Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hned po příjezdu ukáže major Kuneš své schopnosti v případu vraždy z vězení právě propuštěného dealera. Zásah malou ráží za silného větru na více než 200 m zvládne jen málokdo. Kuneš musí rozbít konstrukci o mstě gangu a vypátrat skutečného vraha. (Česká televize)

Recenze (65)

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Včera tu byla Mordparta a dnes Rapl. Otázka zní: Jsou tyto dvě kriminálky srovnatelné? Řekl bych, že spíš ne. Mordparta trochu jako severská detektivka vypadala, jenže Rapl jakoby jí přímo byl. Podobný pocit jsem měl naposled vloni při Mamonu. Vynikající záběry Krušnohorské lokality Jáchymova, které navozují správnou depresivní a špinavou atmosféru a vlastně celá kamera je temná a vyhrává si se stíny, mlhou a tmou naprosto špičkově. Navíc vidíme vynikající casting. Všechny postavy jsou typologicky naprosto skvěle obsazené a nikdo není navíc. Především Hynek Čermák jen pokračuje v tom, co v Cirkusu Bukowsky započal. Kuneš, svérázný, sebevědomý, trochu cynický a správně drsný policajt vlk samotář, je jednou z nejlepších postav, které tu někdo napsal a hlavně zahrál. První případ, což je oproti CB rozdílné, že se jedná o uzavřené případy, pojednává o dealeru drog, jehož někdo odstřelil právě, když odcházel z vězení. To co narozdíl od Mordparty funguje je scénář. Zápletka je dramatická a ponechává diváka až do konce v napětí, využívá trochy humoru, jsou tu přesně fungující flashbacky a hlavně se scénáristé snaží vyhnout přehnaným klišé. 4 hvězdy jsou jen tak na rozjezd. Tenhle seriál rozhodně to nejlepší teprve přinese. 80% ()

kocik1

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl mě teda nenadchnul. Vraha si Kuneš a spol vyfabuloval zřejmě pomocí černé magie, prostě se rozhodl, kdo to bude a basta fidli. Prostě se rozhodl, ve které slatině najde vražednou zbraň a tam to taky bylo. Upřímně, moc dobrý policajt to asi nebude, měl by se živit spíš jako jasnovidec. Zatím tak 1*, ale hodnocení nechám na celý seriál. ()

Reklama

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Polda-jasnovidec? Tohle snad ne....všichni fízlové z toho Jáchymovského místního oddělení můžou jít do civilu:)))Tak nudnou a hloupou kriminálku jsem už neviděl hodně dlouho... SPOILER:Ještě by mně zajímalo, čím vás role toho arogantního a agresívního šmejda tak zaujala?Jak mu ten mladej říká, aby nekouřil v autě, že mu je pak špatně a on mu foukne kouř do obličeje, za to bych mu prostřelil palici. SPOILER2: Vrchol trapnosti bylo, jak veze mladýho ke kinu, on mu říká,ať jde taky a na plakátu je film Gangster Ka.To bylo jak z Troškových shitů.Ne, je to prostě slátanina na entou ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemně nekorektní osvěžení a detektivka, jak má být - uvěřitelné postavy, dobří herci, sem tam vtip, ale skutečně povedený, dobrá hláška, do toho modré filtry, které zde fungují, i hudba je na místě, a jednotlivé body pátrání se přelévají stále kupředu - ne jako v prvním dílu Mordparty, kde se vařilo ani z vody, ale ze vzduchu a všem byl pachatel hned jasný. Čermák hraje svého neomaleného drsoně skutečně dobře. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70% — První díl nového seriálu se jmenuje Nástřel. I já si vytvořím takový prvotní nástřel hodnocení, abych s tím mohl posouvat na obě strany. Uvidíme, jestli se budou další zásahy posouvat směrem k absolutnímu středu (v což doufám), nebo naopak (což bych považoval za zklamání). Ukazuje se, že postava majora Kuneše je životaschopná a může fungovat v samostatném seriálu bez vazby na Nestora Bukowskýho (což mi nijak nevadí). Natočeno zajímavě a způsobem, že tomu nečouhá česká sláma z bot, což jsem ale očekával. K rozluštění případu sice dopomohl tak trochu deus ex machina (Kuneše osvítilo při pohledu na fotku jeho dcery, Lupínkovi zapálilo po zmínce jeho snoubenky o předávkované spolužačce), ale vzhledem ke všemu ostatnímu jsem ochoten to odpustit. Těším se na další díly, jen houšť a větší kapky. (Trochu mi neseděla úvodní píseň, na konci mi nevadila, ale to se asi poddá.) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Tento díl se natáčel v Jablonci nad Nisou, na Špičáku v Jizerských horách, Jáchymově, Klánovicích, Nuslích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Zhruba v polovině dílu si můžeme ve scéně u kina všimnout plakátu na film Gangster Ka (2015), ve kterém ztvárnil hlavní roli také Hynek Čermák. (Bube1)
  • V úvodních titulkách (konkrétně u jmen Lukáš Příkazký/Alexej Pyško) se objeví letecký záběr na bývalou nacistickou továrnu Sauersack (česky Rolava), jež se nachází poblíž Přebuze. (Šéfik)

Reklama

Reklama