34/2018) / Profesionálny look nedokázal zachrániť až takmer amatérsky dohnojený thriller. Odporúčam komentár od Mattyho, ktorý to všetko pekne zrekapituloval. Za všetko musím spomenúť absolútnu absenciu napätia a to sa potom stupňuje ťažko. Nevyhnutná vec pre survival. (3/10) ()

Playman 

všechny recenze uživatele

Jak se pozná dobrej horor? Neni v něm ani jedna lekačka, ale vy jste přesto podělaný až za ušima a děsíte se toho, co přijde dál. A vlastně to snad ani radši nechcete vidět. Nejděsivější ve filmech nikdy nebudou upíři nebo bubáci, vždycky to budou lidi. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Druhý Saulnierov revenge triler je výraznejší, zábavnejší a príjemnejší, než uťahaný Blue Ruin. No chcel by som od neho vidieť väčší film a nejakú premakanejšiu zápletku, aby som sa do jeho štýlu založeného čisto na atmosfére dostal hlbšie. Tak snáď pri ďalšej farbe. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Horor ani hudební to moc není. Spíš je to taková jednoduchá vyvražďovačka s realistickým a jednoduchým dějem. Rozjezd naprosto nudný a nezáživný. Dojezd zase neopak super, ale dalo se vývoj děje očekávat od určitého momentu. 60% ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Docela pěkný thrillerek s originálním námětem. Kult hákového kříže v lese měl nečekaně velký potenciál. Škoda, že se to nakonec zúžilo na obyčejnou vyvražďovačku. Daleko více se měl režisér zaměřit na inteligentní překonání soupeře. Měl rozdat více karet do hry a pak to mohla být jízda. 65% ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Takový hezký film o neonacistech. Ve spoustě komentářů je snímku vyčítána hloupost obou stran, s čímž jde souhlasit (hláška "myslím že bychom se měli rozdělit" samozřejmě zazněla) ale i přesto mi to přišlo uvěřitelné. Kdo by si dokázal v takové situaci udržet čistou hlavu? Jsem zavřený v místnosti, obklíčen bandou skinů, mimochodem pod vedením fantastického kapitána Pickarda a jediné co chci je přežit. Vevnitř zůstat nemůžu, ven se musím probojovat ... no tak to zkusím. Budování napětí, překvapivé okamžiky a místy až brutální zobrazení násilí mi opravdu zpříjemnili večer. 75% ()

blackkocour odpad!

všechny recenze uživatele

Zelený róm je punková verze Sawu. Rádoby slavná zevlující kapela, která se svou muzikou otravuje všechny sousedy v baráku, jsou rukojmí pod rukou náckovitého tlusťocha s vastikou na rameni. Aby nepřišli o svůj zbytečný život, budou muset o ten život bojovat. Mám tu pár výhrad, které mě iritovali od začátku do konce. Nesympatičtí herci. Většina castingu jsou neznámé tváře, hlavně z jiných artových kousků, které nikdo nemůže znát, pokud se v těchto vodách nepohybuje.. Jen koho dokážu zaznamenat je Anton Yelchin, který před pár lety dostal tečku při autonehodě a Profesor X - Patrick Stewart, který tu byl dost nesvůj a okatě nepřirozený. Gore tu je velmi zřídka, a dost laciný, i když při jednom jsem se málem zgrcnul. Zaprděný les v místním baru pro buzeranty je dobře vybrané místo pro atmosféru, jen té atmosfery je nejvíc jen na začátku a za 10 minut máme záběr jen z jedné místosti. Pro mě je drsná hardkór muzika a tupé na vlasech cizí, jak židovi v den šabatu jíst vepřové. Celý film jsem jen čekal na konec, protože napětí to nemělo skoro žádné a už vůbec mě nebavilo sledovat osudy kapely, protože fakt jsem si nedokázal udělat nějaký vztah k postavám. Smažky posraný. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Našliapaný punkovo-skinheaďácky exploiťák, ktorý ma takmer všetko, o čom môže fanúšik tohto sub-žánru snívať. Hutná, nepríjmná atmosféra, gore /veľa gore/, sympatické postavy a ako bonus konečne poriadnu hororovú hudbu. Skvelá žánrová záležitosť pre skutočných kožmejkerov... "movie violence rules" !! 80 %!! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Punk jako hudbu mám rád, samotné pankáče a jejich komunitu pak už ale o něco méně, no a tento film vůbec. Ani trochu mě totiž nezaujal, a to nejen kvůli naprosto tupý, prázdný a otravný zápletce, i když samozřejmě i to hraje v mém výsledném mizerném dojmu důležitou roli, ale to nejzásadnější pro mě bylo, že se tam ale vážně kurevsky vůbec nic nedělo. Dobře, druhá polovina už tedy cosi málo nabídnout dokázala, nicméně ta první, to je nekompromisní uspávačka, s tragickými postavami, vedoucí přitroublé dialogy, bez jakéhokoliv dějového vývoje, prostě strašný hnůj. V té druhé pak tedy dojde k pár konfliktům, které se ovšem tvůrci zas snažili vygradovat až takovým způsobem, že spíš působili až směšně nedůstojně, přehnaně infantilně a nepomohlo tomu ani těch několik krvavějších efektů, kterým navíc stejně chyběly grády a koule. Kdo tak nakonec přežije a kdo ne mi bylo úplně jedno, a to i kvůli nesympatickým hercům, já jsem přál smrt všem, což se mi bohužel nevyplnilo, každopádně výraz lhostejnost vůči všemu a všem je zde asi ten nejvýstižnější, co jsem během této otravné podívané pociťoval. Abych ale jen nekritizoval a zdůvodnil, proč jsem nedal Green Room Odpad!, tak atmosféra se tu tvůrcům podařila navodit docela slušně syrová, no a jak jsem zmiňoval, mám rád punkovou hudbu, jinak mě to ale vážně fakt vůbec nebavilo, za mě tedy rozhodně zklamání. Hrálo si to totiž na velký underground, ovšem ve výsledku si to k undergroundu ani nečichlo. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ak niekto tvrdí, že toto nemalo atmosféru, tak je asi slepý. Toto málo práveže hutnú a od určitého okamihu fakt že bezvýchodiskovú atmosféru, no nechcel by som. Nebolo to viac akčné? Asi preto, že takto by to mohlo vyzerať naozaj bez zbytočných príkras. Že je to film, tak by to tam malo byť iné ako naozaj? To je kde napísané? Jasné, nie je to žiadne revolučné dielo, ale bolo to tak prirodzené a realistické, že som z toho normálne bol prekvapený. A Jean Luc Piccard alebo Profesor Xavier, tak to som nečakal. Ležalo mi to na disku skoro štyri roky a vôbec nemuselo. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Film se odvíjí téměř stejným tempem jako režisérův předchozí počin Blue Ruin, zde je to však zabaleno do nazi/punkovýho kabátku kde neni nouze o tvrdou muziku, hákový kříže a bratrstvo červených tkaniček, což jistě mnoho z vás pohorší a pošlete ten film do odpadu. První polovinu filmu musíte přečkat jelikož se vsadim že moc lidem nesedne, kapela je totiž v zákulisí zabarikádovaná v jedný místnosti zatimco se Profesor X a jeho kumpáni připravujou venku na to na co dojde v druhý polovině což je masakr bez zábran a čeká vás ošklivý a syrový gore. Herecky je to bezchybný a postavám jejich role věříte, taky jako jedna z posledních rolí Antona Yelchina je to celkem solidní. Nevidim důvod proč nedat 5 hvězd, bavil jsem se každou minutu. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dost dobrý thriller, který si vesměs vystačí s 1-2 místnostmi a pár herci. Karty jsou rozdány docela rychle a pak už jde jenom o to, kdo tohle všechno přežije. Přes tu všechno nereálnost na mě ale to provedení působilo hodně realisticky. Za to body nahoru. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Mam moc rad komorni thrillery. A tento je hutny jak rakosnickova mlha a drsny jak smirkovy papir. Ano, neni to upne bez chyb, treba twist jedne vedlejsi postavy je jaksi vykonstruovany a navic. Ale za neokoukane prostredi a za to, ze napeti funguje celou stopaz na jednicku, musim dat plny pocet. ()

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama