Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vše nasvědčuje tomu, že za smrtí venkovského faráře je loupežné přepadení. Když se ale ukáže, že ukradené sakrální starožitnosti nemají prakticky žádnou hodnotu, musí jít Kuneš po jiné stopě. (Česká televize)

Recenze (31)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych neměl rád Hynka Čermáka, možná by bylo mé hodnocení ještě nižší. Děly se věci nebývalé a někdy jsem fakt nechápal, která bije. Jako třeba v případě vraždy faráře: "Pátrání povede někdo nestrannej." Aha? A to jako proč? A hlavně jak nestrannej? Major Kuneš se navíc opět projevil jako skvělý senzibil a tentokrát i jako psycholog, pouze silou své mysli hbitě rozkryl všechny taje příběhu a ze seriálu se pomalu stává fraška. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Domáce násilie, prehrešky cirkevných hodnostárov, zdrogované prostitútky, finančné poradenstvo. Do epizódy je mixnutých veľa tém, ale žiadna nie je rozobratá hlbšie. Vytvárajú potom trochu nemastný neslaný celok, ktorý je okorenený sem tam Kunešovou hláškou a krátkou akciou. Background stories detektívov však potešia. ()

Reklama

UM3L3C 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě zatím zklamání, ikdyž pořád českej nadprůměr. Předchůdce Cirkus Bukowsky mě dokázal každým dílem pohltit a vyplivnout až kdesi na konci (což je už českýho seriálu pořádnej úlet!). U Rapla se spíš sekám na špatnejch dialozích mnoha nudnejch postav... Hodlám ale koukat dál, už jen kvůli postavě Kuneše, záběrech na horskou přírodu, nebo vydařený atmosféře. Prozatím 60% ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, bylo to slabý kafe, ale má to svoje ale: Tuhle epizodu je potřeba chápat jako tranzitní, tedy takovou, která přesune seriál do své hlavní roviny. Ze svýho pseudo-amatérsko-spisovatelskýho pohledu jsem v ní viděl tři tranzitní prvky do budoucna: 1) Samotný vyšetřování případu Hany Wagnerový. 2) Útěk Kunešovy dcerky za tátou. 3) Najmutí hitmana na odstranění Kuneše. Pravděpodobně se dá předpokládat, že třetí bod bude následovat už příští epizodu, dcerka pravděpodobně do půli seriálu a vyšetřování Hany Wagnerový (nebo jak se jmenuje) se bude táhnout celou řadou. Kvituju tak drobný expoziční berličky, který teď vypadaj zbytečně (viz telefonát s dcerkou), ale jsou tam, protože se Pachl poučil z Bukowského a deus ex machina berle raději zkouší zahodit. Na Křížový cestě byly špatný tři věci - špatná němčina, špatná ruština / ukrajinština, špatná struktura případu, nicméně potěšily naopak tři věci - Kuneš neztrácí nic ze svýho humoru ("Hypotéku nechci a na důchod si nespořím."), Dolanskýho Gregor dostal konečně vysvětlující backstory a Pyškův kápo ostatně taky. Zbejvá už tak jen doufat, že další epizody tenhle můj dojem, že druhá epizoda slouží jako tranzitní, podpoří a zbytečně tak neshodí hodnocení. Seriál touhle epizodou jasně ukázal, že se musí brát jako celek, a jako celek jej taky prozatím budu dál hodnotit. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I když uvodní díl (přes uvedené výhrady) docela šel, druhý díl se nesl ve stejném duchu a co víc, připadal mi jako ročníková práce posluchačů FAMU, kteří se rozhodli, že prorazí. Má to ovšem i klady - pochopil jsem, proč se mi líbily Vraždy v kruhu – kolegové spolupracovali, někteří se i měli rádi a raději se koukám na pana Trojana než na jakéhokoli rapla. Nebudu se patlat v dalších konkrétnostech, se sledováním seriálu končím. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Téměř celé dva díly mohli diváci jen těžko spatřit služební čísla policistů – byla buď moc daleko nebo viditelná jen částečně. Teprve v 57. minutě tohoto dílu je dobře vidět, že policisté mají na přířezech na hrudi jen pětimístná čísla. Mají je v obou sériích seriálu, ačkoli PČR používá výhradně čísla šestimístná. (aquacam)
  • V seriálu opakovaně zazní: „Tam bude pláč a skřípění zubů.“ Celá citace z knihy „Lukáš 13:28“ zní: „Tam bude pláč a skřípění zubů, až spatříte Abrahama, Izáka a Jákoba a všechny proroky v Božím království, ale vás vyženou ven.“ (sator)
  • Tento díl se natáčel v klášteru Teplá, na Božím Daru, Jáchymově, Holešovicích, Nuslích, Smíchově, Březové. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama