Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (152)

Eire 

všechny recenze uživatele

Američania (po čiastočnom odmäku) môžu za veľké prachy natáčať NEMECKO v ČSSR a do toho im vytrhne Červená Varšavská Armáda... ( v realite ) Vtedajší obyvatelia spoločného štátu museli byť z toho riadne ZMAGORENY 🗽🧐🇨🇿... VOLE! 70% ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Úchvatný válečný film, ve kterém se jen nehovoří, ale hlavní roli zde má akce. Myslím, že na svou dobu je to velmi kvalitně, ba dokonce nadčasově, natočeno. Má to sílu bez problémů oslovit i dnešního diváka a děním na plátně ho zaujmout. Navíc i docela odpovídá reáliím: předevčírem jsem navštívil Remagen a tenhle film jsem si prostě musel připomenout. ()

DaNvYto 

všechny recenze uživatele

Tak údajně bylo natáčení v Čechách i záminkou k tomu, aby Američané odvezli dokumenty ohledně kolaborantů, špiónů atp. Ukořistěné od nacistů za 2sv., které odvézt po válce nestihli. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý vojnový film o zaujímavej vojnovej operácii, v ktorej ide obom protivníkom o to isté zachrániť/zničiť most. Herci sú výborní a v jednej z hlavných postáv nemeckého majora sa objaví Robert Vaughn, zo Siedmich statočných. ()

liebgott 

všechny recenze uživatele

bezesporu skvělý válečný film který byl natočen tady u nás , postavy jsou spíš jenom panáci kteří chodí a střílí , jedniné zajímavé postavy byl německý Major a Seržant Angelo (pobavilo mě jak mu v cz dabingu říkají Enžl) Bitva je zpracovaná na tu dobu velice slušně a na všechny Schaffee a Sdkfz je radost pohledět , trochu my přišlo dost ujeté že Enžl na konci záhadně vstal z mrtvých aby se prošel po mostě v německým vohozu ale jinak si troufnu říct že Most u Remagenu je zaslouženě klasika mezi válečnými filmy . ()

gezko 

všechny recenze uživatele

Skvelý vojnový film, ktorý sa natáčal v ČSSR. Priznám sa, to som nevedel, hoci som film videl viackrát na VHS. Vlastne ešte stále ju mám doma, len prehrať to už nie je na čom :D Film je špecifický tým, že rozoberá osuby vojakov pri obsadzovaní strategického mostu cez rieku Rýn z ich pohľadu - z pohľadu bežného vojaka. V tomto momente sa odlišuje od moderných vojnových filmov (Zachránte vojaka Ryana, Nepriateľ pred bránami...). Z obrazovky sa na vás nevalí samé hrdinstvo a ochota zomrieť za vyšší cieľ, ale práve naopak. Vidíme tu osudy vojakov, ktorí majú strach, nechcú ísť do bitky, nechcú odmínovať most, pretože môžu prísť o život. Ich jediným potešením sú cigarety a keď môžu na statku chytať sliepky. Vďaka tomu sa tento film dostáva do prvej ligy. Ešte nemôžem opomenúť skvelú hudbu Elmera Bernsteina, ktorá robí perfektnú kulisu počas celého filmu. ()

gizi 

všechny recenze uživatele

Film má výborný začátek díky povedenému akčnímu snímání kamery. Pak trochu polevuje, ale později se opět slušně rozjíždí. Opravdu povedený válečný film, ovšem hudba mi sem nesedí. 9.5.13, 75%. ()

Filatov 

všechny recenze uživatele

Tolik jsem rád, že náš most v Davli byl účastníkem natáčení tohohle filmu, člověku to udělá radost a taky jsem si říkal, jaký to bylo štěstí, že se Most u Remagenu mohl natáčet u nás, když tu vládly takový poměry. No ale k samotnýmu filmu. Budu opravdu jenom chválit. Film už je pro dnešní dobu docela hodně starej, ale to vůbec nevadí. Můžeme v něm obdivovat hodně válečné techniky a ten zběsilý postup američanů k Rýnu byl zpracovanej opravdu v ďábelsky rychlým tempu. Atmosféra postupu vojsk je podle mýho zachycena dobře a atmosféra války jakbysmet. Líbilo se mi i to, že film se zaobírá oběma stranami a nevidí film jenom z jednoho pohledu. ()

mokurek 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o dobývání jednoho mostu v Německu na konci 2. sv. války. Když jsem to viděl poprvé byl jsem nadšený z toho z čeho je malému klukovi jako jsem byl já líbí na válečném filmu: likvidace města :-) ()

Nobunaga 

všechny recenze uživatele

Když pominu účast českých herců a české exteriéry- v hlavní roli most v Davli, německé velitelství na zámku v Duchcově či tanky prohánějící se ulicemi starého Mostu coby městem Remagenu, je tento válečný film vyjímečný hlavně tím, že se nebojí ukazovat i odvrácenou stranu zdánlivě hrdinných bitev. Vojáci na obou stranách jsou zde pouze šachovými figurami polních generálů, mnohdy obětními. Na místě bitvy jsou ale skuteční lidé, kteří se tváří v tvář nepříteli, dvakrát rozmyslí, než podniknou nějakou bezhlavou akci dle představ a rozkazů svých velitelů. Vzduch je prosycený explozemi, kulkami, střelným prachem, adrenalinem, ale také strachem ze smrti permanentně visící ve vzduchu a zodpovědností za vojáky ve své jednotce. A to nejen na straně US Army, ale i na straně Wehrmachtu. Jak v závěru trefně poznamenává major Kruger- někdy je těžké určit, kdo je vlastně skutečný nepřítel. ***** ()

Vlkopec 

všechny recenze uživatele

Solidní válečné drama s pár mezerami v logice děje. Nebylo by ale určitě dobré brát jej jako realistické vylíčení skutečných událostí - například místo chladného března se filmový děj odehrává v plném létě. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Ano již klasika nejen věkem, ale i kvalitním natočením... Hlavně Němci nevypadají jako hlupáci a budižkničemu ()

Chicharron 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších válečných filmů vůbec, navíc točený v Československu. Není v něm tolik hereckých superstar jako v dalším mostu, který byl příliš daleko, ale je hodnotný mimo jiné tím, že neukazuje zrovna sluníčkově vztahy v armádě plné šmejdů a kariéristů a to na obou znepřátelených stranách. Roli sapéra wehrmachtu si střihnul Rudolf Jelínek... ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným válečným eposům tento působí komorněji, už jen proto, že se prakticky odehrává jen na jednom místě, ani tak ovšem nepostrádá napětí, akci a slušné herecké výkony. Také zde výjimečně ukazuje lidskost na obou stranách barikády. ()

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama