Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Jonathan Pine (Tom Hiddleston) je hotelový recepční, který dříve sloužil v armádě. Důstojnice britské tajné služby, agentka Burrová (Olivia Colman) ho přiměje ke spolupráci. Má za úkol zjistit, co má anglická a americká tajná služba společného s ilegálním obchodem se zbraněmi. Jako krytý agent se musí dostat do co nejtěsnější blízkosti mocného obchodníka se zbraněmi Richarda Onslowa Ropera (Hugh Laurie), jeho přítelkyně Jed (Elizabeth Debicki) a jeho společníka Corcorana (Tom Hollander). (AMC Czech)

(více)

Recenze (239)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se nepovedlo Spectre ani Jason Bournovi se zde povedlo na jednicku. The Night Manager je skvela spionska zanrovka, ktera i na plose sesti hodin funguje, napina a bavi. Skvele obsazena, skvele zahrana a skvele odvypravena. A ani k tomu nepotrebuje honicky ve sportacich, prestrelky, nebo vychoreografovane bitky. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Přímočarý mistr Roper, jehož inteligenci a ostrovtip by si ostatní protagonisté mohli plnými doušky nabrat a ještě by mu dostatek zbyl, zachraňoval všechen scénář. Člověk by se až divil, jak by mohl někdo tak opatrný naletět na pel Janathanovi. Ponechám-li stranou, že tvář a charakter "agentu" Pinovi propůjčil nenapodobitelný Tom Hiddleston, neobjevila jsem na postavě nic atraktivního, nic mimo dílnu prvoplánovosti a patosu. Co se týče ženských rolí, agentka Burrová je samozřejmě ranařka první třídy. Myslím, že si ji brzy vezmou za vzor světové feministické organizace. Děcko se předpokládám narodí už rovnou s křídly a ideálně poroste mnohonásobně rychleji než ostatní. Jed je zase mistryní v protiřečení si. V jednu chvíli hořekuje, že přeci není manželovým majetkem, načež se svěřuje budoucímu milenci, že přece nemůže doma přiznat své nemanželské dítě, protože Roper si jí koupil kvůli mládí a kráse...Nicméně opět zjišťujeme, že největšími podporovateli válek jsou vlády dvou nejmenovaných zemí, proti čemuž je těžké se bránit a možná nakonec nezbude nic jiného, než kontaktovat takového pana Richarda a vybaveni vyjít do ulic (ačkoliv na defenestraci stačí okno!). ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Noční vrátný z roku 1974 a tento mají stejnou předlohu?Tento na mě zapůsobil jako podruhé přelitý lógr.Nemělo to chuť a ani vůni.Najdou zde své milovnice příběhů červené knihovny,tentokrát zasazený do špionského prostředí. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Séria dáva dôraz na postavy a dialógy a tie sú výborné napísané aj obsadené. Laurieho Roper, aka "najhorší muž na svete", je záporák per excellence a Hiddleston je geniálny ako agent typu tichá voda brehy melie. Ale ani ostatné postavy nezaostávajú. Tempo príbehu je síce pomalé, ale preto dáva vyznieť všetkým jeho detailom. Navyše na to, že jeho námet má skoro 25 rokov, je pomerne aktuálny. Lokácie sú zaujímavé, krásne a vierohodné a úvodné znelka a titulky sú veľmi štýlové. Keby mi niekto povedal, že sa dá natočiť výborný špionážny seriál s minimom akcie či napätia, tak mu neuverím a napriek tomu, tu ho máš. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Další takový ten sebemrskačský thriller BBC o tom, jak je bílý muž špatný a bílé vlády zkažené. Žádná akce, samý kecy, jedině to zachraňoval Tom s Hughem. (Hugh mi jako záporák přišel o mnoho lepší, než jsem ho viděla kdysi v nějaké komedii). Jako nahlédnutí do techologie obhodu se zbraněmi to bylo celkem poučné, jako nahlédnutí do života zločinecké smetánky to bylo stereotypní a nudné. Vysoko nad průměr hodnotím úvodní znělku a hudbu. Ale ten Tom, ten Tom !! Za něho dávám i třetí hvězdu. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Vcelku standardní agentská záležitost. Rukopis Susanne Bier se od druhého dílu občas objeví. Časem bych si měl přečíst nějaký román od Johna LeCarrého, abych zjistil, zda píše také tak rozvláčně, jako jsou rozvláčné adaptace... ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Bože naprostá strašlivost, toporné herecké výkony (bez vyjímky). Naprosto předvídatelný děj. Na prosto nebavilo, utahané, hrozné. Druhá polovina je o fous lepší, nicméně pořád neskutečné peklo. Hlavnímu hrdinovi jsem nevěřil ani za mák, tragický výkon. ()

