Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Han22 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z klasické šestky kreslených Asterixů. Chybí humor, zajímavý příběh. Podvodný věštec mě nebavil, psychedelické scény s praštěným druidem byly divné, navíc se to celé nehne z okolí vesnice. Jako by nepříliš zábavný film z roku 1989 symbolizoval konec klasické francouzské kinematografie plné ztřeštěných komedií a milovaných klasik. ()

MCZ 

všechny recenze uživatele

Takovou kombinaci strašidelné atmosféry, infantilního humoru a místy až psychedelicky působících scén jsem u Asterixe ještě neviděl. Na začátku jsem z toho taky byl trochu v rozpacích, jenže pak jsem si uvědomil, že ono to dohromady kupodivu dost dobře funguje a u mnohých fórů a fórků se dokonce chechtám s upřímností malého dítěte, takže i za tohle dávám hodně spokojenou osmičku (a skoro bych chtěl jít výš, uvidíme příště). 8/10 ()

Reklama

mcleod 

všechny recenze uživatele

První z dlouhé řady nepovedených Asterixů. Zdá se mi, že vtipy nejsou na takové úrovni jako ve starších filmech... možná je to i atmosférou filmu, která je na hony vzdálená Goscinnyovskému optimistickému hravému vidění světa, které je mi v příbězích o Asterixovi tak sympatické. Přesto je tento film oproti těm pozdějším ještě koukatelný. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Z tohoto Asterixe bavil mě jen falešný věštec, skrze jehož osobu byly překrásně zesměšněny principy tohoto řemesla, na kterých, světe div se, dodnes stojí. Jinak jsem však ve filmu spatřoval pouze sled dětinských vtipů - snad bych měl odpustit, když je určen pro děti, ale to víte, jsem ztělesněným zlem... ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Velký boj o hodnocení. Tak trochu magořina. Kdybych viděl už v dětství, tak asi v pohodě, ale i tenkrát taková Británie mi přišla zvláštní a temná. Tady to není jinak. Nějaké hlášky a situace jsou pecka. Ale nejednou jsem byl dost skeptický. Nejednou jsem postrádal jednoduchou komičnost a vtipnost, jak jsem byl zvyklý. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama