Reklama

Reklama

Novinářka Kim Baker (Tina Fey) už má dost své rutinní práce, a tak se rozhodne opustit newyorskou redakci a coby válečná zpravodajka se vydává na nebezpečnou misi do Afghánistánu. Ocitá se daleko od domova i známého pohodlí a zažívá kulturní šok. Zároveň nachází přátele, kteří jí pomáhají se v novém prostředí zorientovat: dobrodružnou australskou korespondentkou (Margot Robbie), pragmatického plukovníka (Billy Bob Thornton) a okouzlujícího skotského fotografa (Martin Freeman). Uprostřed chaosu odhaluje Kim svou skutečnou sílu a riskuje vše, aby přišla s dobrou reportáží - v tomto „chytrém a absurdně vtipném filmu." (Pete Hammond, Deadline) (Magic Box)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (152)

venison 

všechny recenze uživatele

Produkce filmu "Americká reportérka" pravděpodobně hodně pokaňhala marketing.. Už jen podle úvodních posterů, kde je především zobrazovaná Margot Robbie ve stylu céčkového seriálu, jsem byla přesvědčená, že raději tuhle červenou válečnou knihovnu raději přeskočím.. Naštěstí mě ukecal můj muž, abych dala filmu malou šanci a já si tuhle příjemnou ironickou vcelku průměrnou záležitost s nadprůměrným obsazením pustila.. Tina Fey byla naprosto perfektně vybraná do role válečné reportérky, která vede poměrně všední americký život a nějakým omylem se rozhodne zkusit postrčit svou kariéru nebezpečnou misí do Afghánistánu. Velmi rychle se adaptuje na zdejší podmínky a s lehkostí naskočí na tuhle zběsilou jízdu, která je poháněna jedinou opravdovou potřebou - získat co nejadrenalinovější zážitek díky nějaké opravdu hodně exkluzivní reportáži.. Na Východě to pro ženy není jednoduché, tak musí být drsnější než mužský a vzniká z toho řada relativně vtipných situací.. Billy Bob Thornton má roli šitou na tělo.. Rozjíždějící love story mezi Tinou Fey a Martinem Freemanem mě bavila.. Margot Robbie byla perfektně otravná a ztvárnila velmi sympatickou mrchu :-) Nic převratného, ale tuhle uvolněnou a pohodovou životopisnou blbinu bych se podruhé pustit nebála.. Celkem fajn vidět komerčním a mainstreamovým okem vidět afghánskou problematiku - lepší než klasické střílečky ;-) Btw, název filmu spíše vystihuje originál než zpaznechtěný český překlad - "Whiskey Tango Foxtrot" zamená ve fonetické abecedě WTF.. :-) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Moderní adaptace klasiky Good Morning Vietnam, která je ovšem katastrofálně nepovedená. Jistě, pár světlých momentů to sice má, nicméně ani to zcela nezastíní fakt, že se po většinu času jedná o jedno velké "WTF". A to ani nemluvím o zcela promarněných potenciálech postav Margot Robbie či Billyho Boba Thorntona. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Situacia v Afganistane je natolko nudna, ze nikoho nezaujima a ako reporterku tam vyslu sice uz staru ale neskusenu Tinu Fay. Vdaka nej zistime ako to tam chodi a ze je to fakt nuda aj pre divakov tohto filmu. Nevedel som, co od tohto filmu ocakavat a nakoniec som ani nic nedostal. Ako nejaka absurdna satira to prilis vtipne nie je a nejaku velku myslienku som v tom tiez nenasiel. A nadherna ale uplne zbytocna Margotka to tiez nezachrani. Dvojka Ficarra - Requa prvykrat neuspela. 4/10. ()

simon84 

všechny recenze uživatele

Clovek cte Tina Fey, komedie... ok, z Afghanistanu, ale i tak. Cekal jsem proste taskarici ve stylu Studia Rock. Ne, ze by tam nebyly vtipny hlasky, ale film hooooodne dobrej. A zajimavej a dost seriozni o zivote valecne zpravodajky v Afghanistanu. kazdopadne muzu doporucit No nic, jdu objednavat predlohu... (o ktere jsem si pred shlednutim neprecetl). ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bláznivá, zapomenutá válka? Sure, akorát bez svižných dialogů, sympatických postav a srozumitelného děje. Tina Fey se hodně snaží, leccos i zachraňuje, scénář ale nikdy jasně neřekne, jestli je tohle jen naivní reportáž z války v Afghánistánu, cílená jako komedie ženám po čtyřicítce, nebo zodpovědný pokus o drama z války, jasně se vyhraňující vůči její absurditě. A to balancování mezi obojím bohužel nikdy tak zcela nechytne. Navíc dávám obrovský palec dolů za nevyužitou Margot Robbie. Pff. To se prostě nedělá. 5/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu Whiskey Tango Foxtrot zamená ve fonetické abecedě WTF. (KRYSIOPICE)
  • Hlavná predstaviteľka prišla do Afganistanu v roku 2002. Na vojenskom letisku je možné vidieť stroje Bell Boeing V-22 Osprey. V22 je americký viacúčelový vojenský konvertoplán, ktorý však bol v Afganistane nasadený až od roku 2007. (MikaelSVK)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama