Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hned po příjezdu ukáže major Kuneš své schopnosti v případu vraždy z vězení právě propuštěného dealera. Zásah malou ráží za silného větru na více než 200 m zvládne jen málokdo. Kuneš musí rozbít konstrukci o mstě gangu a vypátrat skutečného vraha. (Česká televize)

Recenze (65)

Brtniik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela dobré, ač mne první scéna málem odradila. Trochu mne překvapuje, že bezmála geniálnímu policajtovi nedocvakne, že ho baba fakt nechce a v této souvislosti dělá blbosti. Poněkud si to u mne polepil, když dceři (alespoň druhý den) neposlal SMS: „Hezké, děkuji!“. Bude asi citově trochu vyprahlý. Atmosféra na služebně rozhodně není záviděníhodná, ale potěšilo mne, že nemají geniální kolegyni. Pachatel mne nepřekvapil, „odhalil“ jsem ho dřív než herci. :-) Komisař Maigret čas od času pustí pachatele, který svět zbaví obzvlášť hnusného lumpa... Justice (narozdíl od zákonu lynče) je však příslovečně slepá a zbytečně „humózní“. Uvidíme, jak se bude seriál vyvíjet dál. Wysch – hezké. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S drsným poldou hurá na hory aneb jak pražský kriminalista průser udělal a do hor ho vedení zašilo. První případ ovšem Kuneš vyřeší lousknutím prstů, protože si stačí dát pět a pět dohromady a máme tu pachatele. Na rozjezd dobré, ale asi jsem čekal víc. Čermák výtečný a super vtípek na promítaný film v místním kině s názvem Gangster Ka. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Kde je ten, co tam není?" Takhle se hledá náčelník? Jenže tady není žádná Praha, tohle je Jáchymov a tady si bude muset studijně pobytující major Kuneš zvyknout na jiný přístup. Nebo nebude? Vždyť on má být ten Rapl, podle kterého se bude točit svět, ale tak úplně jím není. To je trochu škoda, ale přesto se mu charisma nedá upřít a pár trefných hlášek taky utrousil. Třeba tu o čtyřhvězdičkovém parkhotelu Richmond, který označil za "ubytovnu socek" a následující rozhovor s rekreujícími se Repéšiovými mě taky hodně pobavil. Vůbec mě tam bavila spousta drobností, takže napoprvé přijmu, že štěstí přeje připraveným a budu doufat, že si Kuneš s lidskými právy šmejdů pořádně vytře to, co vypadá jako jeho dvě hlavy vedle sebe. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá atmosféra, opravdu povedená kamera, povedené lokace,napětí a velice zajímavé obsazení v čele s pořádným drsňákem. Od Jana Pachla jsem čekal povedenou kriminálku a dostalo se mi jí. První díl mě vtáhl do děje a až do konce držel v napětí. Případ byl sice odvyprávěn trochu zkratkovitě, ale když byli rozehráno více dějových linií, není se snad ani čemu divit. Jen pachatel udělal takovou chybu, že se jí dá těžko uvěřit. Ve srovnání s pilotem téměř současně vysílané Mordparty jasný vítěz. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za to prolomení čtvrtý stěny ("slyšel jsem, že to je dobrý") odpustím scénáři i dvě minely (profesionální střelec, co má všechno naplánovaný do detailu, si dovolí po sobě zanechat prázdnou nábojnici; a i nalezená zbraň a totožná nábojnice jsou jen nepřímé důkazy; přiznání snajpra mimo výslechovou místnost je irelevantní). Rapl má prozatím všechno, co mě bavilo na Bukowském - Kuneše, co se s tím nesere ("V pohodě, kdyžtak ti zastavím."), kameru a severskou atmošku s dlouhými zamlženými pohledy a ptačími pohledy kolmo dolů. Není to kulervoucí pilot, ale to v podstatě nebyl ani první díl Bukowskiho, a tak nezbejvá než doufat, že to bude mít grády a koule a nevygraduje to stejně hloupě jako Bukowsky. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Zhruba v polovině dílu si můžeme ve scéně u kina všimnout plakátu na film Gangster Ka (2015), ve kterém ztvárnil hlavní roli také Hynek Čermák. (Bube1)
  • Tento díl se natáčel v Jablonci nad Nisou, na Špičáku v Jizerských horách, Jáchymově, Klánovicích, Nuslích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Ve scéně, kdy na začátku major Kuneš (Hynek Čermák) sedí před komisí, lze spatřit i plukovníka se špatným hodnostním označením. Místo tří velkých hvězd pro plukovníky jsou na výložkách tři malé hvězdičky pro strážmistry a praporčíky. (Pimburger)

Reklama

Reklama