Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy by byl takřka dokonalým zločincem, kdyby ho nesužovala jedna fobie za druhou. Se svým chráněncem Frankem jsou na dosah největšího kšeftu své kariéry. Jeho psychiatr ale náhle odjede a Roy je nucen najít si jiného, toho mu doporučí Frank. V rámci psychoterapie objeví, že Roy má z jednoho nevydařeného vztahu 14letou dceru. Angela mu vtrhne do života s vervou sobě vlastní. Brzy odhalí, čím se její otec ve skutečnosti živí, a rozhodne se do jejich velké akce zapojit. I díky její pomoci Roy s Frankem podvod dokončí úspěšně a oberou jakéhosi Jacka o velké peníze. Při akci je Roy zraněn a probírá se až v nemocnici. Je vyslýchán policií, proto se rozhodne, že pro jistotu své dceři svěří heslo k bezpečnostní schránce, kde jsou všechny jeho úspory. Policie se ale nevrací a schránku najde Roy vybranou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

novoten 

všechny recenze uživatele

Scott mě čím dál víc překvapuje. Zatímco jeho ceněné legendy mi nějak nemohou pořádně přirůst k srdci, odbočky do zdánlivě cizích žánrů mi sedí parádně. O Švindlířích to platí o to víc, o co nemám rád žánr podvodných komedií. Scott totiž mnohá klišé o posledních akcích a nenadálých rodinných vazbách převrátil naruby a navíc překvapivě funkčně posadil do role totálního neurotika Nicolase Cage, který překvapuje snad už všechny své odpůrce. Byl jsem napjatý při scéně letištní akce, hlavním postavám jsem bezmezně fandil. Líbilo se mi takřka všechno - až na finální zvrat, který by mohl hodně škodit při dalším zhlédnutí. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Keď už má pršať, tak nech radšej leje. Toto že režíroval Ridley Scott? Jediné, čo u mňa film zachraňuje od odpadu sú pekné a vydarené kamerové filtre natoľko typické pre režisérovu tvorbu a hudba. Inak je to film uškriekaný, blbý, neskutočne nevtipný a nijak oslnivo zahratý s veľmi slabým námetom a rozuzlením. Veľmi nadhodnotený film a režisérovo najhoršie dielo.25% ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott má opravdu neuvěřitelné výkyvy. Švindlíře zdá se natáčela jeho slabší a horší polovina. Většina filmu ujde, ale konec se svou překombinovaností sráží výsledný dojem ještě o nějaké to procento dolu (takže za 50%). Už začínám mít těch rádoby zapeklitých konců plné zuby, i když takový Basic asi jen tak nějaký film netrumfne. A když bych se měl vyjádřit k obsazení, tak vůbec nechápu proč zde hraje Sam Rockwell, ten je zde totiž naprosto zbytečný. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Aj majster občas šlapne do... Ach, a tu je dôkaz, aj keď by sa samozrejme našlo niekoľko vhodnejších "kandidátov". Chápem, že Ridley Scott chcel už po tých rokoch natočiť niečo úplne odľahčené, ale treba uznať, že mu to naplno vyšlo až pri Dobrom ročníku. Podvodníci ale ani zďaleka nie sú tým, čím mohli byť. Na komédiu je totiž film takmer nevtipný a vďaka tomu je mnohokrát nudný. Často sa mi film javil ako mimoriadne zdĺhavý a teda vôbec neviem, ako by to dopadlo, keby Ridley neobsadil môjho obľúbenca Nicolasa Cagea. Najmä vďaka nemu a celkovo vďaka príjemnému sa stáva film znesiteľným a občas, ale skutočne len občas zaujímavým. Nedá sa povedať, že je to strata času, to určite nie, jednoducho je to film ideálny ne jedno pozretie. Mne bezprostredne po zhliadnutí z hlavy vyšumel a dnes si už len veľmi matne spomínam na ten, mnohými spomínaný, prekvapivý záver. Čo už... ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jsem jedna velká vyjímka, která zbožňuje Matchstick Men! Nejhorší Ridley Scott? Proč proboha? Ten příběh, ten děj, ta zápletka, ta kamufláž, ten skvělej Cage, ten úžasnej Rockwell, ten famózní závěr!!! To je to všechno, co mě dělá spokojenýho u tohoto dílka! To jak Frankie vyjebe se svým učitelem Royem, jak si vše naplánuje, jak nastrčí falešnýho psychiatra, policajty a především "dceru"! Veškerý upravený zázemí, který Roye i diváka mate. Opět pro mě strhující rozuzlení a koncovka. Asi mě stačí málo k radosti a parádního požitku z filmu, ale jestli je to málo zrovna ve Švindlířích, tak šup sem s dalšíma takovýma kouskama!... 90% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Okrem amerického štátu Kalifornia sa natáčalo aj vo Vojenskom múzeu v Rokycanoch. (MikaelSVK)
  • Film je natočený na motívy novely Matchstick Men od amerického spisovateľa Erica Garcii. (MikaelSVK)
  • Alison Lohman ztvárnila 14letou "puberťačku", přestože ji bylo v době natáčení bylo již 23 let. Na tuto skutečnost se objevuje narážka na konci filmu, kdy představitelka řekla větu, že už plnoletá je - v USA dosáhne člověk plnoletosti ve věku 21 let. (Spiker01)

Související novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (více)

Reklama

Reklama