Dallas 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že som čakal niečo trošku iné, ale to čo som dostal bolo výborné. Sfúkol som to celé za jeden večer takže asi tak. Herci sú špičkový a ich motívy dostatočne vykreslené. Hlave motív agentky Burrovej, ktorá ho v jednej scéne so slzami v očiach vysvetľuje. Po tom je už obraz Richarda Ropera ako čistého zla dokonalý. Čistokrvný Lord of war, ktorému na nikom a ničom nezáleží z ďaleka tak ako na bohatnutí na smrti a utrpení. Vyslovenej akcie nie je moc, ale za to napätých momentov, v ktorých neviete čo sa udeje ďalej je dosť. Slušne vykreslené je aj pozadie špionážnych agentúr a ich práce (a prioritách ich špičiek). Určite doporučujem pozrieť si to ak vás zaujíma daná tématika. Takže záver ... veľmi dobrá miniséria a hrozný pocit, že takto to zrejme ozaj funguje. 75% ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Kvalitne obsadená a dobre zahraná špionážna žánrovka, ktorá minimálne počas prvých dvoch dielov navnadí a naznačí, že by mohla byť aj niečím viac, než len tradičnou žánrovkou. Bohužiaľ vo výsledku to je všetkým, čím je. V neskorších dieloch naťahovanie, logické lapsy a celková častá deravosť scenára nezanechá príliš dobrý dojem, naviac podobná príbehová kostra je už aspoň tisíckrát videná. ()

simply 

všechny recenze uživatele

Noční recepční mě hodně bavil, i když tento typ seriálů není zrovna mým šálkem kávy. Líbilo se mi, že to bylo zaměřené více na vývoj postav a dialogy než akci. Hugh Laurie klasicky úžasný a Toma Hiddlestona mám film od filmu radši, od Lokiho ušel obrovský kus cesty...4,5 * ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Bezgradační a ve své podstatě příběh na pět vět, ale bude vám líto, že to končí. Minisérie založená na atmosféře, která ve vás udržuje napětí po celou dobu, třebaže gradace se nekoná ani v samém závěru. Komorně natočená a téměř k dokonalosti dovedená špionážní minisérie, kde jsou jen dialogy, které tam mají být a ani o chlup víc slova než je třeba. Tady hrají výrazy herců, kamera a ta atmosféra... K plnému hodnocení mi chybí to, že tam občas trochu haprují motivace postav, zejména v posledních dílech, těžko říct, jestli je to vinou toho, že tvůrci byli nuceni zkracovat, nebo vykreslení podcenili, anebo to není již v předloze. Každopádně to je jen drobný šrám na jinak skvělé podívané. 85% ()

PAVEK 

všechny recenze uživatele

Tento seriál by ve středověku měl potenciál nahradit i ty nejhorší z mučících přístrojů. Koncentrovaná nuda – toto slovní spojení seriál nejlépe vystihuje. Je tedy otázkou, proč vlastně dávám tři hvězdičky a nikoliv odpad. Což o to, ono je to po řemeslné stránce natočeno zřejmě dobře, herecké výkony jsou také dobré, ale je to naprosto, naprosto o ničem. Už dlouho se mi nestalo, že by mi byl hlavní hrdina tak mimořádně nesympatický. Ostatně, nesympatické jsou v seriálu snad úplně všechny hlavní i vedlejší postavy, což je pro mě taktéž rarita, skutečně nepamatuji seriál, kde bych vůči všem postavám choval takové antipatie. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsi kvalitny britsky kusok. Hugh Laurie si rolu ocividne uziva a ze to ako cynicky obchodnik zo smrtou vie. Tiez sa mi pacilo, ze sa boria niektore mosty, ktore si mozno nezainteresovany divak z podobnych naivnych kuskoch myslel. Ci o tajnych sluzbach, ci naivite o zbrojeni Zakulisne taktiky, spojenectva a podrazy vo svojej nahote. Hlavny kladas, opat istotne realnejsi typek ako ti z "007" bachorky. Parada. Silna stvorka. Odporucam. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Seriál s atmosférou, která by se nerozřízla ani motorovou pilou. Toma Hiddleston (pro kterého to byl takový casting na roli Jamese Bonda) zazářil, všem nám předvedl, že je to skutečné herecké eso. Od Mistra Laurieho jsem nečekal nic menšího, než bezchybný prvotřídní herecký výkon, a není překvapením, že má očekávání bohatě naplnil, ba i překonal. Nezklamali Elizabeth Debicki, Olivia Colman, Tom Hollander, ani ostatní představitelé vedlejších rolí. Téměř nulová akce rozhodně nebyla na škodu, zbytečně se tím totiž neztrácel čas, který byl inteligentně věnován prozkoumávaní a prohlubování postav, jejich vztahů a uvažování. Minimum hudby přidalo scénám na napětí a jakési hustotě. Celkově to byla jedna z mála minisérií, která mě naprosto pohltila a bavila od začátku až do konce. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

strasne me tam sral , ten milion zaberu na pohledy oci. tak dlouhy a podezrely ze i slepej by si musel vsimnout ze se neco deje. to jen zenska, si muze myslet, ze tohle je napeti. trapny. nerealny. je poznat zensky rukopis. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Naprostá lahůdka, skvělé obsazení, atmosféra, hudba. Prostě chytrý krimi dramatický seroš, jakých je jako šafránu. Naprosto excelentní Tom Hiddleston a Hugh Laurie. Za mne plný počet. Už se těším na další řadu. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Seriál má rozhodně několik kvězd za statečnost. Je zajímavě, až riskantně obsazen (Loki vs Dr.House), ač tématicky není nijak originální a je vyprávěn velmi rozvážně až rozvláčně a nikam se nežene, což pro vytěkaného diváka současných seriálových hitů může být mínusový bod. První díl nijak zvlášť nenavnadil, ale po třetím už mě to vyloženě baví... ()

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

Režisérka Susanne Bier a Nicole Kidman spojí síly

08.11.2018

Susanne Bier (Druhá šance, Bird Box) naposledy vyhrála Emmy za režii všech dílů oceňované televizní minisérie Noční recepční. Po dvou letech a celovečerním filmu pro Netflix se teď vrací, aby spolu s… (více)

Noční manažer má následovníka

Noční manažer má následovníka

17.01.2017

Loňská špiónská minisérie The Night Manager si odnesla domů tři Zlaté glóby. Televizní stanice AMC a BBC proto neváhaly a oznámily adaptaci dalšího románu Johna le Carré. Tentokrát se bude točit… (více)

74. Zlaté glóby - výsledky

74. Zlaté glóby - výsledky

09.01.2017

Bezkonkurenčním vítězem letošních Zlatých glóbů se stal muzikál La La Land. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu film sedmkrát nominovala a sedmkrát ocenila. Nejlepší film - komedie nebo… (více)

Reklama

Reklama