Reklama

Reklama

Epizody(3)

Je to právě 51 let, co Spojené státy americké vyslali do vesmíru mezihvězdnou loď. Jedná se o vojenský přísně tajný projekt nazvaný Ascension, při kterém je do vesmíru vysláno 600 lidí různého původu, pohlaví i náboženství. Cesta vesmírné lodi bude trvat celkem 100 let, takže až třetí generace se dočká jejího cíle. Úkolem je zachovat lidskou populaci také mimo Zemi. Na palubě ale dojde k vraždě mladé ženy, což nenávratně změní životy všech cestujících... (TV Prima)

(více)

Recenze (86)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení - to rozhodně, ale pro mě fakt hrozný...Několikrát jsem si sama sobě řekla, že jsem ráda, že to má tedy "jen" 3 díly...Po 20ti minutách jsem si odhalila sama svou úvahou hlavní pointu "seriálu", žasla jsem nad tím, jak příšerné tam byli herecké výkony, jak to celé bylo umělé a až k smíchu (jak tu i párkrát bylo napsáno). Opravdu více než ohromující to bylo spíše k smíchu a chvilkami až trapné. Mladá slečna (Christy) v podání pro mě totálně cizí a hrozné herečky, která pořád valila oči, vystrkovala svoji "králičí" zuby a celý to měla pod palcem - vyhodila bych ji z lodi :D :D A je mi jedno, kam by dopadla - do záchranné sítě ne - o to bych se postarala ;) Hned v prvním dílu tam bylo tolik jmen, tolik postav, že jsem opravdu i v poslední minutě této "zábavy" u něčeho ani nevěděla o kom se mluví, kdo s kým všechno spal či nemá a má dítě :D :D Jsem opravdu ráda jen za 3 díly, škoda, že tam bylo tak málo mrtvých, byl to fajn nápad, skvělá představa, ale chtělo by to více dílů, aby se to mohlo rozvinout, lepší herce a každopádně lepší období, jelikož když jsem koukala na ty staré televizory, které měli vypadat jako z 50.let, ale pokrok tam přeci nepřišel - tak jsem zašla, jak jsou skvělé :) Nejlepší na tom všem bylo to oblečení, které nosila "honorace" z vrchu ;) ()

ER 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidně vystavěný příběh se zápletkami nejen z kategorie scifi. Prolínání vědeckého experimentu se současným světem působí neotřele a děj má snad všechny atributy,nutící k myšlenkovým úvahám,kam až to může zajít (hlavně v momentech,když srovnáváte iluzorní svět kosmické lodi a ten reálný). A pochvalu si může připsat i casting,který dokázal vybrat dost neznámých,ale solidně hrajících "tváří". ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ascensionu sa podarilo v pomerne krátkom čase ukončiť to, s čím začal. Ale ledva ledva, v podstate až v poslednom, veľmi prekvapivom závere. Potešilo prekreslenie spoločnosti, ktorá sa aj v tak limitovanom počte urobila vlastnú spoločenskú hierarchiu, i keď za nitky ťahá niekto iný. Politcké intrigy prebiehajú cez "posteľovú špionáž", seriál ponúka viaceré dejové línie, ako v lodi, tak na Zemi. Ten zásadný zvrat prebehne na konci druhej časti a kto bude sklamaný, nech seriál ďalej rašej nepozerá. Dejom nadupaná retro-scifi-detektívka, ktorá by si zaslúžila na rozvíjanie svojho nápadu tak dve série. No a mužov poteší množstvo zaujímavých ženských charakterov v sexy obaloch. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Veliké překvapení z produkce SyFy. Tato minisérie nasadí už prvním dílem velice vysoká očekávání s perfektním (i když jsem ho tušil) twistem v závěru. Zbývající dvě epizody už trochu pokulhávají, ale oproti jiným seriálům této stanice si tvůrci poradili i s rozuzlením poměrně dobře a já si mohl vychutnat toto povedené sci-fi. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Námět Ascension by s trochou snahy navíc utáhl jak delší seriál, tak i opravdovou minisérii. Místo toho ale tvůrci pouze spojily dvě epizody regulérního seriálu do jednotlivých dílů, a na prostor šesti takto zamaskovaných epizod už ve výsledné podobě námět nemá ani náhodou. První díl tak sice dokáže skvěle navnadit na zajímavou premisu a povedené kulisy, jenže ve druhém se na zdejší střízlivé a sympatické mystérium s nádechem Lost a příměsí Firefly balancující na hranici uvěřitelnosti svou dávkou konspirací nabalí kopa vztahového a politického balastu, který z průměru vyniká jen otřesným herectvím nemalé části zdejšího osazenstva. Přitom se před závěrečnými čtyřiceti minutami stihne ještě udát hromada nesmyslů, odkecat ještě víc zbytečných romantických blábolů a startrekovských plků, a teprve poté přijde na řadu více než slušné vybruslení ze stále více se rozjíždějící hlavní příběhové linky. Ta samotná, ač se nakonec svou velkolepostí úplně vymyká v úvodu naznačené atmosféře, dokáže oslnit a jako jediná ze všech těch nakousnutých konfliktů skončí povedenou pointou. ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama