Reklama

Reklama

Americká reportérka

  • USA Whiskey Tango Foxtrot (více)
Trailer 1

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (152)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $23,083,334Tržby Celosvetovo $25,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,283,312Tržby za predaj DVD v USA $2,194,123║ odľahčenie tu sadne, občas príde aj na nejakú tu dramatizáciu, napätie, herecky v pohode /60%/ ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Trailery a tvůrčí sestava z SNL lákaly na komedii, ale ve filmu by člověk vtipy spočítal na prstech horních končetin. Jedná se o průměrné drama o zajímavém tématu z nevšedního prostředí, ale upřímně je to celkem nuda. Herecky je však vše v pořádku - Fey, Freeman, Molina a Thornton si svoje role evidentně užili. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Ale jo, koukat se na to dalo, jen bych to určitě nenazval komedií. Na druhou stranu to určitě není ani nic akčního, i když se tam od obojího trochu najde. Jestli vás baví filmy o Afghánistánu, tak tenhle se určitě dá zařadit mezi ty odlehčené. Tina Fey mi nevadí, ale coby zapálenou vojenskou reportérku jsem si ji neuměl představit a v roli mi moc neseděla. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ani nemám pocit, že by tenhle film byl komedií. Spíš na vzniklou situaci v Afghánistánu nahlíží dost cynicky a podle mě i poměrně realisticky. Tina Fey tu hraje vysloveně krávu novinářku, která mě hned několikrát dokázala ve filmu nasrat. Novináři to totiž jinak neumí a serou se kolikrát vysloveně tam, kam by vůbec nemuseli. Hlavně, že mají zajímavý záběry. To, že ohrozí všechny okolo, to je sobecky vůbec nezajímá. Americká reportérka Tina Fey tady ale nenaráží jenom na novinařinu. Ona si tu nebere servítky ani s náboženstvím a tak tu docela obstojně dostává na frak i samotný Afghánistán, což je vlastně dobře. Podporuje to onu realističnost a mě by popravdě opravdu dost zajímalo, kde film vůbec točili, protože já měl pocit, jak kdybych v tom Kábulu opravdu byl s nimi. Zároveň tu ale zmiňuje i americkou armádu, která tu v dané době měla hovno co na práci a chovala se tu stejně jako NATO na začátku devadesátých let v Jugoslávii. Americká reportérka je takový filmařský nestraník, od kterého by se ruská filmařská propaganda měla učit. A k tomu v něm teče dost chlastu a sem tam se objevuje i Muslim, který pomáhá západnímu svět. Nic pro místní, ale jako náhled za oponu postačující. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vyhodil bych protézy, a přidal erotiku. Autentičností ale moc povedený film, kde sice roky ve válečné zóně utíkají jak prázdninové měsíce školáka, ale kousek z toho jiného světa přeci jen vidíme. Pornokomparzista Martin Freeman od doby Love actually poněkud zestárl. Ještě mě napadlo, co kdyby všichni novináři světa odmítli do válečných oblastí jet... kromě toho, že by novináře začali od té doby dělat lidi, kteří by jim nebyli, co by se stalo? Jako člověk tohle přeci vidět nepotřebuju, tak proč riskují životy? ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu Whiskey Tango Foxtrot zamená ve fonetické abecedě WTF. (KRYSIOPICE)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v USA, v Maroku a v Indii. (MikaelSVK)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama