Reklama

Reklama

Westworld - The New World

(série)
Trailer 2
Sci-Fi / Thriller / Western / Drama / Mysteriózní
USA, 2020, 8 h 3 min (Minutáž: 58–68 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Aaron Paul, Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandiwe Newton, Lena Waithe, Katy O'Brian, Tessa Thompson, John Gallagher Jr., Tommy Flanagan (více)
(další profese)

Epizody(8)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

NiMareQ

Nejde len o nezaujímavú dejovú linku, ale úplne sa zastavil vývoj postáv. Dolores je už 2 série úplne rovnaká. Jej dramatický psychologický vývoj sa zastavil v prvej sérii. William je znechutený, Halores neprirodzená, Bernard úplne mimo dejovú linku. Úplne náhodne sa mihne v dejovej linke Dolores bez akéhokoľvek vysvetlenia ako sa tam dostal.

A čo je najhoršie, ani jednej Doloresinej kópii som neveril, že je v nej Dolores. Chýbali tu skutočné herecké výkony. Dokážem si predstaviť, keby nám boli tie postavy predstavené a vykazovali by nejaký rovnaký patent správania, oblečenia alebo nejaký detail, ktorý by sme si mohli všimnúť a napovedal by, že všetci sú Dolores. Spomínam si ešte na tie herecké výkony z prvej série.

Komplexnosť postáv a rozsah dialógov so skrytým významom a filozofiou sa úplne vytratil. Nie je to ani priamočiare akčné sci-fi, ani mysteriózna výprava, ktorá smeruje k epickému súboju človeka a technológie.

Westworld sa úplne vyprázdnil po obsahovej stránke. Nemá zaujímavý príbeh ani postavy. Vôbec nebol využitý potenciál Rehoboama. Vlastne ani neviem kto tu bol záporák. Serac bol od začiatku smiešny, fádny a bez uveriteľnej motivácie.

Tretia séria obrovské sklamanie.

NiMareQ

NiMareQ (hodnocení, recenze)

Touto sérií jsem naprosto znechucen. Tu a tam se objevil segment příběhové linie / postava, kde bych rád volil vyšší hodnocení, nakonec jsem ale, až na dvě výjimky, nehodnotil lépe než za 0-2*.

Body které mi nesmírně vadily:

Naprostá nelogičnost postav a to jak jejich rozhodování, dialogů, reakcí a schopností boje

Dolores, zdá se, všechno o všech od začátku věděla a i svůj konec měla naplánovaný, odkud ale dostala přístup k takovým informacím mi je záhadou

Tisknutí kopií lidí (aj. hostů) jak na běžícím pásu. Naprosto zhovadilá a nereálná infiltrace do nitra společnosti. Zatímco v parku trvalo vytvoření důvěryhodné imitace tisíce iterací, Dolores to nyní na koleni zvládla udělat i s mrtvolou originálu ve střihu scény.

Hosté si nyní mohou dělat skutečně co chtějí, oplývají naprostou nezranitelností, nadpřirozenou silou. Dále např ovládání technologií na dálku (pc, droni, zbraně), věštění budoucnosti. Aj.

Odkrývané dějové zvraty ze série dělají akorát jednu velkou slátaninu. Postavy chodí v kruzích, vše bylo dáno, blabla; a pokud něco nesedí, tak Dolores vás, bez zbytečného vysvětlování, zavede k něčemu úplně jinému, co vám ale najednou začne dávat smysl a vy to jako pochopíte. Tečka. Nic hlubokého a promyšleného nečekejte.

na příspěvěk reagoval Apollyon09

joker30

joker30 (hodnocení, recenze)

No tak, po druhom diely sa mi vnukla myšlienka ako by to mohlo celé skončiť a vlastne a divím, že ma už nenapadla v prvom, resp možno aj po traileroch. Snáď to nebude také predvídateľné.

Chosé85

Chosé85 (hodnocení, recenze)

Prosím řekněte mi, jak se jmenuje ten herec, co vypadá jak Vincent Cassel (objeví se na konci druhého dílu)?

na příspěvěk reagoval mm13, Spiker01

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

mm13

Nešťastne naformulované, priznávam. Každopádne som tým myslel, že strih bol chaotický, ale jasné boli 2 časové linky, ktoré sa navzájom prelínali. Nebol to teda ten WoW efekt, ktorý sme zažili v prvej sérii. Dúfam, že tretia séria už na tento štýl rozprávania nesadne.

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Nemyslím si, že Dragon94 nepochopil dej. Roztrieštenie deja do dvoch časových liniek, ktoré sa navzájom prekrývali bolo účinné v prvej sérii, pretože to prinieslo WOW efekt a potvrdilo množstvo špekulácií. Divák, ktorý ten trik odhalil pocítil satisfakciu a ostatní diváci zažili aspoň prekvapenie, čo viedlo k satisfakcii.

V druhej sérii bola roztrieštená časová linka úplne zbytočná, chaotická a jasná už od prvej epizódy.

Keby dej plynul prirodzene, tak by to mnoho divákov nevidelo ako veľké terno. Veď už len samotná Dolores a jej výprava nedávala moc veľký zmysel.

na příspěvěk reagoval mm13

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Nebyl složitější. Byl jen účelově co nejvíce nakouskovanej a různě časově poskládanej, aby to vytvořilo efekt něčeho víc, ale vlastně to nebylo nic. Už jen fakt, že na druhou sérii nebude třetí téměř ani navazovat ukazuje, jak moc byla zbytečná.

PozorGranat

PozorGranat (hodnocení, recenze)

Petike

Ani se nedivím že jim to s přípravami tak trvá. Vsadím se, že ještě na konci druhé série sami nevěděli o čem bude třetí.

na příspěvěk reagoval dragon94

Petike

Petike (hodnocení, recenze)

Pokiaľ viem, tretia séria bude až v 2020-om. Nakrúcanie majú začať budúci rok, niekedy v máji alebo júni.

na příspěvěk reagoval PozorGranat

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama