Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (CinemArt)

(více)

Recenze (533)

Leník 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se bavila, ale pak už nastal pocit "opakovaný vtip není vtipem". Závěrečné záběry byly dost zbytečné, protože to, na co chtěli tvůrci upozornit, bylo průměrně inteligentnímu divákovi jasné i tak, tahle polopatičnost z toho udělala spíš agitku. Nebylo to úplně špatné, ale jedno shlédnutí bohatě stačí. ()

jecmen2 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetla a do kina jsem šla na komedii. Odcházela jsem se smíšenými pocity, s hlavou jako pátrací balón. Stejně jako film Die Welle se mi tento vryl do paměti z hlediska toho, jak plíživé a snadné je podlehnutí, ať už je to sympatickému Adolfovi, který přesně říká, co se chce slyšet, nebo sociálním nátlakům. Bylo to vtipné, bylo to překvapující a bylo to k zamyšlení. A tenhle zůsob točení mám ráda, takový dokument o dokumentu. A hlavně, když se něco děje v Berlině, hned jde hodnocení o * vejš :-) Doporučuji všem lidem všech věkových kategorií a ras. ()

Setanta 

všechny recenze uživatele

Občas sklouzává k přiblblým vtípkům (za to tu hvězdu dolů), právě proto je silný hlavně v momentech, kdy hraje navážno. A ne, možná by to nebyl tak dobrý snímek, kdyby polovina záběrů nebyla autentických, natáčených na ulici mezi živými lidmi. Kniha doslovná nebyla, snímek ano, a poprvé mám pocit, že je tomu dobře. Protože věřím že to tady může být zase - a mnoha lidem by to nevadilo. ()

rekurseman 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní dílo, smíšené pocity, promlouvání sama sebe do svého nitra. Začnu Tarantinovsky...na konci filmu Adolf řekl:"V každém z Vás je kousek mě" a ano, měl pravdu, i když vím, že to co ve filmu říkal, je špatné, hrozné a do dnešní společnosti nepatří, v koutku mé duše jsem s ním souhlasil a po filmu měl hořkou chuť na rtu. Nicméně obávám se, že to tak měli všichni diváci co tento film viděli. Film je natočen jako dokument/hraný film. Zprvu je Áda úsměvný, považují ho za komika, říká líbivé věci, lidé ho moc neposlouchají, nicméně asi v polovině film začne nabírat na obrátkách...Jde vidět, jak jsou lidé fanatizováni tím, co říká...tak jako je to dnes ve společnosti. Film jako by byl natočen v nejvhodnější dobu jakou kdy mohli vybrat...Ukazuje na lidi, že se vůbec nezměnili za těch 70 let...Stále stejné povahy, jen datum se mění. Myslím, že stojí za to...i když troufám si říct, že po zkouknutí budete cítit hořkou pachuť na rtu... ()

Rhod 

všechny recenze uživatele

Nebolo to veľmi vtipné, ale pozrieť sa to dalo. Skôr ma zaujímal názor ľudí a aký prejav bude novodobý Hitler mať. Zarážajúce však pre mňa bolo, že Nemci by ho nemali ani dnes problém nasledovať, ba dokonca sa ešte aj s hrdosťou ku nemu hlásili, fotografovali a pod. (vo filme asi len dvaja ľudia sa proti tomu pobúrili že sa niekto vydáva za Hitlera). Prejavy ako herecky tak aj zmyslovo boli ako aj vtedy, najviac zamerané na aktuálne problémy (pričom ani tu nevynechali tému imigrantov). Ale beriem to nakoniec ako film, popravde z mentality Nemcov som nič iné nečakal, aj keď je to veľmi smutné ... Ale čo už, človek sa asi nikdy nepoučí z minulosti z chýb ďalších. "Porazili sme demokraciu demokraciou". By A. H. ()

lilekbig 

všechny recenze uživatele

Už je tady zas aneb Führer je zpět. Tento film se skládá ze dvou částí. Ta první je vtipná a opravdu hodně a ta druhá je tůůůze nudná. Sečteno podtrženo a je to dobrých. 70% ()

mouzi 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem necetl, takze nemuzu srovnavat. Herec ztvarnujici hlavni roli mi moc nesedl. Nicmene krom nekolika slabsich momentu se jedna o dost zdarilou zalezitost, pri ktere beha mraz po zadech. Nejsem fandou techto doku-fikci, ale tahle se vcelku povedla. Totiz stejne, jako maji Cesi sve rytire z Blaniku, maji i Nemci sveho Hitlera.. ()

WDMD 

všechny recenze uživatele

Promrhaná šance. Vynikající předloha, tuctový film. Režie nedokáže akcentovat silné stránky původního textu. ()

tynusxxx_ 

všechny recenze uživatele

Německé filmy opravdu nevyhledávám (obzvláště německé komedie), ovšem námět mě velmi zaujal. Trochu jsem se bála té kombinace humoru s postavou Adolfa Hitlera, ale myslím, že se s tím tvůrci popasovali dobře. Některé vtipy byly opravdu povedené. S příběhem hlavního "hrdiny" (uznávám, není to zrovna nejlepší volba slov, když se jedná o Hitlera) jsem byla spokojená, zbylé postavy mi tak skvělé nepřišli, jejich chování mi přišlo občas hodně podivné a nereálné. Na můj vkus to také bylo až zbytečně moc dlouhé, závěr mě ovšem dostal. Trochu mě děsí, že reakce lidí z ulic byly skutečné... ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Byl jsem mile překvapen knížkou a film mě rovněž nezklamal. Překvapilo mě, jak věrohodně působila gestikulace a dikce Olivera Masucciho, třebaže je patrný parodický nádech jak ve filmu, tak i v jeho literární předloze, na chvíli jsem měl dojem, že chápu, čím tenhle podivný chlápek tehdy dokázal oblbovat davy. A z toho mě lehce mrazilo, stejně tak i z faktu, jak mocná jsou dnes média. Pokud by se do dnešní doby spolu s Hitlerem probudil i jeho kamarád Goebbels, dokázali by velké věci. Jinak tleskám Němcům za úspěšné zdolání überkorektnosti dnešní doby. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, reinkarnovat Hitlera do dnešní doby a sledovat, jak by řešil problémy dnešní doby. Méně zábavné už je zjištění, jak je lidstvo nepoučitelné a stále náchylné k fascinaci demagogickými vůdci. Filmu samotnému ale vytýkám spoustu nezáživných pasáží a tím i zbytečně dlouhou stopáž. ()

ElisR 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je zábavný, když se Hitler dostane mezi dnešní lid a absolutně nic nechápe. Pak už je divák v napětí, které trvá až do konce. Mé film nadchl, scénář super a ač byly některé scény delší, za mĕ velmi kvalitní komedie/drama ()

Meritor 

všechny recenze uživatele

Komedie? Z toho spíš mrazí. Němci trefili do černého. Vypovídá to o dnešní Evropě hodně. A trapná smutná vrba Merkelová... , pane jo, Němci už jí mají plný zuby. ()

DjLibnei 

všechny recenze uživatele

Pobavilo mě to a zároveň to mělo co říct... Ano, i tohle je možné... takže pozor na dnešní tvář ala Donalda Trumpa! > 70% ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Filmy podobného stylu nemusím, ale u této satiry jsem se neskutečně bavil. Bohužel po začátku je děj zcela předvídatelný, ale pak se to zvrhne v úžasnou parafrázi dnešního světa a zcela otevřenou kritiku současné nejen německé společnosti. Ke konci to začíná být trochu zmatené, ale o to víc mrazí závěrečné věty, které už nevyznívají jako nějaký vtip, ale bohužel smutná pravdivá skutečnost. Ne, není tady zas, ale spousta lidí by si ho tu znovu přála. Dávám tři hvězdičky jako průměr pocitů, které jsem v průběhu filmu měl, a k nim velké plus. Kdyby autoři trochu víc střihli nůžkami, získalo by to větší švih a hvězdiček mohlo být více, takto je to bohužel až moc zdlouhavé. Ale jinak si odnáším silný zážitek a několik věcí k zamyšlení. A o tom by kvalitní kinematografie měla být. 3+ ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mě. Ať jako politická satira, ať jako reakce na současné dění v Evropě, ať jako ukázka obrovského manipulativního vlivu sdělovacích prostředků, tak i Sašabaroncohenoveské zpracování a hlavně Oliver Masucci, jako samotný Führer. Chechtal jsem se, jako když se Áda dozvěděl, že má napsat Mein Kampf s mou ženou. Hláška: "Když vlčáka zkřížíte s jezevčíkem, co u toho vyleze?" - "Vlčozevčík." - "A jak to vypadá?" - "Legračně." Zároveň je vidět kolik ideolodie Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei skoro po sto letech v lidech stejně zůstalo. Smůla: bohužel viděl jsem pouze s cz dabing. I zde si našla místo hitová scéna z filmu Pád Třetí říše. Potitulkové scény. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Pre mňa absolútne nezaujímavá forma výsmechu jednej hlúpej ideológie, nenápadité, bez stráviteľného humoru a satiry, bez aktérskych emócií, takže 20%. ()

jojto 

všechny recenze uživatele

Dnes som zobral rodinu na výlet vlakom do 70 km vzdialeného akože "spa and wellness". Zaplatil som cestu a nastúpil. Rýchlik plný ako moje črevá po litri čučoriedok. Nezostalo iné miesto ako schodíky pri hajzloch. Cestu sme si krátili frflaním o študentoch a dôchodcoch, ktorí majú cestovné vlakom zadarmo a mi platiaci sme iba hovná na schodoch. A ak si chceme fakt sadnúť nech si teda ešte priplatíme za miestenky. Minúty trvali hodiny a za 60 minút sa z vagónu plnom adolescentov a neustále sa premávajúcich obživlých mŕtvol na hajzel a svoje vyprdené miesto, ponúkol 4x jeden, jediný pán, ano platiaci, nech si tie ŠTYRI deti (mám iba jedno) sadnú. Radu na vstupenky do akvaparku som si podstivo odstál a predbiehajúcich, prevažne potetovaných alebo počernejších som slušne prehliadal. Vo vnútri sme sa rozložili. Nič to, že nám počas kúpanie čmajzli lehátka a zatarasili cestu. S úsmevom som pozoroval ako ma predbiehajú v rade na tobogán i v bufete. No keď prišla dcéra s plačom, že ju nejaký parchant zhodil zo schodíkov na šmýkalke a ten na moje argumenty vztýčil prostredník, praskli mi nervy. Dotyčný "snedý" dostal facku, jeho tatko čelovku a plavčík na solar. Doprevádzaní výkrikmi "fašista, nacista, hajzel, k....t.." sme opustili komunitu a pred vchodom ma objala žena, že je na mňa hrdá. Je mi jedno čo si kto o mne myslí, jedno kto čo povie, ale za mojou rodinou budem stáť vždy. Tvrdo, bezpochyby a keď tak i "nacisticky či fašisticky". ()

Reklama

Reklama