Reklama

Reklama

Bobby (Jesse Eisenberg) pochází z Bronxu. Žije s věčně se hašteřícími rodiči a bratrem Benem (Corey Stoll), který jako čistokrevný amorální gangster zastává názor, že každý problém se dá snadno vyřešit hrubou silou. Bobbymu je jasné, že potřebuje změnit prostředí. Odlétá do Hollywoodu, kde začne pracovat jako poslíček pro strýčka Phila (Steve Carell), který je mocným agentem filmových hvězd. Vstupuje do světa opojných večírků, plných celebrit, modelek, playboyů, producentů a politiků. Na první pohled se však zamiluje do strýcovy půvabné asistentky Vonnie (Kristen Stewart). Problém je, že Vonnie má vážný vztah, takže se Ben musí spokojit s pouhým kamarádstvím. Ale nic netrvá věčně, Vonnie se s přítelem rozejde a velmi rychle opětuje Benovy city. Jeho nabídku k sňatku však odmítá. Zlomený Bobby se vrací do New Yorku, kde začne pracovat s bratrem Benem, který si otevřel noční klub. Z Bobbyho se stává velmi schopný impresário a z klubu Les Tropiques jeden z nejvyhledávanějších ve městě. Přestože Bobby stále miluje Vonnie, sblíží se s Veronikou (Blake Lively), okouzlující dámou z vyšší společnosti. Svatba. Veroničino těhotenství. Benův život se zdá šťastný. Ale jen do toho večera, kdy do dveří Les Tropiques vstoupí Vonnie... (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (293)

hrona 

všechny recenze uživatele

Woody Allen mě zkrátka stále neskutečně překvapuje, sype rok co rok film za filmem, a ty bijáky mají stále vynikající úroveň. Ovšem Café Society u mě vzbudilo přímo Wau efekt, ani jsem nedoufal, že bych letos viděl film, který mě nadchne tak, jako právě tento. Neskutečně dobře nakostýmované, vypiplané co do detailu, nádherně natočené a v neposlední řadě naprosto skvěle zahrané, Jesse hraje typickou figurku Allena přímo na jedničku a že ho jako herce dvakrát nemusím., musím mu vyseknout poklonu. Hudební složka ve spojení s dobovou atmosférou , ostatně jako u všech Woodyho filmů je naprosto bravurní. Zkrátka veliký filmový zážitek. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

51. KVIFF - Allen natočil recyklovanou bezpečnou komediální jednohubku, Eisenberg hraje sebevědomého roztěkaného mladíka, Stewart city zmítanou hlupku, takže ve vesmíru je rovnováha a vše je tak, jak jsme na to zvyklí. Postavy jsou jednorozměrné figurky na šachovnici Woodyho humorné hříčky, nikoli skuteční lidé. Proto to celé jen prošumí. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Znova som čakal niečo horšie ako som si čítal komentáre. Ale zase raz musím povedať, že sa mi to páčilo. Eisenberg je asi jediný, kto dokáže prebrať štafetu po Allenovi v rámci neuróz a ide mu to parádne. Do toho musíme započítať nádhernú Kristen Stewart a charizmatického Carella ktorý nás znamenite prevádza svetom Hollywoodskej smotánky. New Yorská časť, je ale emocionálne hutnejšia a dopĺňa tú z Los Angeles o výdatnú dávku emócií. Fungujú tu vzťahy, referencie aj atmosféra a rozhodne sa jedná o ten s príjemnejších Allenovských zárezov. Až natoľko, že by som sa išiel s radosťou pozrieť do Cafeí Society, vypočuť si hlavnú speváčku a popíjať pri tom extra suché martini a hľadať medzi tým zhlukom ľudí svoju vyvolenú. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Je obdivuhodné, že renomovaný americký židovský filmový režisér Woody Allen, pravidelne, rok, čo rok, nakrúca ďalší nový snímok, keď prestížni herci sa doslova bijú o svoj holý život, aby si v ňom mohli zahrať. Prosím, berte trochu tie predchádzajúce slová, ktoré som sem napísal, s miernou nadsádzkou. Tento film o filme, ale funguje na pol plynu, po čase sa zamotáva sám do seba, pričom z úvodu to trieska veľkým gejzírom nadšenosti smerom k fanúšikom klasického hollywoodu, ktorí si prídu na svoje pri spomínaní slávnych umelcov, ktorých mám možnosť vidieť i na plátne, námatkovo spomeniem, moju extra obľúbenú Stanwyck, inak, vlastne, čím viac človek miluje staré americké filmy, tým má väčší prehľad, a tak sa nemá šancu stratiť v mnohých súčtoch vymenovaných hereckých superhviezd ! Príbeh je situovaný do CLASSIC slnečnej Kalifornie, kam prichádza synovec za strýkom, vplyvným agentom a producentom v Hollywoode. Zamiluje sa do jeho šarmantnej asistentky, ktorá prechováva lásku k obidvom mužom, po čase city k mladšiemu ochabnú, ku staršiemu prekvitnú, sklamaný sa vracia späť do New Yorku, kde bude viesť bratov podnik, áno, a neposlušný braček je mafián, ktorého usmažia na elektrickom kresle. V betónovej džungli si nájde novú frajerku s rovnakým menom, aké mala predchádzajúca. Spoznáva významnú miestnu smotánku, ktorá navštevuje, už na neho napísaný podnik. Tam jedného dňa zavíta, zakotví sexy kráska, do ktorej sa zabuchne. Vezmú sa. Majú bábo. Onedlho sa tu čírou náhodou objaví jeho Ex... Začína krátkodobý románik... Staré - dobré časy. K filmu : samé narážky na Židov, z čoho som bol už dosť unavený, riedky strih, nudné, až takmer nulové dianie, celkom dobrý scenár, výborné kostýmy a výprava, či Storarová kamera, ale aj extrémne dve SEXICE LIVELY a STEWART + zaujímavé vedľajšie postavy, dávajú na zreteľ niečo pekne priemerné, čo nezapadá do môjho celkového pocitu šťastia z pozerania novej allenovky, ktorej skrátka, niečo chýba, čo by ma viac interesovalo... ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tak jo. Jediný, co jsem si z tohodle snímku odnesl, je fakt, že Jesse Eisenberg už asi navždy bude všude vypadat jako Lex Luthor. Což není tak úplně hrozný, protože Allen tam jinak nic moc dalšího nemá. Stewartová opět hraje příšerný poleno (ale sekne jí to), Livelyová je tam asi pět minut (takže její herecká topornost nestihne vyniknout) a Carell je jenom slizkej. Což mu jde na výbornou, má v tom letitou praxi. Mávám nad tím rukou a čekám na mistrův reparát. ()

Galerie (333)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o první film Woodyho Allena, který byl natočen digitálně, konkrétně kamerou Sony CineAlta F65. (Chevees)
  • Vo filme si mal pôvodne zahrať aj Bruce Willis. S jeho odchodom sa najskôr hovorilo o nezhodách s režisérom (Woody Allen), neskôr o záväzkoch k broadwaiskému projektu Misery, divadelnej adaptácii románu Stephena Kinga. Tam stvárnil autora Paula Sheldona, ktorý je sužovaný jedným zo svojich čitateľov (Laurie Metcalf). (MikaelSVK)

Související novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama