Reklama

Reklama

Epizody(10)

Na počátku 14. století ovládají velšské území angličtí baroni. Ti jsou k vesničanům velmi krutí a vybírají obrovské daně. Proti nim se postaví bývalý rytíř Wilkin Brattle... (TV Prima)

Recenze uživatele MickeyStuma k tomuto seriálu (11)

Mistr popravčí (2015) 

Krutý svět 14. století v seriálu bez ponuré temné atmosféry, napětí a vůbec středověkého dobrodružství. Výprava je přijatelná a sem tam i nějaká opravdu drsná scéna. Ty se však dají na jedné ruce spočítat. Divácké ambice obzvlášť upadnou u diváků zmlsanými seriálem ´Hra o trůny´. Něco takového tu hledat je zcela zbytečné. Převážně konverzační dějství spíše unavuje, ale příběh jako takový nezajímavý není Chtělo to daleko větší šťávu. ()

Pilot (2015) (E01) 

První díl seriálu je velice rozvláčný. V podstatě se jakoby divácky rozkoukává kde se co děje a jaká postava má kde v příběhu svou pozici. Film jako takový je svým způsobem velice skromný a typicky televizní, i když se nějaká ta drastická scéna objeví. Příznačný dojem to tedy zatím neudělalo. ()

Proti všem (2015) (E02) 

Po události z konce předchozí části je tedy udán směr dějové linky týkající se hlavní postavy příběhu. Na začátku vcelku brutální scéna válečné vřavy, ale jinak se opět vše nese převážně v konverzačním hávu. Atmosféra zůstává ryze televizní bez patřičného napětí. ()

Modla (2015) (E03) 

Intriky se rozjíždí a dějová linka se tak v zájmu dramatičnosti stává zajímavá. Stále ale chybí napětí a větší dobová syrovost. ()

Hlad (2015) (E04) 

I přes další akční scénu, která nebude zřejmě chybět v žádné části seriálu, se děj i nadále věze v konverzačním tónu, který sice je na události bohatý, ale stále bez okázalého napětí. ()

Zkouška početí (2015) (E05) 

Tato část se zabývá jistou okázalostí, kterou už prozrazuje český distribuční název. A tak ve své podstatě budí zvědavost. A to je asi tak všechno. Komorní nátura konverzačních scén přetrvává byť z větší výpravou. Opět se dočkáme rvačky a břitké televizní atmosféry. ()

Trny (2015) (E06) 

Dějová linka se vyvíjí skromně a zásadově. A tak přirozenou cestou příběhu vyjdou na světlo další potřebné dějové sounáležitosti. Akční scéna tentokrát žádná, jen hluboká komornost. Ta hluchá místa už opravdu ubíjí. ()

Obětní beránek (2015) (E07) 

Vývoj událostí je sice zajímavý, ale každou minutou jakoby příběh ztrácel dech. Pozice diváckého zájmu se pomaloučku stává zase o něco nudnějším. O to víc šokuje závěrečná scéna, která patří od počátku seriálu k nejdrsnějším. ()

Vyjednávání (2015) (E08) 

Komorní dramatizace je nedílnou součástí seriálu a tak nelze očekávat nic ledajakého. Dějový vývoj stále v pomalém tempu. Jeden souboj to okoření ale jinak převyšuje klasická konverzační atmosféra. ()

Francouzská krysa (2015) (E09) 

Předposlední část a jeden by už očekával nějaké vyhrocené drama, ale bohužel. A jedna silně naturalistická poprava to skutečně nezachrání. Vývoj děje samozřejmě ujde nějaký ten kousek cesty dál, ale nadšení z toho vůbec nevzejde. ()

Krev a smír (2015) (E10) 

Závěrečná část je ohromným zklamáním. Primitivní bitva, je už jen třešničkou na dortu. Komorní atmosféra mohla být alespoň tady více stavěná v napětí, než v únavnost, která se okamžitě rozplývá do ztracena. ()

Související novinky

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

20.10.2022

Kurt Sutter svoji tvůrčí štaci u stanice FX zakončil nešťastně, když byl vyhozen poté, co se údajně nechoval ke svým kolegům a podřízeným úplně nejlíp. Autor seriálů The Bastard Executioner, Zákon… (více)

Reklama

Reklama