Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hned po příjezdu ukáže major Kuneš své schopnosti v případu vraždy z vězení právě propuštěného dealera. Zásah malou ráží za silného větru na více než 200 m zvládne jen málokdo. Kuneš musí rozbít konstrukci o mstě gangu a vypátrat skutečného vraha. (Česká televize)

Recenze (65)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Čistě náhodou jsem se dostal k tomuhle seriálu a nevypadá to vůbec zle.S Janem Pachlem už jsem měl čest v jeho seriálu Cirkus Bukowsky.Víceméně pouhým okem i to stejné máme zde.Pachl prostě dává na odiv severskou kinematografii.Kamera v krajině,za autem nad lesem.Tohle je vlastně trend několika let hlavně v Evropských seriálech a Pachl to chce ukázat i nám.Do toho má samozřejmě dvorního herce Hynka Čermáka,kterýmu tyhle role pasujou.Celkově casting je vcelku fajn.Bohužel malinko podráží ty scénáristické berličky a bojím se,že se to bude táhnout dál.Jsem docela zvědav jakou váhu režisér udělá dvojí dějové lince.Jestli té hlavní v podání majora Kuneše nebo to rozháže i na jednotlivé případy,který bohužel minutáží budou ztrácet na úkor kvality.70% ()

kocik1

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl mě teda nenadchnul. Vraha si Kuneš a spol vyfabuloval zřejmě pomocí černé magie, prostě se rozhodl, kdo to bude a basta fidli. Prostě se rozhodl, ve které slatině najde vražednou zbraň a tam to taky bylo. Upřímně, moc dobrý policajt to asi nebude, měl by se živit spíš jako jasnovidec. Zatím tak 1*, ale hodnocení nechám na celý seriál. ()

Reklama

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl dobrej, zápletka a vyřešení. Nějaké nelogické věci tam jsou. Jsem zvyklá z případů 1. oddělení že to zapadá. Působí až jednoduše. Každopádně se zatím sžívám s vyšetřovateli. To hraní mi přijde poněkud prkené. Hudba v samotným dílu je fajn ale ta úvodní znělka je taková podivná kopie. Nakonec si češka zazpívá anglicky jako z bondovky. Jako když někdo veme nějakou krimi, kterou viděl a udělá to stejně akorát že je to česky a u nás. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za to prolomení čtvrtý stěny ("slyšel jsem, že to je dobrý") odpustím scénáři i dvě minely (profesionální střelec, co má všechno naplánovaný do detailu, si dovolí po sobě zanechat prázdnou nábojnici; a i nalezená zbraň a totožná nábojnice jsou jen nepřímé důkazy; přiznání snajpra mimo výslechovou místnost je irelevantní). Rapl má prozatím všechno, co mě bavilo na Bukowském - Kuneše, co se s tím nesere ("V pohodě, kdyžtak ti zastavím."), kameru a severskou atmošku s dlouhými zamlženými pohledy a ptačími pohledy kolmo dolů. Není to kulervoucí pilot, ale to v podstatě nebyl ani první díl Bukowskiho, a tak nezbejvá než doufat, že to bude mít grády a koule a nevygraduje to stejně hloupě jako Bukowsky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemně nekorektní osvěžení a detektivka, jak má být - uvěřitelné postavy, dobří herci, sem tam vtip, ale skutečně povedený, dobrá hláška, do toho modré filtry, které zde fungují, i hudba je na místě, a jednotlivé body pátrání se přelévají stále kupředu - ne jako v prvním dílu Mordparty, kde se vařilo ani z vody, ale ze vzduchu a všem byl pachatel hned jasný. Čermák hraje svého neomaleného drsoně skutečně dobře. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy na začátku major Kuneš (Hynek Čermák) sedí před komisí, lze spatřit i plukovníka se špatným hodnostním označením. Místo tří velkých hvězd pro plukovníky jsou na výložkách tři malé hvězdičky pro strážmistry a praporčíky. (Pimburger)
  • Tento díl se natáčel v Jablonci nad Nisou, na Špičáku v Jizerských horách, Jáchymově, Klánovicích, Nuslích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Zhruba v polovině dílu si můžeme ve scéně u kina všimnout plakátu na film Gangster Ka (2015), ve kterém ztvárnil hlavní roli také Hynek Čermák. (Bube1)

Reklama

Reklama